zimne starty

vše ohledně modelové řady Yaris
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Též hlasím naprosto bezproblémový start. -10C, benzín OMV, občas Čepro. Vždy bez problémů.

Jinak k problému. Viděl bych to opravdu na horší benzín. I když u starého Oplu se mi stávalo něco podobného pokud jsem startoval ihned po otočení klíčku Buďto točil dlouho a nebo chytnul a chcípnul. Naučil jsem se počkat 2-3s, než čerpadlo natlakovalo a bylo po problémech ;-)
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no tak dnes som nastartoval na prvy sup ;)
bolo -2 ale pre istotu som pockaj 2-3 s kym som nastartoval a len tak brnklo ;) mam tam ale uz Shell benzin tak teraz neviem ci to bolo benzinom alebo tym ze som startoval hned po otoceni klucika :roll:
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Neverím, že zlý štart je vinou benzínu z Lukoilu. Na zlý štart môže mať vplyv minimálne desať faktorov ale najjednoduchšie je to hodiť na benzin. Mám na Yarískovi za 18 mesiacov 36 tisíc km, 9 z 10-ich tankovaní je na Lukoilu, zatial žiadny problém.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No je to podobne tak aj na iných benzinkách...je to o benzinke ako takej-konkrétnej...
LUKOIL môže byť napr.v "Hornej Strednej" -Super kvalitný,no v "Dolnej Hornej" môžu mať "šmejd"...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ja si tiez skor myslim ze to bolo tym ze som hned startoval a cerpadlo nestihlo napumpovat palivo
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ahaa...takže ty si zapol zapalovanie a hrrr do startovania bez čakania pokial nezhasnú kontrolky a hlavne neprestane čerpadlo ťahať palivo??
To potom mení situaciu 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Někdy se stane že nastartuju motor a pri naskočení přídá víc než obvykle pak otačky rychle spadnou dolu a motor se podtočí a chcípne.Je to během 2 sekund.Děje se to když je hodně zima..Ale stalo se to jen párkrat po druhý naskoči v pohode.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
TomasY
Člen Týmu

Příspěvek od TomasY »

Dnes v televizných novinach davali tipy ze ako chranit veci pred zimou, medzi inym tam bolo aj auto, a povedali ze nieje dobre nastartovat a nechat motor chvilu bezat, ze sa nici spojka, a ziv. prostredie.... Ze idealna je pomala jazda..
Tak ja co mam svojho Yardu rad, tak mu doprajem, nastartujem a idem zatial oskrabat a odmiesť od snehu, a teraz takato sprava :shock:
Co si o tom myslite?

Mi to pride ako tie zalezitosti, ze cele roky sa kliesť nesmel vytrhnut ale sa namastil aby sa zadusil a pustil, potom sa vytocil. Teraz prisiel niekto mudry a ze sa musi vytrhnut lebo ked ho namazete tak sa vytyčkuje do rany... ako dobre niesom proti pokroku ale neviem co si mam o tychto veciach mysliet, comu mam verit.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

zivotne prostredie z ladiska spotreby-to je na teba. ale ze by sa kazila spojka? nechapem preco
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Videl som to aj ja pred asi hodinou v telke...
No,môj názor je niečo medzi...Nastartujem , počkám cca pol minuty a idem - samozrejme maximálne odhladuplne k motoru.Takže žiadne vysoké otáčky a ani nízke.
No nie raz sa mi stane v zime,že ak je nejaká ta námraza,tak nastartujem
a počas toho zoškrabem okná.No aj tak to nie je viac ako 1,5 - 2 minuty statia na volnobeh.
A myslím si,že nič tým nepokazím 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja pockam tak 15sek a minimalne do doby pokial mi svieti "cool" tak nevytacam. a nastastie ja nemusim oskrabavat-mam auticko pod strechou :D
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

To zase bol neaky velky odbornik na auta, ze?
Spojka na volnobehu sa ti nema preco viac opotrebovat, lebo je spojena s prevodovkou a otaca sa to cele. Opotrebava sa ti len vtedy ked presmikuje a to je len pri jej stlacani a naslednom pustani.
Ano moze sa este opotrebovavat lozisko, ale tam nebude velky rozdiel medzi volnobehom za studena a jazdou za studena, mozno akurat v tom, ze na tom volnobehu sa bude menej opotrebovat, lebo su nizsie otacky.
Co sa ekologie tyce, tak tam v zasade ano, ale zase az tak velky problem to nie je. V zasade nie je vhodne zohrievat motor na volnobehu az na pracovnu teplotu aj ked tu sa nazory tiez rozchadzaju. Ale kazdopadne vsetci sa zhodneme, ze to je hlavne neekonomicke.
Inak pocul som davnejsie, ze v nemecku je pokuta za to, ze oskrabavas auto s nastartovanym motorom, ale hodnota tejto informacie je JPP.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

smutok píše: Ale kazdopadne vsetci sa zhodneme, ze to je hlavne neekonomicke.
Inak pocul som davnejsie, ze v nemecku je pokuta za to, ze oskrabavas auto s nastartovanym motorom, ale hodnota tejto informacie je JPP.
Ano je to neekonomické..to je fakt.
Ale na druhej strane - prečo su potom autá dnes označované na pr. E4 a ja neviem ako ešte, pretože čím dalej tým viac sa vývojáry chvália,že už dnes ten alebo onen model auta(yaris myslím patrí do tej lepšej kategorie),ktoré su namenej nebezpečné stromčekom a neviem akým ozonovym dieram... ..Potom čo tam môže až tak velmi vadiť na takýchto autách pre prírodu :roll: :roll:
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

no v německu mají vůbec takouvou byro-demo-kracii že různé "hlídky" vybírají pokuty třeba po 5 eurech za kdejakou 3,14čovinu. :D
Na druhou stranu, když mi někdo ráno pod otevřeným oknem nastartuje nafťáka, tak bych mu někdy s chutí pomohl s čistěním oken paintballkou :D

Proto tvrdím: Ano je to krajně neekonomický a strašně to ničí nejen spojku, ale vůbec kompletně celý auto!! :D
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

A nejen spojku a auto, ale i přírodu, zeměkouli a celý vesmír jde do hajzlu, když nastartujete a jdete škrabat :shock:
Je vidět, že mediální masáž funguje... Já bydlet v Německu, tak už dávno sedím... Celý život v zimě praktikuju to, že napřed káru nakdáknu a pak se starám o škrabání. Jo a taky dělám to, že když čekám na otce před špitálem v zimě, tak to auto nechám třeba hodinu brblat a topím si...to je minimálně na roztrhání německými psy :?
Tyvole ničí se spojka :woot: Jsem si málem smíchy zlomil žebro.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Odpovědět

Zpět na „Yaris“