Spotřeba oleje + jaký olej
Použity nové kroužky ACL,ale pozor,stěrací a polostírací O.K. ,těsnící kroužky byly silnější cca o 0,2 mm,následovala úprava na magnetce na hodnotu demontovaného orignálu změřeného jedním mikrometrem,minimalizování chyby měřidla.Pod hlavu použito těsnění běžně k sehnání na Avensis.Po opravě najeto více jak 25 000 km,olej drží,voda drží, já jsem spokojen.
hm. diky za tip, i to je mozne, zeptam se v servisu a pripadne je vymenimboboo píše:Avensis 1,6 r.99 - 205 000 km,koupeno přes bazar,spotřeba oleje cca 2l/1000 km.Rada v servise - vyběhaný motor,ovaĺita válců - rada nad zlato,nový blok = 50 000Kč?? Realita?Úplně na tvrdo zapečený stěrací kroužky.Oprava = 7 000 Kč.Najeto po výměně cca 20 000 km,spotřeba = 0 !!! Ten chlap předemnou snad neměnil motorový olej !!!
Z vlastní výše popsané skutečnosti usuzuji na zapečené kroužky.
Není zač !!!
Nevím kolik máš najeto,ale pokud to je kolem cca 180 000 km,tak je to možné.Ale nedokáži odhadnout,co Ti na to řeknou v servise.
Je faktem,tak jak jsi psal,že máš spotřebu cca 1,5 lt./1000 km a jak Ti odepsali ostatní,je to hodně,normální to není i když možná Ti to budou tvrdit v servise,tak jako mně.Ty motory by prostě olej brát neměly!!!Také mi dali radu,ať to nechám být,že ta oprava se nevyplatí,ať do toho prostě liji olej a jezdím ........ na to jsem nedokázal ani odpovědět,to je rada z autorizovaného servisu.To prostě nedokážou pochopit,že Toyota je i srdeční záležitost???A ne jenom noha na plynu???? Nechápu!!!!!
Nevím kolik máš najeto,ale pokud to je kolem cca 180 000 km,tak je to možné.Ale nedokáži odhadnout,co Ti na to řeknou v servise.
Je faktem,tak jak jsi psal,že máš spotřebu cca 1,5 lt./1000 km a jak Ti odepsali ostatní,je to hodně,normální to není i když možná Ti to budou tvrdit v servise,tak jako mně.Ty motory by prostě olej brát neměly!!!Také mi dali radu,ať to nechám být,že ta oprava se nevyplatí,ať do toho prostě liji olej a jezdím ........ na to jsem nedokázal ani odpovědět,to je rada z autorizovaného servisu.To prostě nedokážou pochopit,že Toyota je i srdeční záležitost???A ne jenom noha na plynu???? Nechápu!!!!!
Re: Spotřeba oleje + jaký olej
Měljsem Avensise 98 2,0, Olej (shel helix 5W40) to nežralo jen jednou byly fakt velký úniky (stejně jako u tebe) než jsem zjistil že se pokakalo těsnění mezi chladičem oleje a motorem.V servisu tam naplácaly nějakej bordel (hmotu) a od tý doby pohoda (cena cca 200kč)Stevens79 píše:Asi po 2 měsících od nákupu Avensise (rv 01) jsem náhodně zkontroloval stav oleje a nestačil se divit. Spotřeba skoro 1,5l. Je to normální jev? Mám motor 1.8 vvti, jezdím 80% ve městě. Jaký používáte olej? Mně byl doporučen Catrol TXT Softec plus - což není levná záležitost.
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
pěkně prosím furt tu čtu něco a každej píše něco malinko jiného . Mám avensis 2.0 D4D r.v.02 a budu měnit olej někdo tu píše 5w40 jinej 5w30 kterej je tedy i originál mám tedy kupovat 5w30 ???? a další věc co jsem se dočetl tak se tam vejde 6,3 litrů ???? já jen aby mě pak nechybělo
dik za odpověď

Toyota Avensis combi 2.0 D4D 2002 81Kw
no a este aby to nebolo take jednoduche mas 5W30 specifikacie ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3...ladnarek píše:pěkně prosím furt tu čtu něco a každej píše něco malinko jiného . Mám avensis 2.0 D4D r.v.02 a budu měnit olej někdo tu píše 5w40 jinej 5w30 kterej je tedy i originál mám tedy kupovat 5w30 ???? a další věc co jsem se dočetl tak se tam vejde 6,3 litrů ???? já jen aby mě pak nechybělodik za odpověď

myslim ze ked kupis 6 litrov budes mat aj na dolievanie....
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
mno SUPERCraken píše:no a este aby to nebolo take jednoduche mas 5W30 specifikacie ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3...ladnarek píše:pěkně prosím furt tu čtu něco a každej píše něco malinko jiného . Mám avensis 2.0 D4D r.v.02 a budu měnit olej někdo tu píše 5w40 jinej 5w30 kterej je tedy i originál mám tedy kupovat 5w30 ???? a další věc co jsem se dočetl tak se tam vejde 6,3 litrů ???? já jen aby mě pak nechybělodik za odpověď
![]()
myslim ze ked kupis 6 litrov budes mat aj na dolievanie....

