Spotřeba oleje + jaký olej

vše ohledně modelové řady Avensis
boboo
Člen Týmu

Příspěvek od boboo »

Použity nové kroužky ACL,ale pozor,stěrací a polostírací O.K. ,těsnící kroužky byly silnější cca o 0,2 mm,následovala úprava na magnetce na hodnotu demontovaného orignálu změřeného jedním mikrometrem,minimalizování chyby měřidla.Pod hlavu použito těsnění běžně k sehnání na Avensis.Po opravě najeto více jak 25 000 km,olej drží,voda drží, já jsem spokojen.
Stevens79
Člen Týmu

Příspěvek od Stevens79 »

boboo píše:Avensis 1,6 r.99 - 205 000 km,koupeno přes bazar,spotřeba oleje cca 2l/1000 km.Rada v servise - vyběhaný motor,ovaĺita válců - rada nad zlato,nový blok = 50 000Kč?? Realita?Úplně na tvrdo zapečený stěrací kroužky.Oprava = 7 000 Kč.Najeto po výměně cca 20 000 km,spotřeba = 0 !!! Ten chlap předemnou snad neměnil motorový olej !!!
Z vlastní výše popsané skutečnosti usuzuji na zapečené kroužky.
hm. diky za tip, i to je mozne, zeptam se v servisu a pripadne je vymenim
boboo
Člen Týmu

Příspěvek od boboo »

Není zač !!!
Nevím kolik máš najeto,ale pokud to je kolem cca 180 000 km,tak je to možné.Ale nedokáži odhadnout,co Ti na to řeknou v servise.
Je faktem,tak jak jsi psal,že máš spotřebu cca 1,5 lt./1000 km a jak Ti odepsali ostatní,je to hodně,normální to není i když možná Ti to budou tvrdit v servise,tak jako mně.Ty motory by prostě olej brát neměly!!!Také mi dali radu,ať to nechám být,že ta oprava se nevyplatí,ať do toho prostě liji olej a jezdím ........ na to jsem nedokázal ani odpovědět,to je rada z autorizovaného servisu.To prostě nedokážou pochopit,že Toyota je i srdeční záležitost???A ne jenom noha na plynu???? Nechápu!!!!!
beerry
Člen Týmu

Re: Spotřeba oleje + jaký olej

Příspěvek od beerry »

Stevens79 píše:Asi po 2 měsících od nákupu Avensise (rv 01) jsem náhodně zkontroloval stav oleje a nestačil se divit. Spotřeba skoro 1,5l. Je to normální jev? Mám motor 1.8 vvti, jezdím 80% ve městě. Jaký používáte olej? Mně byl doporučen Catrol TXT Softec plus - což není levná záležitost.
Měljsem Avensise 98 2,0, Olej (shel helix 5W40) to nežralo jen jednou byly fakt velký úniky (stejně jako u tebe) než jsem zjistil že se pokakalo těsnění mezi chladičem oleje a motorem.V servisu tam naplácaly nějakej bordel (hmotu) a od tý doby pohoda (cena cca 200kč)
ladnarek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladnarek »

pěkně prosím furt tu čtu něco a každej píše něco malinko jiného . Mám avensis 2.0 D4D r.v.02 a budu měnit olej někdo tu píše 5w40 jinej 5w30 kterej je tedy i originál mám tedy kupovat 5w30 ???? a další věc co jsem se dočetl tak se tam vejde 6,3 litrů ???? já jen aby mě pak nechybělo :D dik za odpověď
Toyota Avensis combi 2.0 D4D 2002 81Kw
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

ladnarek píše:pěkně prosím furt tu čtu něco a každej píše něco malinko jiného . Mám avensis 2.0 D4D r.v.02 a budu měnit olej někdo tu píše 5w40 jinej 5w30 kterej je tedy i originál mám tedy kupovat 5w30 ???? a další věc co jsem se dočetl tak se tam vejde 6,3 litrů ???? já jen aby mě pak nechybělo :D dik za odpověď
no a este aby to nebolo take jednoduche mas 5W30 specifikacie ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3... :D

myslim ze ked kupis 6 litrov budes mat aj na dolievanie....
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
ladnarek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladnarek »

Craken píše:
ladnarek píše:pěkně prosím furt tu čtu něco a každej píše něco malinko jiného . Mám avensis 2.0 D4D r.v.02 a budu měnit olej někdo tu píše 5w40 jinej 5w30 kterej je tedy i originál mám tedy kupovat 5w30 ???? a další věc co jsem se dočetl tak se tam vejde 6,3 litrů ???? já jen aby mě pak nechybělo :D dik za odpověď
no a este aby to nebolo take jednoduche mas 5W30 specifikacie ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3... :D

myslim ze ked kupis 6 litrov budes mat aj na dolievanie....
mno SUPER :D a ta specifikace ta poznám jak co mám co potřebuju :D :D :D
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Jaký olej a kolik, to by jsi měl najít v manuálu přesně podle typu motoru (někde tady na fóru byly i ke stažení).

