Vařím, prosím o pomoc... :(

vše ohledně modelové řady Celica
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

odkud lital ten olej ? z pod hlavy , jinak ceny dilu nejsou moc drahy , zalezi co bude vsechno potreba ale srouby cca 600,- , tesneni asi taky 500 ,- nebo kolik, srovnani a kontrola hlavy , prace celkem jednoducha na cas , takze to palka nebude jen jestli neni nejaka horsi porucha
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

tak jsem se vtom hodiny šťoural a olej lítá z chladiče takže to je dobré to jsem věděl že je slabé místo jen ho nemůžu sehnat ale největší průser je to že mi lítají ty otáčky z cca 1800 do 2500 což by při zahřátém motoru být nemělo motor se neuchladí a začne jít ručička přes půlku
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

tak a další problém mám když jedu normálně vzdálenost delší než 1km auto nezustane na provozní teplotě ale suveréně de dál a dál když vypnu motor nic se neděje krom kouře a když dám zase do polohy on tak se teprv roztočí ventilátor
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

dobří lidé čím to může být stojím venku na parkovišti protože se stím bojím jet do garáže zkoušel jsem dolít litr kapaliny do chladiče a litr destilované vody nepomohlo to nemůže to být vodní pumpa nebo něco podobného ?
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

nějak nechápu... tobě lítá olej z chladiče? a to s tim jako jezdíš a dolejváš tam vodu? To je šílený :lol: nechápu, kde se vzal rozprskanej olej po motoru a v chladiči... celý to nechápu :shock:

podival bych se pod víčko od oleje, jestli tam neni takový "sperma" takovej hutnej maglajs... na spodku víčka

jinak pumpa, nebo těsnění pod hlavou, nebo někde musí cákat voda
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

ne ono to vypadá jak je to pod sebou ale ten horní problém jsem vyřešil teď de jen o přehřívání auta takže čistě jen že se mi nezastaví teplota na provozní ale leze vesele dál nejsem spisovatel :D takže je to možná trochu těžší rozlouskat
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

dolejváš vodu do chladiče? nebo jen do tý expanzky?
buďto by voda musela zmizet do motoru, (do oleje) a nebo někde vytéct, že :lol: jestliže je pod víčkem sucho a je čistý, tak buďto máš někde prasklý potrubí, nebo nepumpuje pumpa.

(snad radim dobře... nejsem mechanik, ale s pumpou a prasklým potrubím sem se už setkal + na vodu s olejem sem taky jezdil :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

prehrivani - seklej termostat , nebo tesneni pod hlavou, ted jde o to s tou vodou, jestli mizi - tak tesneni ( nebo tece ale toho by sis pod autem vsiml )
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

voda z toho neteče to by bylo vidět chladič občas kapku upustí to jo zkusím to nastartovat a budu koukat jestli se voda z nádobky ztratí tak zjistím tedy jestli funguje pumpa ?
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

tak mám ještě zkusit vyměnit termostat ?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

biscuit píše:to bych jako laik udelal uplne prvni.. ale ten olej, to nejak nechapu.
olej lital z olejoveho chladice
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

jo stim olejem sem zamotal dva uplně jiné problémy do sebe koukám že sem tu stim udělal pěknej bordel olej lítal z chladiče protože už dosluhuje :)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

aha olejovej chladič... a já myslel že z normálního chladiče :lol: sem si řikal co to :lol: podle mě to bude pumpa. bych si vsadil. pavoB sází na termostat :wink:
ObrázekObrázekObrázek
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

já tu pumpu zkontroluju a taky když by fungovala měl by bejt teplej chladič ne ?
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

tak jsem to zkusil a nejspíš to bude ta pumpa nádržka občas probublá ubyde centimetr ale dál nic a chladič je studený zatímco motor je už na půlce teploty
Odpovědět

Zpět na „Celica“