Strašný pískot .....

vše ohledně modelové řady Corolla
Sobala Jan
Člen Týmu

Příspěvek od Sobala Jan »

Tak mi to same dělal řemen z posilovače.Stači vzit obyšejné mýdlo a řemen s ním namazat-nejlip za chodu opatrně mydlo podržet na dražkach řemenu.-uspěch zaručen.
Mihal
Člen Týmu

Příspěvek od Mihal »

A po kolika km měníte klíňák. Mi taky něco tak divně vrčí ale dělá to tak do 2200 ot/min. Ve vyššík otáčkách už to není slyšel a nebo to přehluší motor. A ještě jedno zjištění jak jedu s lehkou nohou tak nic-ticho, ale jak přišlápnu plyn tak se to ozývá. A někdy i na volnoběh. Jo a rozvoďák byl měněn, je nový.
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

Jestli to začalo vrčet až po výměně rozvoďáku tak může být volný, pak je z prostoru krytu rozvoďáku slyšet vrčení jen při určitých otáčkách.
Mihal
Člen Týmu

Příspěvek od Mihal »

Jo tak to nevím protože auto mám od podzimu s novým rozvoďákem. Ale ze začátku to nedělalo. Pak to začalo za studeného motoru apřestávalo po zahřátí motoru, a teď to dělá i když je motor zahřátý.
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

takhle těžko říct, chtělo by to slyšet, alespoň odkud se to ozývá, jak silně atd. i tak se ještě nedá rozvoďák vyloučit, taky může být hlučný přívod vzduchu do sání - těžko poradit na dálku. Jinak drážkový řemen měním, když je na něm vidět stárnutí. Ani nevím jestli je předepsaná nějaká pravidelná výměna.
hubi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hubi »

když jsem měl vymontovaný plochý klíňák našel jsem na dně drážek zadřené znka písku,nebo skla a bylo jich docela dost, už byly lesklé, zabroušené od řemenice. Myslím že to má fungovat jako na obyč klínovém řemenu, mezi vrcholem a dnem drážky má být mezera aby to zabíralo bokama a mohlo se to zaříznout. Po vyčištění a mírném napnutí OK.
Corolla E10 1.3 4E-FE/ kombi
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

No tak mě to dělala řemenice na klice ta potvora se rozpadla a začala prokluzovat.Ona totiž je ze dvou částí a mezi nimi je pruh gumy asi proti vibracím a tam se mi to rozlepilo a začalo prokluzovat a píská to stejně jako klíňák.Už jsem to jednou spravoval svrtal jsem to a sešrouboval a teď v zimě jak jde všechno ztuha tak se ty šrouby ustřihli a než se to trochu zahřálo tak to prokluzovalo (ty šroby tam byly 4 oprůměru 4mm)Teď jsem tam dal osm pevnostních šroubů o průmeru 5mm a jestli je to ještě urve tak to zavařím anebo si nechám vysoustružit novou.V Toyotě stojí asi 6300 korun a to se mi za kus železa dávat nechce a na vrákáči jsem ji nezehnal.
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

To piskani se vam ozívá od klinoveho (drazkoveho)remene a deje se to v zime kdyz enorme baterka zatezuje alternator po nabiti se v baterce zmensi vnitrni odpor a zacne baterka odebirat mene proudu z alternatoru a alternator se zacne tocit volneji a remen neklouze. Tim to bude.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

zms píše:Právě protože nevím co to je se ptám ?????? Dělá to z 95 % pouze při jízdě .......a když to kvičí - píská ........tak se mi zdá ,že jde výkon hodně dolů .....když přidávám plyn .....tak se skoro nic neděje jenom to (kvičí)
sám sis odpověděl, kdyby to byl rozvodák tak už se ti dávno potkali ventili, je to klíňák a prokluzuje, to že čase ztichne je tim že se zahřeje a pak má větší tření, takže už to tolik nevadí
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
fajry
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajry »

garfielld píše:
zms píše:Právě protože nevím co to je se ptám ?????? Dělá to z 95 % pouze při jízdě .......a když to kvičí - píská ........tak se mi zdá ,že jde výkon hodně dolů .....když přidávám plyn .....tak se skoro nic neděje jenom to (kvičí)
sám sis odpověděl, kdyby to byl rozvodák tak už se ti dávno potkali ventili, je to klíňák a prokluzuje, to že čase ztichne je tim že se zahřeje a pak má větší tření, takže už to tolik nevadí
pokial viem, tak motory Toyoty (4AGE, 3SGE, ...) su robene tak, ze sa ventili nestretnu s piestami!!!!
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk

sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

fajry píše:pokial viem, tak motory Toyoty (4AGE, 3SGE, ...) su robene tak, ze sa ventili nestretnu s piestami!!!!
mno tim líp, ale stejnak kdyby prokluzoval rozvodák, tak je to v loji, by to chvílema nejelo chvílema zase jo, možná by to ten motor za chvíli odrovnalo
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Je to stoprocentně klíňák... Rozvoďák je zubatej a chodí přes ozubený kladky, taže ten si určitě ani nepíske... to ai apíš poskočí a přeskočí... a pak už to stojí za to.. :-(
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Komanche

Příspěvek od Komanche »

vono by stacilo ho napnout, neni potreba rovnou menit... ;)
fahrman
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fahrman »

No ja snasel to vresteni po startu asi mesic - zacalo to ted nekdy po Novem roce, jak byly ty mrazy... Na to, ze je to de facto nove auto me to dost ubijelo. Nakonec jsem si udelal cas a sjel s tim do servisu. Byl to pochopitelne klinovy remen - stacilo ho napnout a odmastit (tak ne abyste si to nekdo spletl ;-)) ... uz je to zase tichoslapek
mam 4 kola
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Hlavně to probůh nikdo nenatírejte mejdlem, jak kdosi uvádí nahoře. Jako vtip dobrý, ale pro neznalé už to tak dobrá sranda není:-(.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“