Slysim ventily pri jizde...

vše ohledně modelové řady Corolla
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

omlouvám se za velice hloupou otázku:
1) E11 má hydro štely??
2) je nutné na E11 seřizovat vůlele ventilů??

Zatím nic neslyším, ale do budoucna jsem chtěl být informován :)
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Jolly
Řidič

Benzín!!!!!!!

Příspěvek od Jolly »

Klapání ventilů? No jóóóóóóóóóóóóóó :o
To znám.Najít dnes dobrý benzín je dnes frajeřina.Doporučuji SHELL,OMV. I když známej říkal,že svůj benzín si vozí jenom SHELL z Německa.
Slovnaft - hnus,nemluvě o malých soukromých benzinkách,to je lepší převařit na čaj :mad:
A nemůžou za to jenom voni,ale velkoprodejci,přepravci....celá banda :twisted:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Komanche

Příspěvek od Komanche »

to je docela husty, asi to fakt je benzinem :( uz zas jezdim na shell no :)
a benzina taky nic moc, ted zas slysim ventily ve vitare :(
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

tak jsem si řikal, že se mi to ještě nestalo, a už je to tady, nechal jsem se zlákat cenou 27,10 u globusu a už taky slyšim ventily :(, tak se zase poslušně vrátim k OMV a shell, a nejspis ted natankuju v-power, abych to motoru oplatil :), když vidim ty fronty aut u globusu a podobnejch "levnejch " benzinek, tak si říkám, jestli to ty lidi neslyšej a nebo nemaj na benzin tak citlivý motory ??.., ale nejspíš je jim to jedno, hlavně že to jede
arcci
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ja bych skoro rek ze to nemaj tak citlivy, voni ti nasi japoncici sou zmlsany ;)
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

No je to slyšet jen u motorů s malým obsahem ( tak do 1.6 ) a s krouťákem ve vyšších otáčkách :idea:
Dával jsem patoky do Felicie 1.6 ccm, nejlepší krouťák podstatně níž (okolo 2500rpm)než u Corolly a vůbec nic. Ale ve vyšších otáčkách ten motor zase moc netáhl :mad:
Ten motor (1332 v Corolle) jezdí fakt jak 1.6,ale musí mít alespoň dobrý benzín. Párkrát jsem dal do ní 98oct a to bylo jak motor s turbem :twisted:
tuning originál TTE
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

tak jsem nabral plnou v-power a motor je klidnej jako beránek, příště už se nenechám nachytat ....
arcci
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Tak jsem minulý týden vzal nádrž do Celici na OMV, kde beru i jindy bez problémů a studený mi to startuje na tři válce. A to je dvoulitr u kterýho jsem měl pocit, že je míň citlivej na špatnej benzín než 1.6. Tak nevim, Shell, Shell a zase jenom Shell.... i když i tam jsem jednou nabral špatnou nádrž, ale další to srovnala. Nojo bít je klackama do hlav pumpaře zk...ný.
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WTE-greenfa »

no já brával na ARALU - kvůli tašce no:), a ve stejném počasí sem vzal shell - a ono to žralo o pul litra víc, opakovaně - a taky začal víc mizet olej, rozhodně obyč pumpy - a benzina - do litru větší spotřeba a zvukové efekty kov na kov zaručeny - takže to míchám shell Vpower s aralem a jsme happy oba.
celica 97 super black&white edition
Maxipes
Člen Týmu

Příspěvek od Maxipes »

Docela se divím. Sice tankuji pouze u slušných benzinek, ale potíže sem nikdy neměl. Jednou sem vyzkoušel želWí power a efekt nula-nula-nic. To samé platí pro N98. Když je motor v pořádku, zákonitě by to nemělo mít a ani nemá žádný efekt. Vyjímkou jsou pouze motory se snímačem klepání, které mají základní program ŘJ nastaven na 98 a při snížení kvality paliva korigují i výkon. Pokud vím, tak to se používá tak max. Celicy a u nových motorů s přímým vstřikem. Jinak jsou všechny nastaveny na N95.
Motor přitom nešetřím, naopak využívám celkem nevybíravým způsobem jak jeho pružnost, tak i záběr ve vyšších otáčkách.
A kromě toho, zrovna N95 u Shellu je ten nejsprostší Natural za značkouvou cenu. Ne, že bych věřil na zázračný účinek aditiv, ale ostatní značky je aspoň přidávají i do základního paliva.
Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

ja beru vetsinou na benzine (porad lepsi nez globus nebo unicorn oil) a taky je to jak kdy, nekdy dobry, nekdy to auto nejede. jednou sem nabral ten jejich blue99 a mozna se trosku zmensila spotreba, ale cekal sem vic.
btw: v originalni knizce mam napsany, ze to chce natural 97
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

s aralem jsem měl taky zkušenost, že šla spotřeba o půl litru dolu, dostal jsem se poprvý a naposlet pod 5,5l/100km bohužel teď když už aral neni tak nemám jinou možnost než OMV a SHEll, ještě jsem teda nikdy nebral třeba u agipu, ale italskej benzin bude asi stejně kvalitní jako italský auto, ikdyž bůch ví... :)
arcci
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

to s tim aralem je zajimavy, asi bych to mel nekdy taky zkusit 8)
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

98 oct jsem kdysi bral u Benziny a bylo to fakt znát,ale je fakt,že v té době jsem tankoval na první benzínce,když docházela šťáva.Ale poslední dobou fakt poznám,kde je jaký benzín.Při stejném zatížení vozu,stejný dlouhý kopec,stejná rychlost a pak to poznám.Nechám otáčky těsně pod 2000rpm a někdy ventily zvoní a motor nechce zrychlyt a někdy krásně přede bez zvonění či chrastění a ještě v pohodě zrychluje.Ale hlavně se to pozná v kopci při nízkých (ne moc nízkých ať nezvoní pak ventily věčně) otáček. Moje zkušenosti kvality benzínů.
Malé benzinky bez značky všechny pod průměr,rovněž Slovnaft :x
Průměr jsou Benzina,JET,OMV,Agip :?
Lepší průměr SHELL 95oct, V-Power 95 je to samé,98 skoro neznatelně lepší :)
Ale nejhorší natural 95 je kdekoliv v Chorvatsku a v Polsku :mad:
tuning originál TTE
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

aral už myslim nezkusis protože odešel z českého trhu a prodal stanice OMV :(, tehdy jsem to obrečel....
arcci
Odpovědět

Zpět na „Corolla“