Jaký olej a kolik, to by jsi měl najít v manuálu přesně podle typu motoru (někde tady na fóru byly i ke stažení).
6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to
...takže kup raděj 7.
Specifikace ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3 si zjisti - je to důležité! Při nedodržení může docházet k zanášení motoru (resp. EGR ventilu), což přináší další problémy (zvýšená spotřeba, horší starty, a podobně).
6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to

Specifikace ACEA A1, B1 /resp. A5, B5/ a A3, B3 si zjisti - je to důležité! Při nedodržení může docházet k zanášení motoru (resp. EGR ventilu), což přináší další problémy (zvýšená spotřeba, horší starty, a podobně).
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
mno jo zjistil bych si to ale jak v TP jsem našel jen 1CD-FTV a manual jsem nějakej stáhnul ale umím jen českyXfield píše:Jaký olej a kolik, to by jsi měl najít v manuálu přesně podle typu motoru (někde tady na fóru byly i ke stažení).
6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to...takže kup raděj 7.

7 litrů zbytečnost, stačí v poho 6 a ještě zbyde, plnit spíš blíž k dolní rysce a pokud je těstnost v pořádku stačí občas kontrolovat. Pokud to naplníš k horní rysce jde to spotřeby,déle se ohřívá motor a čím dříve optimální teplota tím lépe, při krátkých trasách v zimě si jen nastartuješ problémy.Xfield píše:.........6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to...takže kup raděj 7.....
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

Tak na tohle bych se nespoléhal - obecně u tohohle vyšší číslo neznamená lepší vlastnosti, ale zcela jinou charakteristiku oleje. A1/B1 - lehkoběžné oleje s nízkým obsahem popelovin. Netvrdím, že s A3/B3 ten motor nepojede, ale můžeš si ho zbytečně zanést usazeninama.Craken píše:no pokial vyrobca odporuca A1/B1 kludne mozno pouzit A3/B3, ale nie naopak....
Je to podobné, jako u převodových olejů - pokud výrobce předepisuje použití GL-4, nemůžeš dát GL-5 ... i když existují vícerozsahové oleje, které splňují současně GL-4 i 5.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Neříkám nalít tam 7 litrů - jen koupit, protože v průběhu provozu stejně může potřebovat nějakou tu deci doplnit. Nerad nechávám olejovou náplň na minimální hranici (udržuju to tak nějak uprostřed), protože v extrémních případech ti pak může chybět (naklonění auta, únik oleje,... jsou věci, které neovlivníš). U tohohle to považuju za šetření na nesprávném místě. Těch 6,3 je hodnota pro můj motor - proto jsem psal, že si to musí najít v manuálu. Z těch tabulek to podle kódu motoru pozná, i když neumí anglicky...m5t píše:7 litrů zbytečnost, stačí v poho 6 a ještě zbyde, plnit spíš blíž k dolní rysce a pokud je těstnost v pořádku stačí občas kontrolovat. Pokud to naplníš k horní rysce jde to spotřeby,déle se ohřívá motor a čím dříve optimální teplota tím lépe, při krátkých trasách v zimě si jen nastartuješ problémy.Xfield píše:.........6,3 litrů by mohlo odpovídat - když budeš mít něco navíc, nezkazí se to...takže kup raděj 7.....
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Taky nic o lití nepíši,ale o kupování,ani těch udávaných 6,3 tam nedostaneš - takže i z 6-ti litrů zbyde na dolití pokud je motor OK . I ta spodní ryska dána výrobcem je s rezervou,čili víc je opravdu zbytečnost, jen produžuje zahřátí motoru.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

Už jsem si měnil olej 4x a vím 100%, že do mého motoru 6,3 litrů bez problémů dostanu a ještě pořád jsem pod horní ryskou
....všiml jsem si, že benzíňáky mají náplň oleje minimálně o litr menší, tak možná to tě svádí k tvému tvrzení 
S tím prohřátím máš pravdu, ale já si klidně na to správné prohřátí počkám o minutu déle - za ten klid, že nemám v motoru oleje pod minimum mi to stojí...
Dohadujeme se tady o hloupostech (0,3 litru oleje...) každý typ motoru to má jiné a pokud se dotyčný chystá měnit olej, musí si najít ten svůj a podle toho se zařídit.... Pokud kupuje oleje v kanystrech, stejně musí koupit nějaké litrovky, tak když mu nějaká zůstane, nechá si ji na další výměnu - nezkazí se

S tím prohřátím máš pravdu, ale já si klidně na to správné prohřátí počkám o minutu déle - za ten klid, že nemám v motoru oleje pod minimum mi to stojí...
Dohadujeme se tady o hloupostech (0,3 litru oleje...) každý typ motoru to má jiné a pokud se dotyčný chystá měnit olej, musí si najít ten svůj a podle toho se zařídit.... Pokud kupuje oleje v kanystrech, stejně musí koupit nějaké litrovky, tak když mu nějaká zůstane, nechá si ji na další výměnu - nezkazí se

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18