Poraďte prosím.

vše ohledně modelové řady MR2
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Motor 3sge je ten 2.016v, 3sgte je turbo :)

revize 1-3. http://www.pistonheads.com/pics/news/19 ... 0001-L.jpg

MR2 od revize 3. měli již 175ps oproti 156ps, ale zrychlení a maximálka je hodně podobná.

revize 4. http://www.isitaboat.co.uk/our_cars/ric ... 20rear.JPG

jiný zadní světla /kouki/ a jiný křídlo

revize 5. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

ta má jiný křídlo, a speciálně šitou kůži. Navíc už má motory vvti,ale vsadím se,že v ČR není ani jedna a v německu se pohybují od 7000EUR

podle mě je nej kombinace křídlo z revize 1.-3. a světla z revize 4.

jinak k motorům, jsou atmosféry se 156ps /rev 1-2./ a s 175ps /rev 3.-5./.
pak je motor 3sgte, což je turbo a výkon má něco přes 230hp,pokud se nepletu.
To jsou verze motorů určených pro evropu, pokud by se ti naskytnul kup mr2 s turbem o výkonu 200hp a nebo s atmosferou 2.2, tak na to se vykašli, motory co nejedou, žerou a serou se :). Byly určeny pro USA trh.

Aby si nekoupil nějakou paštiku, tak koukej na rez, i když MR2 skoro nerezne, vyzkoušej skleněnou střechu, těsnost, dále jestli se vracejí písty v třmenech, jak je na tom spojka a takový ty běžný věci co na ostatních autech. Jediná věc na co MR2 trpí je alternátor, neboť je nad výfukem, tak je zatěžován vysokýma teplotama a navíc na něj líta bordel od kol.
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
Větroň
Člen Týmu

Příspěvek od Větroň »

Aha, tak už jsou mi ty rozdíly více méně jasné. Díky moc.

Musím s tebou souhlasit, že nejhezčí je ta kombinace světel z rev4 a křídla z rev3.

Dobrá dobrá, dám na tyhle motory majzla. Nerad bych pak byl častějoi v servise naž na silnici.

Tak mezi ten výfuk a alternátor by mohl jít udělat nějaký krycí plech ne?! Aby se přeci jen zamezilo zbytečnému poškozováni. Sice nevím jak to tam vypadá, ale určitě trocha šikovnosti a vzručnosti a mohlo by se to nějak vymyslet. :wink:
Avensis T25 combi 2,2 D-4D 110KW
Š Octavia combi 1,9TDi 81kw
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

S tím plechem mě to nenapadlo,ale možná by to pomohlo. To,že na alternátor MR2 trpí neznamená,že se mění každý dva roky,ale vydrží třeba 5-7let, nebo 10 :). Akorát je to nejvíc poruchová věc na tomhle autě, ale když to srovnám s jinýma značkama, tak poruchovost toho altíku není zas tak vysoká.
Větroň
Člen Týmu

Příspěvek od Větroň »

Jestli je to ta nejporuchovější věc na celém autě, tak ho musím mít!! Já ho na Passatu letos repasoval dvakrát!! Pokaždé diody!! Je to tam jen cínované a odchází to jak na běžícím páse, když narazíš na nekvalitní značku!! Jinak jsem ještě měnil čerpadlo, aku, zadní nápravu, tlumiče, čepy, brzdy, zapalování - komplet, a na jeře musím udělat nově klimu a GO kasle!! Mám to auto rok a půl , ale nemůžu si stěžovat!! :lol: :lol: Ale tak už je taky dědeček automobil!! 310000 km a bez GO motoru!! Máká moc hezky, ale už se to začíná až moc sipat!! :(
Avensis T25 combi 2,2 D-4D 110KW
Š Octavia combi 1,9TDi 81kw
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

M.a.R.i píše:Motor 3sge je ten 2.016v, 3sgte je turbo :)

revize 1-3. http://www.pistonheads.com/pics/news/19 ... 0001-L.jpg

MR2 od revize 3. měli již 175ps oproti 156ps, ale zrychlení a maximálka je hodně podobná.

revize 4. http://www.isitaboat.co.uk/our_cars/ric ... 20rear.JPG

jiný zadní světla /kouki/ a jiný křídlo

revize 5. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

ta má jiný křídlo, a speciálně šitou kůži. Navíc už má motory vvti,ale vsadím se,že v ČR není ani jedna a v německu se pohybují od 7000EUR

podle mě je nej kombinace křídlo z revize 1.-3. a světla z revize 4.

jinak k motorům, jsou atmosféry se 156ps /rev 1-2./ a s 175ps /rev 3.-5./.
pak je motor 3sgte, což je turbo a výkon má něco přes 230hp,pokud se nepletu.
To jsou verze motorů určených pro evropu, pokud by se ti naskytnul kup mr2 s turbem o výkonu 200hp a nebo s atmosferou 2.2, tak na to se vykašli, motory co nejedou, žerou a serou se :). Byly určeny pro USA trh.

