verso??

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Stěrač: kup/vem WD40, prostříkni "kloub" stěrače z venku, odkop stěrač od okna, zapni ho, nech ho běžet třeba půl hodiny a průběžně prostříkni WDčkem. Klidně mu pomáhej z počátku rukou. Stěrač běží pouze na cyklovač, nestírá pořád. Měl jsem to samé, ale mě neběhal vůbec. Lidi ho totiž nepoužívají a tak trochu zaroste...

Klíče: přesně tohle samé mají všichni, kdo mají dálkové ovládání Toyota. Má to u obou aut a všude se ulomil ten plastový bazmek co drží kovovou část klíče. Na Ebay se dá sehnat nový klíček, kdy pouze vyměníš plasty a je to. Někde je na to i téma zde na fóru.

Rádio: patrně bude vypadlý konektor rádia. Pokud máš malé ruce, možná by se ti mohlo povést dosáhnout od spolujezdce za rádio a anténu zkusit vrátit. Případně budeš muset rozebrat prostředek palubky. Není to složité a časově se to dá zvládnout možná do půl hodinky.

Dostal jsi k autu i "plato" do kufru a dvě teleskopické tyče? Plus má být ještě v autě síťka, kterou můžeš uchytit náklad v kufru.

Jinak gratuluji ke koupi ;) Ať slouží bez poruch a jezdí za co nejméně benzínu...
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Gratulace ke koupi, hodně šťastných kilometrů :wink:
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

tak vám děkuji za gratulace První dojmy jsou dobré dnes jsem auto celkově prohlédl (mám v garáži jámu) a musí říct že ze spodu je auto až na pár oděrek jako nové. Koroze žádná, oleje ani kapka , přední kotouče jako nové. Jediné negativum je na straně před řidičem je zespoda přiohlá tyčka na stabilizátoru. Jinak stěrač je rozhejbanej , klíč budu řešit ,ale rádio mi dělá starost bud něco dělám blbě nebo je v háji :roll:
díky za rady Telleke
Jinak jsem ktomu dostal to plato se dvěma teleskopickými tyčemi ( to mají jěště nějaké využití????? ) sítka tam je taky a je k tomu jěště uzamykatelný střešní nosič ( ty dvě vzpěry)
Musím jěště dodat že mě překvapila vychytaná zadní lampička to jsem čuměl :shock: :lol:

jinak spořebově jěště pořádně nevím je to trochu jiné jěždění než s malým Yarískem ,ale když jsem ho vedl k domovu po dálnici a při seznamování s pružností motoru ve velkém větru proti a rychlosti i malinko přes 140 mi PC po 150 km ukazoval 7.2 jo to bylo na dálnici Pak jsem dotankoval do plna a jel 50km po okreskách domů tak ukázal 6.5 ale záleží jestli trochu nelže. Musím taky trochu pochválit autobazar protože co jsem za svůj 46-ti letý život prošel tak jsem si auto odvážel a mělo přes půl nádrže a taky nové gumy a to musíte pánové uznat že se to jen tak nevidí.
takže jěště jenou dík jdu pohledat něco o tom klíči jestli neuspěju budu vás otravovat :D jo vlastě žačnu hned asi bych tam pořeboval dolít něco málo chladící kapaliny je tam červená Jakou a kde mám koupit???
a jěště pro mne malé negativum jsem si vzpoměl při mých rozměrech a váze 187cm a 130kg bych uvítal výškově stavitelnou sedačku potřeboval bych tak o 5cm dolů :D
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Tyčky stabilizátoru: já sice neměl žádnou ohnutou, ale zase byla spuchřelá "gufera". Ohnutá tyčka je při dnešních silnicích běžná věc...

Rádio: zkoušel jsi tu anténu? Tuner je jinak velmi citlivý a chytá i na místech, kde se jiná rádia nečapou.

Tyče: nemají jiné využití, pouze drží plato na místě. Ptal jsem se proto, že jsem viděl spoustu inzerátů, kde na fotkách plato a tyče nebyly. Byla by škoda je nemít ;)

Lampička: tu já bohužel nemám :( Díky zadnímu střešnímu oknu jsem přišel o světlo nad kufrem a lampičku.

Spotřeba a PC: PC je pěkně ukecané. U mě ukazuje stabilně zima - 5,4, léto 5,1 což je o pěkný 1,5l níž než ve skutečnosti. Ale zase Perito má ve svém Versu PC docela přesné - asi novější a vychytané. Mates měl taky nepřesné.

Kapalina: je červená nebo růžová? V tom je totiž hodně velký rozdíl ;) Nesmíš míchat barvy, protože každá má jinou vlastnost. Já mám růžovou... Růžová se značí K12, G12 a musí splňovat normu VW TL 774/D, pozor na to D na konci.
Červená se značí jako K12++, G12++ a musí splňovat normu VW TL 774/G, pozor na to G na konci.
Jsou to kapaliny pro celohliníkové/moderní motory na bázi monoetylenglykolu. Interval výměny je 5 let. Existuje i modrá s označením K11, G11, VW TL 774 C... tu ne-e. A už vůbec ne žlutou ala Fridex - VW TL 774/B!

Bazar: Vypadá to na slušný bazar. Já kupoval svého taky v bazaru a přístup byl více než vstřícný. Akorát teda s tím rozdílem, že já jsem se strachoval jestli dojedu k nejbližší benzínce ;) Klasika...

