verso??

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
pavel626
Navigátor

verso??

Příspěvek od pavel626 »

rozmýšlím se nad koupí T Verso 1.3 můžete mi majitelé tohoto vozu zdělit vaše zkušenosti co se tohoto auta týče?? Myslím tím spolehlivost, jízdní vlastnosti, spotřeba, nějaké vychytávky na co si dát pozor při koupi atd, negativní připomínky , slabé stránky tohoto auta atd . pisatelům za ochotu děkuji!!!!
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
muco
Věčnej rejpal

Re: verso??

Příspěvek od muco »

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Spolehlivost - nevím co je porucha a předchozí majitel to taky nevěděl...
Spotřeba - 6-6,5 v létě s trochu těžší nohou na plynu
Jízdní vlastnosti - celkem dobré, moc se to nenaklání, podvozek je tvrdší, takže je cítit každá díra.
Vychytávky - nevím co si pod tím představit ;)
Rady při koupi - jako každé jiné auto...zatím jsem nenašel nějakou hlavní slabinu nebo bolest - auto mám teprve 14 měsíců a 20 000km
Slabé stránky - když nebudeš používat autí k účelům na které není očividně stavěné, tak asi žádné. Je to trochu větší Yaris, takže auto do města a čas od času klidně na delší štreku. Spoustě lidí se nelíbí jeho vzhled. Dveře kufru se otevírají debilně na druhou stranu. Nakládání z chodníku je tak trochu obtížnější.... pozůstatek pravostraného řízení

Dlouhé tratě se dají jezdit v pohodě, ve městě se dobře parkuje díky vynikajícímu výhledu a větším zrcátkům. Dokonce i v 5ti lidech se dá cestovat celkem svižně, i když je znát malý obsah motoru. Podvozek si s tím celkem slušně poradí. Místa pro cestující je víc než dost, odkládacích prostor, schránek a podobně je taky hafo. Další výhodu bych viděl v tom, že jich není moc a tak nebudeš na každém rohu potkávat stejné auto ;)
100% cestujících si pochvaluje vysoký posez, nasedání a vysedání do/z auta díky vyšším sedačkám. Vyšší postavy a starší lidé tohle zvlášť ocení.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

děkuji vám za info chlapi to Verso mě fakt bere
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Snad bych pouze doplnil své zkušenosti. Dálka klidným tempem se dá jezdit pod 5 l/100 km, jinak průměr mám taky těch 6,0-6,5 l. Na dálnici při vyšší rychlosti se standardními pneu horší směrová stabilita - koncepce vozu, dá se vyřešit novými koly. A prostor pro náklad skvělý! Objem jako malá dodávka a díky vyšší stavbě a naprosto rovné podlaze, do které pohodlně zajedou zadní 2 sedačky, se dá naložit spousta věcí :wink:
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

S tou spotřebou je to asi takhle.... Klidné tempo 100-110km/h bez zbytečného zastavování a rozjíždění pod 5l/100. Dálnice D1 Praha-Brno a 120-130km/h cca 6l/100... tam už jsou znát ty táhlé kopce.
Nedávno jsem jel do Marienbergu cca 100km, v pěti lidech (3x těžký dospělý a 2x puberťáci), nějaká ta bagáž a při trochu svižnější jízdě podle tankování 6,1. Bohužel kopce na hranice s německem jsem nemohl jet na 5ku a byl jsem rád že 4ka nezpomalovala.

Ještě jeden postřeh.... cestující vzádu si stěžují na zimu. Teplo se dozadu nějak moc nedostává a když ano, tak se vpředu vařím a pěču ve vlastní šťávě...
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Tak taky přispěji, ač už Verso nemám...
Je to auto na prd...rok a půl jsem s tím jezdil, a žádná porucha, nic...prostě se nastartovalo a jelo, ať mrzlo či peklo slunko. Spotřebu po Brně jsem dokázal vyhnat na 8,5 l/100km, ale to bylo zřejmě mým stylem jízdy, jinak se dá podle mě jezdit i za 6. Dálnice jsou trošku problém, páč při 140 ten motor dost točí (měl jsem 1,3) a tím pádem stoupá i spotřeba...a abych pravdu řekl - D1 byla dost utrpením. Verso je totiž taková koza, žádné pohodlné odpružení nečekej. Stabilita je dobrá, přes veškerou snahu se mi ho převrátit nepodařilo, ale boční vítr či protijedoucí kamion dokážou s Versem trochu zamávat. Kufr to je kapitola sama pro sebe...po zasunutí zadní lavice (sedadla je pro to dost honosnej název) vznikne vzadu takovej prostor, že se tam snad vejde i paleta.
Co mi vadilo tak boční vedení sedadel, které tam prakticky nebylo, takže jsem v každé zatáčce vypadával z auta. A taky trochu prostor, pro moje 2 metry a 130kg ho tam bylo málo. Ale za mě si lidi pořád v pohodě sedli, což se u většiny aut nestane. :wink:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Tomáš Nárovec
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš Nárovec »