Aby si nekoupil nějakou paštiku, tak koukej na rez, i když MR2 skoro nerezne, vyzkoušej skleněnou střechu, těsnost, dále jestli se vracejí písty v třmenech, jak je na tom spojka a takový ty běžný věci co na ostatních autech. Jediná věc na co MR2 trpí je alternátor, neboť je nad výfukem, tak je zatěžován vysokýma teplotama a navíc na něj líta bordel od kol.
tak pár oprav M.a.R.iho:revize 3 nikdy neměla 175ps-tento výkon je stejně jako světla a křídlo od revize 4 od konce roku 94.Myslim, že ani Lander, kterýho beru jako jednoho z největších odborníků na mr2, neví jaký jsou rozdíly mezi revizí 2 a 3.
revize 5-má kompletně čalounění prošívaný červenejma nitema a motory vvti(landerův red beams, popřípadě black beams) byly určeny a to ještě v omezené serii pouze pro Japonsko. Naopak klasická 5.revize měla snížen výkon kvůli emisím oproti 4. revizi z 175 na 170ps.
turbo-3sgte měla pouze 3 revize
1.revize-200ps od 1989 do 1991
2.revize-225ps od 1992 do 1993
3.revize-245ps od konce 1994 do 1995-v podstatě ekvivalent 4.revize 3sge-nové křídlo a světla-v podstatě nesehnatelné, jelikož narozdíl od atmosféry se vyrábělo pouze jeden rok-poté již nic, tudíž pokud by bylo většinou s pravostraným řízením a za cenu 2 až 3 atmosfér.
mr rezne-ale právě po bouračkách-tudíž pokud najdeš kus kterej je zrezlej je pravděpodobně po bouračce, další čím se dá přijít právě na bouranej kousek jsou větší netěsnosti targy-tohle se jim většinou nepovede srovnat ideálně a je z toho nekonečnej problém-tudíž těchto kusů se vyvarovat
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

marcelus: díky za opravu, jsem čekal,že tam budu mít víc chyb :).
Ono jsem právě už viděl pár MR v inzerátech, co měli "starej" zadek a výkon udávanej 175ps, ale je možný,že shodou okolností byly všechny po bouračce ...
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

viděl jsem jich taky pár-ale většinou se jednalo o špatný údaj prodejce, který se pouze při prodeji podíval na net, kolik to auto má výkon a na první co narazil, bylo 175ps..., druhý případ je swap, kdy původní motor vyskočil ven a místo něj se do revize 1-3, už dal motor z revize 4.
Já sem takhle koupil za dobrou cenu svoji revizi 4, jelikož při vkládání inzerátu na mobile.de u sebe prodejce z autobazaru neměl techničák a předtím již jednu mr prodával a věděl že měla 156ps, takže to napsal i k týhle a tudíž to vypadalo jako revize 1-3, s novějšími světly a křídlem..., když jsem si ji zamluvil, tak už ten údaj na netu ani neměnil, takže většinou jde o překlep-už jsem takle viděl prodávat i 156kw atmosféry-ty musej jet... :lol:
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

A nejvetsi bonbonek na MR2 je ten, ze se nelisi jen revize MR2 mezi sebou ale i samotne revize se lisi v dilech mezi sebou.Auto jsem mel rozebrane temer cele hlavne tedy motorovou cast do posledniho sroubku ( vcetne anatomie origo vyfuku :-) ) protoze jsem si privezl jednu z nejhorsich MR2 co tady na klubu a mozna i v CR je. Postupne ji davam do poradku takze bych ti tu mohl napsat seznam dilu ktere po extremni zatezi na MR2 odchazi, alternator to ale v mem pripade neni, prezil i dily ktere bych ocekaval, ze vydrzi dele.Celkove je ale auto jedno z nejspolehlivejsich co jsem kdy mel v ruce, je to jeste poctiva old schoolova Toyota a je to znat. Motor 3SGE se opravdu hodne povedl, vydrzi neskutecne veci a nastesti se daval i do Celic ktere jsou vice rozsirene takze neni az takovy problem sehnat potrebny motorovy dil nebo cely motor za prijatelnou cenu, me konkretne se ho podarilo vydrazit na ebay za par kacek :-) Co se tyce jizdnich vlastnosti je to cistokrevny sportak s motorem uprostred a nahonem na zadni kola takze tady asi neni co dodat.... :twisted:

Jo a jeste jedna vec, foukat muzes i atmosferu kdyz budes casem chtit a nevim proc by turbo nemelo byt na kazdodenni jezdeni co jsem si tady precetl v tomto tematu to mi nejak unika pointa ...Doufam, ze to neni mysleno kvuli spotrebe :-) Je to vsechno otazka co od auta ocekavas..
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Kensei
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kensei »

Toto mě právě zajímá,zda li se na 3-SGE dá namontovat nějaký turbo kit a jaké jsou s tím spojené problémy.
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Kensei píše:Toto mě právě zajímá,zda li se na 3-SGE dá namontovat nějaký turbo kit a jaké jsou s tím spojené problémy.
v sekci celica o tom máš celej topic, jak Doky chtěl postavit turbo s atmosféry a nějaký problémy se našli :)
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=12179
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