Sedačka: mám 195/114 a neřekl bych, že je nějaký problém s výškou posedu....možná bych šel ještě o pár centimetrů nahoru ;) Nebo dozadu...
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

tak jsem to radio nespochodnil :( Dcerka má menší ruce a tak s lampou to prohlédla a osahala a vše je ok. Když jsem ze střechy odmontoval anténu hned to bylo na tom šumu znát tak jsem zhodnotil že anténa tam zapojená je ale rádio né a néé stanici naladit Když ladí automaticky tak tam je občas slyšet mluvení a i hudba ale za asistence silného šumu a nezastaví se nikde tak nevím asi budu muset zkusit někoho kdo do rádií dělá.
Jinak včera jsme přivezli v pořadí třetího Yaríska :lol: dcerce a je to fakt fešák a i to rádio jí šlape a má v něm přidaný origo Toyota CD přehrávač.
Takže jsme dnes absolvovali evid. kontrolu na STK a na požádání mi jak u Versa tak i malýho proklepli přední nápravu a brzdy a vše je na jedničku tak jsme vnitřně uspokojený :lol: zatím zdravím pánové další zkušenosti, postřehy, spotřebu atd písnu díky za rady
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Uděláš nejlépe, když si vyhradíš hodinku a rozebereš střední díl palubky a anténu pořádně překontroluješ. Je možné že je třeba uklepaná.... Pochybuju, že by byl tuner v kopru. I když to není vyloučené....
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

tak jsem rozebral překontroloval a nic jsem nezjistil :( anténa je zasunutá dobře nic nikde uklepanýho taky ne ,konektory -zásuvky taky v poho.Rádio si vesele ladí nezastaví se na žádný stanici ,když ladím ručně je slyšet muzika ,mluvení ale nedoladím to do čista jako by to mělo slabý signál

když anténu zezadu vytahnu přestane mít signál uplně a jen šumí tak budu muset navštívit někoho kdo se s tím zabývá přikládám fota zasvěceným třeba uvidí problém
pavel626
Navigátor

verso

Příspěvek od pavel626 »

tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

brat mal z tymto problem (u ineho auta) antena zasunuta a radio tak ledabolo. vytiahol antenu a ten kolik trosku ohol do strany a pichol nazad.
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

To spíš vypadá, že bude upadlý "živý" vodič, připadně spojený se stíněním. Ještě bych vyzkoušel buďto napíchnout jinou anténu, případně bych vzal kus drátu (1m) a cvičně bych ho stčil do zdířky antény. Živá je pouze špička konektoru, zbytek je pouze stínění, které nemusí být pro test zapojené. Tuner v rádiu je dost citlivý na to, aby i na ten kus drátu chytil nějakou stanici.
Pokud ani to nepomůže, tak to skutečně může být špatný tuner rádia.

Ještě mě napadá, že můžeš propínout anténu měřákem. Pokud máš k dispozici nějaký multimetr, může to být u ta největší šlupka za kilo, tak propípni, zda není spojená "špička" konektoru se stíněním, tedy kroužkem kolem konektoru. Pokud měřák pípne, že je spojeno, je to špatně.

Doufám, že chápeš jak to myslím....
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

telleke píše: Kapalina: je červená nebo růžová? V tom je totiž hodně velký rozdíl ;) Nesmíš míchat barvy, protože každá má jinou vlastnost. Já mám růžovou... Růžová se značí K12, G12 a musí splňovat normu VW TL 774/D, pozor na to D na konci.
Červená se značí jako K12++, G12++ a musí splňovat normu VW TL 774/G, pozor na to G na konci.
Jsou to kapaliny pro celohliníkové/moderní motory na bázi monoetylenglykolu. Interval výměny je 5 let. Existuje i modrá s označením K11, G11, VW TL 774 C... tu ne-e. A už vůbec ne žlutou ala Fridex - VW TL 774/B!
A není jen červená a modrozelená? Více typů jsem neviděl (když nepočítám zmiňovaný Fridex, který se skoro už nepoužívá...)
G12 - červená či růžová
G11 - modrá či zelená
Prostě pokud tam má nějakej odstín červené, tak koupím červenou a je to, ne?
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

No ono hodně záleží na výrobci, protože každej si to míchá trochu jinak, bohužel... Ale zatím co jsem sledoval, tak růžová je vždy "Dčko" a červená "Gčko". Dokud neexistovala norma s "G" tak se vyráběly růžové, červené a dokonce i fialové, které se daly míchat mezi sebou. Pak se to asi nějak přeformovalo a růžová zůstala "D" a červená "G"... Nicméně pořád je to G12.
Růžová a červená by se tedy měla dát bez problému míchat, pouze ta červená je "lepší" a taky dražší.

Zkusím schválně napsat výrobci jak to vlastně je. Tyhle "vědomosti" jsou zatím od servisáků a garáž mistrů.
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

tak ani ten drát nezabral je to stejný jak ta anténa je tam slyšet tak 30% mluvení či hudby a jinak šumění :? Jěště jeden poznatek ani kazeták nehraje. Začínaám shánět jiný tuner :(
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

chlapi co je vlastně rádio to je ten vršek s displeiem či spodek s kazetou či CD tam vede i anténa???
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Ten spodek s kazeťákem.... Mrkni na allegro.pl Je to polská verze aukro.cz. Poláci tam toho prodávají hafo a dokonce i spoustu dílů na Verso. Jinak ten kazetovej modul je stejnej jak pro malého yarise, tak pro Verso. Možná se ti povede sehnat místo kazety rovnou na CD.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“