Pokles výkonu

vše ohledně modelové řady Rav 4
lcal
Člen Týmu

palivo,nouz.režim

Příspěvek od lcal »

Dobrý den.
Jak pročítám toto fórum a veškeré odkazy, mám pocit, že všechny těžko řešitelné problémy co se týkají motoru a paliva dopadli na mou Ravku.
Koupil jsem si cca před rokem Rav4,2,0 D, r.v.2005.
Jsem s ní velice spokojen, co se má měnit jsem měnil, filtry, olej. Vyměněn rozvoďák, destičky, před zimou jsem dal novou baterku. Tankuji u OMW, přes ty mrazy jsem dával aditiva a přešel jsem na tu zimní nejdražší naftu.
Jednou jsem trouba vzal plnou, cca 54 l u GLOBUSU, když jsem jel na hory a po cestě jsem nenarazil na OMW, tím jsem vše asi dorazil. I když problémy, které popíšu, začali již dříve, asi tak 4 měsíce. Mám pocit, že to začalo po výměně olejů a filtrů, včetně palivového.
Začalo mi to hůře startovat při delším stání, přes noc v garáži a v práci přes den. Po měsíci to začalo po delším stání i špatně jezdit, nešlo to do vyšších otáček a jelo to asi na ten nouzový režim. Po té se začala i rozsvěcet diagnostika, tak jsem to začal řešit v servisu. Při napojování na přístroj ukazuje diag. nějaké číslo vyhodnocení a prý to znamená pokles tlaku v palivovém systému. Už mi to opravovali 3x, pokaždé to bylo tak 2 dny O.K. a problém se opakuje, asi je to i stále horší.
Vyměnili jsme naftu v nádrži zase od OMW, vyměnili palivový Filtr, vyčistili nějaké sítka před čerpadlem, vypláchli a vyčistili vstřiky.
Vyčistil jsem hadičky u váh vzduchu, jak zde někdo popisuje, vyfoukal asi ten EGR ventil.
Ještě k tomu EGR ventilu, jakým způsobem vyčistit, vzduchem, kontaktolem, WDéčkem, tech. Benzínem, aby jsem ho nepoškodil? Jak poznám, že je zaseklej?
Příští týden jsem znovu objednán na servis, chystáme se znovu vyndat vstřiky a nějaký váleček na držení zpětného tlaku. Prý to pošlou někam na stolici a změříme zda li jsou vstřiky v pořádku.
Po té nastanou výměny drahých částí, pokud to pomůže budiš. Bojím se toho jak zde někteří popisují, že jsou to někdy zbytečně vyhozené investice a že problémy pokračují.
Děkuji předem za zaslané rady a zkušenosti.
Energybar
Člen Týmu

Re:

Příspěvek od Energybar »

awe_cz píše:
Spammere!
Sorry dlouho jsem tu nebyl, protože prostě nebylo třeba :D. Pídil jsem se teda po tom jaká péče se Ravce dostala. Muselo jít ven turbo a největším zlem byly variabilní natáčecí lopatky, které bylo třeba důkladně vyčistit a promazat. Pokud máte občas problém i se studenými starty, chce to vyměnit SCV ventily, tady mi je vyčistili a OK. Pokud jste zruční mechanici, asi si to opravíte sami, ale já tomu nerozumím. Nic méně od roku 2011 jezdila Ravka jak švýcarské hodiny až do prodeje v prosinci 2015, kdy jsem pořídil Camry z USA. Naprostá spokojenost. Pokud někdo chce kupovat nové díly v autorizovaných servisech, je to jeho věc. Já radši ocením práci mechanika, který se autu chvíli poctivě věnuje a asi i ví co dělá.
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“