E11 - krátká převodovka
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
v současné době váží 940kg i se mnou.
spodek motoru je pořád sériový 375000km,
jsou zatím jen jiné vačky(hks272/272) k tomu stavitelna vačkova kola,kevlarovy rozvod řemen power enterprice a oil čerpadlo toda a vodní pumpa. Sériová ecu. To hlavní teprve přijde. Prozatím si jen hraju s nastavením vacek. Tento týden se chystám naplno zprovoznit vstřikování vody a metanolu a tak.
já nevím jak marty ale já mám lsd od série.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
slusne...s takym malym autom to pekne pocvici...ja na jesen budem menit rozvod tak pride remen od tody a chcel by som k tomu aj stavitelne vackove koleso(vyfuk)...len neviem ako sa to koleso nastavuje..podla coho a tak(seriu rozumiem ale toto nie)..rad sa necham nieco naucit...
...vstrekovanie vody a metanolu..voda a metanol sa vstrekuje do sania?potrebuje aj nejaku riadiacu jednotku na to?hm??
dik za info
...vstrekovanie vody a metanolu..voda a metanol sa vstrekuje do sania?potrebuje aj nejaku riadiacu jednotku na to?hm??
dik za info
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no ja uvidim jak me bude fungovat ta moje prevodovka a vsechno kolem
Převodovka : C52
Setrvák : 4AGZE
Spojková lamela + přítlačák : z 4EFE, lamela má nejtvrdší organiku

Převodovka : C52
Setrvák : 4AGZE
Spojková lamela + přítlačák : z 4EFE, lamela má nejtvrdší organiku
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Stavitelná kola na 4age pouze v páru,jinak to nemá smysl. Pro toda racing vyrábí řemeny právě power enterprice jp takže ještě zaplatíš značku. K řízení vstřiku nepotřebuješ další ecu ani k ovládání,už je to na autějaroo021 píše:slusne...s takym malym autom to pekne pocvici...ja na jesen budem menit rozvod tak pride remen od tody a chcel by som k tomu aj stavitelne vackove koleso(vyfuk)...len neviem ako sa to koleso nastavuje..podla coho a tak(seriu rozumiem ale toto nie)..rad sa necham nieco naucit...
dik za info

ved toto....ale chlapi na zahranicnych forach odporucaju(aj ked jednu) ze je to pruznejsie dole..nie iba to koleso stavitelne ale aj druha cievka(mam) svieckove kable(uz idu s fensportu) aa stabilizator napatia...takze podla coho nastavujes tie stavitelne kolesa na tvojom 4age?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ach jo,koukám ty nevíš co s penězi že? Stabilizátor napětí je k ničemu. Vezmi osciloskop a podívej jak usměrnény proud jde z tvého alternatoru. S velikosti napětí a jeho kolísáním také ecu počítá a to v dost velkém rozmezí 8-14.5V. To kvůli vstriku. Myslíš zapalovaci cívku? Ta je také zbytečná i ty kabely. Já vím,prodejci i renomovaní napíší cokoli jen aby prodali. Z reálného hlediska školní fyziky Ti musí být jasné že některé věci nejsou tak jak se tváří. Směs paliva se vzduchem stlačenym na několik desítek bar je izolant. Proto je třeba k jejímu zapálení dobré a kvalitní jiskry. Ta na svícce dokáže přeskočit uz při nějakých 15kV,standartní napětí u běžného tranzistorověho zapalování je kolem 27-35kV,tedy dvakrát více než potřebuješ. Jiná situace je u přeplňovaných motoru kdy při plnícím tlaku nad 1.5bar nelineárně vzrůstá izolace směsi a je potřeba k jejímu zapálení,tedy přeskoku jiskry na svícce energie kolem 45kV. To má své řešení v podobě cdi (kapacitního) zapalování. Kabely to samé. Dnešní kabely se v podstatě liší jen nápisem výrobce a kvalita je víceméně srovnatelná. Stejně se od nich pomalu ustupuje protože daleko a daleko efektivnější je řízení každého válce samostatně. V kabelu se ztratí pár tisíc voltů což na výsledek jiskry nemá vůbec vliv. Největší odběr má samozřejmě samotná svíčka. Nemá vůbec smysl donekonečna zvyšovat napětí a vyboj na svícce,není to efektivní a zvyšuje opotřebení elektrod. Pokud chceš něco pro svůj motor a zapálení směsí udělat musíš s jiskrou pracovat. Tak jako třeba okada project který na svícce vzbudí několik stovek oscilujícich jisker v řadu milísekund. To opravdu přinese výkonový zisk cca 2-4koně
v ceně tuším 600usd. Silver top je motor navrženy jako ekonomický,emisní limity plnící motor s nadstandartním litrovým výkonem(v době výroby) třetí sací ventil způsobuje víření směsí kolem středu spalovacího prostoru a svíčky. To umožňuje při spálení chudší směsí bez vedlejšího efektů detonaci přinést stejný výkon. Motor dále využívá,tedy jeho sani ,ram efektu-rezonancního dynamického přeplňovani pokud nevíš použij google,to způsobí že hltnost motoru která se pohybuje kolem 92% vzroste až na nějakých 130% díky tomu že se v určitých otáčkách vytvoří díky zvukové vlně a její rezonanci přetlak až 0.3bar. Z toho důvodů když chceš přeplňovát tento motor celý sací trakt se musí předělat protože by se potkávali vlny z turba a motoru. Nastavení vacek dělám zkusmo. Většinou použiji nějaký ověřený setup který uz někdo zkusil ale pořád je možno experimentovat.

