Spojka

nová modelová řada - nástupce Corolly
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Spojka

Příspěvek od aczasa »

Nevis jak s tim kdo jezdi..... 46k km muze byt az moc, muze to byt i vada materialu, muze to byt uplne stejne i vlastnost operatora..... .
Back in Czech.
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

on22 píše:Jde spojka v Aurisu nějak seřídit? Mám najeto 46 tis. a zdá se mi, že mi spojka zabírá až dost na konci chodu pedálu. Jezdím hlavně ve městě a musím se přiznat, že spojku nijak nešetřím, mohla by už být na konci životnosti?
Mě spojka zabírá hodně nahoře už od začátku a zabírá pořád stejně. Myslím, že už se to tu řešilo. Je to asi vlastnost všech Aurisů.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
on22
Navigátor

Příspěvek od on22 »

Jezdím dost po městě, tak mám právě z té životnosti trochu strach. Že bych ale spojku stylem své jízdy vysloveně ničil, to bych neřekl.
A jsem zpět u otázky, jestli jde spojka v Aurisovi seřídit nebo ne?
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Nejjednodušší bude zavolat do servisu Toyoty a zeptat se. Tady moc mechaniků není.
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Prokluz spojky při prudkém rozjezdu na vyšší rychlostní stupeň většinou znamená konec spojky.
Jinak i mě smrdí spojka při popojíždění na miste vždy při couvání, kdy je potřeba trochu víc plynu a práce se spojkou (v kopci, při přejížděni přes obrubník, apod...).
A to jak u Aurisu, tak i u Versa. Při dotazu v servisu je to normalni a na celkové životnosti spojky se to neprojevuje.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A spojka se neda seridit. Je samonastavovaci a jakykoliv zasah do regulace ci hydrauliky je ciste k horsimu.
Back in Czech.
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Tak jsem byl v servisu a spojka při jízdě s mechanikem samozřejmě neproklouzla. Ani při plným plynu a brzdě zároveň neklouzla. Takže budu jezdit a uvidí se. Jen mě dost překvapila cena za výměnu spojky. Práce 6.000,-Kč + 13.000,-Kč spojková sada vč. ložiska(který se měnit musí současně). Materiál lze sehnat o dost levněji jinde, ale ta práce je taky raketa. Prý se musí sundat náprava a vyndat převodovka. :crazy: :wacko:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Njn.... tak nejak to bude, ze to musis "rozpulit", jestli to pak vyndas nebo jen odsunes a pak nejak solichas v aute zespoda je jen otazka vkusu kazdeho..... Takze je to jednoznacne dost penez za originalni servis..... Dily by se asi dali i original sehnat trochu levneji, ta prace autorizaku je zabijak...
Back in Czech.
pedrosol
Člen Týmu

Příspěvek od pedrosol »

Zdravím. Ať nezakládám nové téma. Neví někdo jestli se do elektronické servisky zapisuje výměna spojky? Mám najeto 160000 km a nevím jestli ji už měnili. Pedál zabírá 1cm nahoře, ale to mi dělalo i u Yarise při nové spojce. Díky za odpovědi a vyvedení z nevědomosti.
Ex Toyota Yaris r.v. 2000 1.0
Nyní Toyota Auris r.v. 2009 1,3 (3 dveř jako sporťák :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zapisuje se jako "jiny servisni ukon". Pokud to neudelas s nejakou garanckou, ale i tak to tam je jako jiny ukon....
Back in Czech.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ale v servise ti vedia zistiť čo presne sa robilo... na nete vidíš len že niečo bolo, v servise ti to bezproblémov povedia. Ja som si pred kúpou nechal vytlačiť komplet historiu...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
zzjosef
Navigátor

Příspěvek od zzjosef »

Mě v elektronické servisce zapsali nesmyslný stav tachometru při garančce. Zjistil jsem to po roce.
Auris 1,6 M 2013
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Parek píše:
on22 píše:Jde spojka v Aurisu nějak seřídit? Mám najeto 46 tis. a zdá se mi, že mi spojka zabírá až dost na konci chodu pedálu. Jezdím hlavně ve městě a musím se přiznat, že spojku nijak nešetřím, mohla by už být na konci životnosti?
Záběr spojky na konci většinou předpovídá její brzký konec. :-/
Ha! A mně takhle zabírá už od najetých 17 tisíc km (co jsem Aurise koupil) a teď mám najeto 186 tisíc. Takový brzký konec bych přál svému životu :-)

Ale pravda je, že mi spojka dělá klasicky to, že pokud jí nechám příliš "klouznout" při rozjezdu, tak pak chvíli zabírá divně, jakoby klouže. Asi jak "zesklovatí" ,nebo jak to nazvat, její obložení, chvíli trvá, než se to zase orve a vrátí do normálu.
Na záběr spojky má spíš vliv celková konstrukce spojky, její hydraulika atd. Dneska to má všechno "samostavy"...
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
JenniColky
Řidič

Příspěvek od JenniColky »

Tohle není problém spojky ale časování Valvematicu :)

Dojed do Toyoty na diagnostiku....

Jinak 55 je na 5tku opravdu málo, to co ti radí šipky jde použít v leda na rovince a z kopce.... s Aurisem jsem najezdil dost a upřímně tohle bych mu nedělal...
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
100rk
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100rk »

Tak už i mě spojka umřela... Najeto necelých 100 tisíc převážně na delší cesty, nejprve prokluzování při zátěži na 6., pak 5. a teď už i 4. rychlostní stupeň. Její chod už je dost krátký, takže se bude co nevidět měnit.
Asi už Toyotu nikde moc chválit nebudu, krom spojky už tam je třetí sada předních kotoučů, které se kroutily (nyní už TRW a ty drží).
Zklamala. Proto jsem také místo Aurisu TS nyní zašel k Fordu. Jsem zvědav... :satisfied:
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
Odpovědět

Zpět na „Auris“