6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to :-) ...takže kup raděj 7.
Specifikace ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3 si zjisti - je to důležité! Při nedodržení může docházet k zanášení motoru (resp. EGR ventilu), což přináší další problémy (zvýšená spotřeba, horší starty, a podobně).
ladnarek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladnarek »

Xfield píše:Jaký olej a kolik, to by jsi měl najít v manuálu přesně podle typu motoru (někde tady na fóru byly i ke stažení).

6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to :-) ...takže kup raděj 7.
Specifikace ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3 si zjisti - je to důležité! Při nedodržení může docházet k zanášení motoru (resp. EGR ventilu), což přináší další problémy (zvýšená spotřeba, horší starty, a podobně).
mno jo zjistil bych si to ale jak v TP jsem našel jen 1CD-FTV a manual jsem nějakej stáhnul ale umím jen česky :(
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

no pokial vyrobca odporuca A1/B1 kludne mozno pouzit A3/B3, ale nie naopak....
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Xfield píše:.........6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to :-) ...takže kup raděj 7.....
7 litrů zbytečnost, stačí v poho 6 a ještě zbyde, plnit spíš blíž k dolní rysce a pokud je těstnost v pořádku stačí občas kontrolovat. Pokud to naplníš k horní rysce jde to spotřeby,déle se ohřívá motor a čím dříve optimální teplota tím lépe, při krátkých trasách v zimě si jen nastartuješ problémy.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Craken píše:no pokial vyrobca odporuca A1/B1 kludne mozno pouzit A3/B3, ale nie naopak....
Tak na tohle bych se nespoléhal - obecně u tohohle vyšší číslo neznamená lepší vlastnosti, ale zcela jinou charakteristiku oleje. A1/B1 - lehkoběžné oleje s nízkým obsahem popelovin. Netvrdím, že s A3/B3 ten motor nepojede, ale můžeš si ho zbytečně zanést usazeninama.

Je to podobné, jako u převodových olejů - pokud výrobce předepisuje použití GL-4, nemůžeš dát GL-5 ... i když existují vícerozsahové oleje, které splňují současně GL-4 i 5.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

m5t píše:
Xfield píše:.........6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to :-) ...takže kup raděj 7.....
7 litrů zbytečnost, stačí v poho 6 a ještě zbyde, plnit spíš blíž k dolní rysce a pokud je těstnost v pořádku stačí občas kontrolovat. Pokud to naplníš k horní rysce jde to spotřeby,déle se ohřívá motor a čím dříve optimální teplota tím lépe, při krátkých trasách v zimě si jen nastartuješ problémy.
Neříkám nalít tam 7 litrů - jen koupit, protože v průběhu provozu stejně může potřebovat nějakou tu deci doplnit. Nerad nechávám olejovou náplň na minimální hranici (udržuju to tak nějak uprostřed), protože v extrémních případech ti pak může chybět (naklonění auta, únik oleje,... jsou věci, které neovlivníš). U tohohle to považuju za šetření na nesprávném místě. Těch 6,3 je hodnota pro můj motor - proto jsem psal, že si to musí najít v manuálu. Z těch tabulek to podle kódu motoru pozná, i když neumí anglicky...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Taky nic o lití nepíši,ale o kupování,ani těch udávaných 6,3 tam nedostaneš - takže i z 6-ti litrů zbyde na dolití pokud je motor OK . I ta spodní ryska dána výrobcem je s rezervou,čili víc je opravdu zbytečnost, jen produžuje zahřátí motoru.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Už jsem si měnil olej 4x a vím 100%, že do mého motoru 6,3 litrů bez problémů dostanu a ještě pořád jsem pod horní ryskou :-) ....všiml jsem si, že benzíňáky mají náplň oleje minimálně o litr menší, tak možná to tě svádí k tvému tvrzení :-)
S tím prohřátím máš pravdu, ale já si klidně na to správné prohřátí počkám o minutu déle - za ten klid, že nemám v motoru oleje pod minimum mi to stojí...

Dohadujeme se tady o hloupostech (0,3 litru oleje...) každý typ motoru to má jiné a pokud se dotyčný chystá měnit olej, musí si najít ten svůj a podle toho se zařídit.... Pokud kupuje oleje v kanystrech, stejně musí koupit nějaké litrovky, tak když mu nějaká zůstane, nechá si ji na další výměnu - nezkazí se :-)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“