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
a ještě jedna věc,pokud chceš skutečnou fungující úpravu motoru tak rozvodový řemen nahrad kevlarovym,vyhod rozdělovac se starými nepřesnými vr snímaci,nech z ferromagnetické oceli na laseru vypálit 24zubovy trigger disk ten umístí na kliku a na jednu z vacek oproti horní uvrati 1válce tak aby byl o 180st oproti ní umístí synchronizační čidlo a místo vr snímacu použij hall senzor.
no diki za rady....ale cievku som kupoval s toho dovodu bo motor prisiel bez nej...tak som musel...a kable preto idu druhe lebo co som mal tak s rozdelovaca do cievky co ide kabel tak bol v prdeli.."nesiel"...tak preto tieto veci....uz som niekde zazrel na nete kevlarovy rozvod...ale v com ma vyhodu oproti normalnemu rozvodu?
kratky diferak
tiez ma na kratka prevodovka u mojej E11 serie, u obsahu 1.33L sa to este da pochopit ale u motoru 1.6L by kludne mohla byt dlhsia /tazsi prevod/, mal som predtym 5r CARINE E a tam bola ovela tazsia prevodovka, pri tych istych otackach napr. na 5-ke som mal o cca 20km/h vyssiu rychlost!!! , co v praxi znamenalo /podlozene presnym meranim/ ze mi Carina 2.0 zrala pri konstatnej rychlosti 160km/h na trase 350km /autostrada chorvatsko/ 7,8L na 100km !!! teraz jazdim s Corollou a pri tej istej trase a rychlosti zere o 1L viac, pochopitelne v meste papa menej, ale na dlhe trasy maju vseobecne vsetky corolly napicu kratku prevodovku, v meste vyhoda /pruznost/ mimo mesta to fakt nasere !! aspon to odstupnovanie 4-5 mohli spravit s vacsim rozdielom, pretoze 5-ka je skor 4+ , kto jazdil s Carinou/Avensisom/Camry vie o com pisem, tam je 5-ka ako ma byt
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jenže motáte páté přes deváté. Na 3S-FE je zcela odlišná převodovka a rozhodně nebude s žádným motorem z Corolly kompatibilní.
Nehledě na to, že na dvoulitra to chce opravdu jinak zpřevodovat, protože má taky jinej krouťák...
Z Cariny E je do Corolly použitelná jen převodovka z 4A-FE a padne zas jen na 4A-FE.
I když tuším Mitman nějak 4Ečkovou převodovku prohlásil za kompatibilní na 4A... Každopádně je tam ale jinej setrvák a jestli se nepletu tak jinej průměr spojky. Housing možná rozměrově podobnej bude...
Nehledě na to, že na dvoulitra to chce opravdu jinak zpřevodovat, protože má taky jinej krouťák...
Z Cariny E je do Corolly použitelná jen převodovka z 4A-FE a padne zas jen na 4A-FE.
I když tuším Mitman nějak 4Ečkovou převodovku prohlásil za kompatibilní na 4A... Každopádně je tam ale jinej setrvák a jestli se nepletu tak jinej průměr spojky. Housing možná rozměrově podobnej bude...