Také mám Verso, zatím jen půl roku,ale naprostá spokojenost.Je to 1,4 D4D,to znamená diesel a spotřeba se pohybuje kolem šesti litrů,ale hodně záleží na stylu jízdy.Co je vynikající je vnitřní prostor a jeho variabilita,živím se mimo jiné opravou praček a do Versa bez problémů naložím pračky dvě.Samozřejmě musím zasunout zadní sedačky,ale to je jak již psal kolega otázka chvilky.
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

Mates. píše:Tak taky přispěji, ač už Verso nemám...
Je to auto na prd...rok a půl jsem s tím jezdil, a žádná porucha, nic...prostě se nastartovalo a jelo, ať mrzlo či peklo slunko. Spotřebu po Brně jsem dokázal vyhnat na 8,5 l/100km, ale to bylo zřejmě mým stylem jízdy, jinak se dá podle mě jezdit i za 6. Dálnice jsou trošku problém, páč při 140 ten motor dost točí (měl jsem 1,3) a tím pádem stoupá i spotřeba...a abych pravdu řekl - D1 byla dost utrpením. Verso je totiž taková koza, žádné pohodlné odpružení nečekej. Stabilita je dobrá, přes veškerou snahu se mi ho převrátit nepodařilo, ale boční vítr či protijedoucí kamion dokážou s Versem trochu zamávat. Kufr to je kapitola sama pro sebe...po zasunutí zadní lavice (sedadla je pro to dost honosnej název) vznikne vzadu takovej prostor, že se tam snad vejde i paleta.
Co mi vadilo tak boční vedení sedadel, které tam prakticky nebylo, takže jsem v každé zatáčce vypadával z auta. A taky trochu prostor, pro moje 2 metry a 130kg ho tam bylo málo. Ale za mě si lidi pořád v pohodě sedli, což se u většiny aut nestane. :wink:
moc jsem nepochopil proč je to auto na prd.... myslí že jsi byl spokojenej a co máš ted za značku a typ vozu????, dík
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

To jako že s ním není zábava ohledně závad :-) Prostě nuda když sedneš do auta, nastartuješ a jedeš bez poruch :lol:
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

telleke to vystihl, možná jsem tam měl dát více smajlíků :wink: Jak se jenom jezdí a neopravuje, tak je to nuda. Nebyl jsem na to zvyklej, před Versem jsem měl Omegu, teď mám Audi A6 (C4)....a už se opravuje :lol:
Nemůžu na Verso nadávat... Být to uvnitř větší, mít to lepší sedadla a nebýt to taková koza, mám to asi doteď. 8)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To pavel626:

Mates to písal ako pozitívne hodnotenie.-teda "nadáva" na to auto v tom zmysle,že s ním nemá žiadny problém .
Jednoducho ironické hodnotenie v opačnom význame...
Chápeš?-akože :..."to auto ho štve,lebo sa nekazí a žere len benzín,štve ho aj to,že sa to auto nedá prevrátiť, pri rýchlosti 140km/hod. atd... :lol: :lol: "
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

jasný chlapi že jsem to pochopil akorát jsem si nabyl jistej :lol: No zítra se na něj (ně) jedu podívat mají tam jěště malýho to by mělo být pro dcerku tak jsem zvědavej a dám vědět postřehy at bud negatívní a nebo raději pozitívní každopádně vám všem ochotným DĚKUJI
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

pavel626: na který se jedeš podívat? Hoď sem link, vomrknem... :wink:
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

tak je doma chlapi je fakt pěknej má pár ale opravdu pár škrábanečků a něco málo vad. Je z Itálie na tachometru 126tkm sice tomu moc nevěřím ale stav je fakt krásnej. Až to půjde nafotím a dám sem foto. Taky jsem zazálohoval toho malýho bo jěšě nejou papíry a i ten je úžasnej boz šrábance motor je krásnej jízda taky na toho dám link na verso už to nejde tady ne na malýho http://www2.ebm.cz/applications/scripts ... 1302786591

Jinak k těm vadám jestli mi někdo poradí
Zadní stěrač chodí hrozně pomalu jako by byl přidřenej či co , další je že origo klíč s dálkovým ovládáním je zlomenej je to hned když končí železo dálka funguje takže asi to želízko dám pryč ten konec nějako ošetřím -uzavřu něčím- nevím čím a budu mít druhý klíč a k tomu jakoby krabička s dálkovým ovladačem. A pak mi nejde vyladit rádio nevím proč neco tam šustí je tam slyšet i muzika ale stanici jsem žádnou nechytnul Tot asi vše takže vám budu vděčný za každou radu či názor dík mějte se a at se vám yarduje vesele :lol:

tady jsem našel link toho co jsem koupil tak mrkněte a pište názory
http://otomoto.cz/show?id=C18176961
na tý poslední fotce je vidět ten porouchanej klíček je to slepený izolačkou :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“