Doky je trochu jiny pripad jeho Celica je extrem ale kazdopadne nejvice info o oturbeni 3SGE by ti asi podal Libor aspol. tady na klubu ktery s tim ma asi nejvice zkusenosti.
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Kensei
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kensei »

po hrubém přečtení Dokyho případu jsem to zavrhl.Chtěl jsem sice výkon max. do výše 240hp,ale dostal jsem krásně studenou sprchu.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to votecc-"nevim proc by turbo nemelo byt na kazdodenni jezdeni co jsem si tady precetl v tomto tematu to mi nejak unika pointa ...Doufam, ze to neni mysleno kvuli spotrebe Je to vsechno otazka co od auta ocekavas.."
počítám, že o potřebnosti zahřívání a vychladnutí motoru s turbem víš, já si fakt nedovedu představit, když potřebuju po jednom kilometru popojíždět na několikrát po městě a furt někde zastavovat, že bych tohle dělal s 3sgte, za předpokladu, že chci aby to i něco vydrželo-u 3sge s tím není problém. Jinak, co sem slyšel od lidí, co s 3sgte znám, tak spotřeba je taky někde jinde.
Kensei-tak asi tak-pro většinu z nás by bylo jednodušší a i levnější koupit z bouračky rovnou 3sgte a udělat swap, než oturbit 3sge.
to votecc-"A nejvetsi bonbonek na MR2 je ten, ze se nelisi jen revize MR2 mezi sebou ale i samotne revize se lisi v dilech mezi sebou"-jak si tohle myslel? Dej prosímtě příklad.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

Kensei píše:po hrubém přečtení Dokyho případu jsem to zavrhl.Chtěl jsem sice výkon max. do výše 240hp,ale dostal jsem krásně studenou sprchu.
tohle tady už myslím jednou Libor letmo vysvětloval, pokud by jsi chtěl pouze takovýto výkon, tak pro tebe bude lepší a jednodušší koupit rovnou 3sgte, Doky a další co oturbují atmosferické motory, to dělají, proto, že pokud chceš o dost větší výkon, je vhodnější to předělat z atmosféry, než předělávat turbo motor-alespoň myslim že takhle nějak to bylo
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

marcelus píše:to votecc-"nevim proc by turbo nemelo byt na kazdodenni jezdeni co jsem si tady precetl v tomto tematu to mi nejak unika pointa ...Doufam, ze to neni mysleno kvuli spotrebe Je to vsechno otazka co od auta ocekavas.."
počítám, že o potřebnosti zahřívání a vychladnutí motoru s turbem víš, já si fakt nedovedu představit, když potřebuju po jednom kilometru popojíždět na několikrát po městě a furt někde zastavovat, že bych tohle dělal s 3sgte, za předpokladu, že chci aby to i něco vydrželo-u 3sge s tím není problém. Jinak, co sem slyšel od lidí, co s 3sgte znám, tak spotřeba je taky někde jinde.
Kensei-tak asi tak-pro většinu z nás by bylo jednodušší a i levnější koupit z bouračky rovnou 3sgte a udělat swap, než oturbit 3sge.
to votecc-"A nejvetsi bonbonek na MR2 je ten, ze se nelisi jen revize MR2 mezi sebou ale i samotne revize se lisi v dilech mezi sebou"-jak si tohle myslel? Dej prosímtě příklad.
Ach jo, nejsem teoretik takze tady nechci ztracet cast plkackama ale to, ze motor se ma chladit az kdyz turbo pouzivas a ne kdyz jen popojizdis je ti doufam jasne.

Jinak to co jsem napsal jsem myslel tak jak jsem to napsal nevim co je na tom nepochopitelneho.Ja mam revizi 1 nekdo ma revizi 2 coz je pouze oznaceni pro uzivatele aby vedeli, ze vuz prosel zmenama a pripadnym faceliftem,ten ma jina svetla a ten ma zase to a to se vyrabelo v tom a tom roce. Toyota jako takova neresi revize ale orientuje se podle VIN kodu ktery rika kdy presne sejlo auto z pasu a tudiz jaky dil je treba puzit. Napr. napinak u rozvodu
se vyrabel do konce kveta 91 od prvniho cervna se daval jiny napinak porad se ale jednalo o revizi jedna.Kdyz jsem v Toyote objednaval konretne ten napinak tak oni sami nevedeli jaky mi maji poradne objednat protoze jsem byl na hrane, moje auto se vyrobilo posledni den v kvetnu 91 a chteli abych jim napinak prinesl.Rozhodne se ale v tomto tematu nechci bavit jaky presne detailne je rozdil v tom a tom napinaku a proc to tak teoreticky je.Nejlepe vizt si EPCcko a projet si to a hned ti bude jasny co kde jak je jinak a co se lisi .A jeste lepe vyzkouset si to v praxi.

PS: ja bez EPCcka si netroufnu objedant ani blby brzdovy desticky.Protoze abych pak zjistoval, ze to je tak a to ma jinej sklon a proto to tam nejde ale porad se jedna o tu samou vec protoze Japonci jsou na to extreme uchylny tak na to uz nervy nemam a vlasu nazbyt taky ne :-)
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Odpovědět

Zpět na „MR2“