Camry 3,0 V6

vše ohledně modelové řady Camry
petrbk
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrbk »

Tak to je voser no, co se dá dělat. Každopádně já prodávám taky camry :lol: ale zatim na to nijak netlačim. Spíš po novym roce.
JirkaS
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaS »

Zdravím všechny. Minulý týden jsem měnil olej v automatu u Camry 3.0, rv 2001, jedna z posledních před novým modelem. Výměnu jsem nechal udělat u Auto Duba v Motole. Přístup byl v celku profesionální. Když jsem se s příjamcím technikem domlouval na termínu, hned mě upozorňoval, že u tohoto modelu je převodové ústrojí "bezúdržbové". Po krátké dohodě však uznal, že však výměnou náplně a filtru se nic nezkazí. Mimoděk říkal, že tam lidé na výměny náplní v matech jezdí poměrně často. Jinak můj osobní názor je, že byl poměrně v obraze, co se servisních úkonů u Totoyty všeobecně týká. Každopádně výměna proběhla. Měnila se celá náplň, filtr a také těsnění, které vykazovalo jisté netěsnosti. Celkem se tak cena vyšplhala k 7 tis. Musím však uznat, že nyní převodovka řadí jakoby snadněji. Člověk si to uvědomí zejména na prvních kilometrech jízdy. Zajímavé je, že úplně zmizelo takové jakoby dunění, které se ozývalo když jsem stál například na semaforech se zařazeným D. Po vyřazení na N tiché, jakoby dunění, ustalo. Ten samý jev vykazuje i známého Land Cruizer 100, 4.7 V8. Na světlech vždy duní, po vyřazení je klid. Nevím, pokud jste se někdo s něčím podobným setkal, dejte vědět váš názor. Zároveň by mne zajímalo, jestli je lepší na někdy otravně dlohýh červených v Praze vyřazovat. Sám zařadím D a o víc se již nestarám. Taky jsem se chtěl zeptat, dza někdo nevíte, jak je to s anténou. Po nedávných mrazech se přestala vysouvat. Při zapnutí radia se ozývají jen opravdu šílené zvuky z místa, kde se vysouvá. Jinak je Camry v nejlepší kondici. Kilometry na ní vesele přibývají a na mých častých dlouhých cestách je skvělým společníkem. Při 200km/h motor točí přijatelných cca 4 tis ot/min a cesta je i v těchto rychlostech příjemná. Zajímavé je, že ani po celém dni za volantem se člověku tak nějak nechce z Camry vystoupit. Je to prostě skvělý stroj :-)
petrbk
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrbk »

Popisované dunění jsem nikdy nezaznamenal. D mam furt, jen v centru vypínám O/D, tam to postrádá smysl.
Spáča
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spáča »

Zdravím všechny,chtěl jsem se zeptat,jak je to s výměnou oleje. Naposledy byl měněn při 175.000km v r. 2003,momentálně mám na tachu 280.000km. V toyota servisu mi řekli,že výrobce pouze doporučuje měnit. Jinak vůz naprosto v pohodě,před vánocemi mi klekl startér,oprava 4.000kč. Vyměněny komplet střeva.
Toyota Camry 3.0 24V 140kW
r.v. 9/97
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Spáča píše:Zdravím všechny,chtěl jsem se zeptat,jak je to s výměnou oleje. Naposledy byl měněn při 175.000km v r. 2003,momentálně mám na tachu 280.000km. V toyota servisu mi řekli,že výrobce pouze doporučuje měnit. Jinak vůz naprosto v pohodě,před vánocemi mi klekl startér,oprava 4.000kč. Vyměněny komplet střeva.
nepíšeš jaký olej - převodový? motorový?
oleják bych určite menil po 50tis max, motorák co 10tis .
Spáča
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spáča »

Olej v automatické převodovce. Ale každej mi říká at se na to vyprdnu,tak nevím co si mám vybrat. Tady není žádná zlatá střední cesta,prostě jen vyměnit a nebo nevyměnit. Automat řadí uplně skvěle,bez prodlevy,bez cukání.
Pak jsem se chtěl zeptat,jestli nemáte zkušenosti s opravou vyhřívání řidičovy sedačky a co je nejčastější příčinou její nefunkčnosti.
Toyota Camry 3.0 24V 140kW
r.v. 9/97
JirkaS
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaS »

Zdravím. Máš pravdu, že s automatama je situace taková, že co člověk to názor. Jednou jsem mluvil s chlápkem, který měl dřív vlastní servis na aut.převodovky. Jeho názor byl takový, že pokud není předepsaná výměna, měnit se nemusí. Pak ale taky říkal, že pokud cítíš jakoukoliv změnu v řazení, ihned vyměnit. Prý hrubší řaznení jako první naznačuje nečistoty v oleji. Já mám zkušenost takovou, že po víceméně preventivní výměně oleje se řazení skutečně zlepšilo. Sice neznatelně, ale cítit to je, hlavně při prvních pár Km, než si člověk "zvykne". Taky si myslím, že žádná věc není bezúdržbová. Co vím o diferenciálech, motorech atd, tak mazání a samotný stav oleje je vždy číslo jedna v životnosti zařízení. Důležitou roli nejspíš hraje i čas. Jak každý ví, olej v motoru se mění např. po 15tkm nebo jednom roce. Tak že pokud je vůz již 10 let starý a náplň v matu byla měněna bůhví kdy, tak stav oleje bude taky nejspíš všelijaký. Životnost zmiňovaného filtru v ústrojí neznám, ale pravděpodobně na ni bude platit něco obdobného. Taky si myslí, že záleží, kolik chceš v budoucnu s autem najet. Osobně najedu opravdu hodně, tak že investice do výměny oleje vůbec nelituji. Aspoň mám dobrý pocit, že jsem nic nezanedbal. Pokud bych věděl, že s autem najedu max 8tkm ročně a že ho budu mít tak 2r, asi bych ji vypustil a zainvestoval například pneu, které se dá i po 2 sezonách ještě samostatně prodat. Výměna náplně v matu se ti však na starším voze na následném eventuálním prodeji na ceně moc neodrazí, jelikož málokdo uvěří, že jsi ji skutečně dělal. (samo pokud nebudeš mít fakturu či tak něco). Dále si myslím, že určitě by nebylo dobrý se v převodovce "hrabat" např. každých 30tkm. Asi by to ústrojí moc nepřidalo. Jinak mám okolo sebe hodně moderních aut s matem a můžu říct, že řadí supr. Zejména pak ty sedmistupňové. Malý háček bych však viděl vtom, že ve 2 případech ze 3 se vysypaly po 80tkm. Na známého LC 100 je mat pořád jako nový a to dostává hodně zabrat při tahání těch nejtěžších přívěsů. Sice na světlech zvláštně jakoby duní, ale při řazení nezmatkuje, řadí rychle a bez "škubání". Viděl jsem několik starých Toyot, které měly maty v pohodě i bez jakékoliv údržby a mnoho dalších značek, které měli i s údržbou problémy s životností. Tak si sám vyber :-)
captblood2
Člen Týmu

Příspěvek od captblood2 »

Spáča píše:Zdravím všechny,chtěl jsem se zeptat,jak je to s výměnou oleje. Naposledy byl měněn při 175.000km v r. 2003,momentálně mám na tachu 280.000km. V toyota servisu mi řekli,že výrobce pouze doporučuje měnit. Jinak vůz naprosto v pohodě,před vánocemi mi klekl startér,oprava 4.000kč. Vyměněny komplet střeva.
Zvlastni, mam stejne auto a v v provozni prirucce je napsano:

"Kazdych 60.000km vymena oleje v automaticke prevodovce."

Po koupi jsem tedy hned vymenil, auto zacalo radit o neco jemneji, ale poznal bych to jen ja.
Slovan
Navigátor

Příspěvek od Slovan »

party boy píše:Popisované dunění jsem nikdy nezaznamenal. D mam furt, jen v centru vypínám O/D, tam to postrádá smysl.
Já jsem dlouho jezdil tímto,a nedunělo nic i když to sem asi nepatří,Automat jak víno... http://www.auta5p.eu/katalog/nissan/maxima_02.htm
Odpovědět

Zpět na „Camry“