Auris 2010
Repro mám již vybráno,půjde tam Rainbow SLX 265.Ted se ještě snažím zjistit,kde jsou ukryty šroubky výplně dveří.
Zamykání po nastartování lze ručně zrušit na dveřích řidiče a dokáže to i servis Toyoty,tato funkce se dá deaktivovat.
Podsvícení rádia je slabé,ale s tím asi nic neuděláme.Podsvícení přístrojovky vyřeší světla pro denní svícení,která namontuji do kraje plast.mřížky.Po nastartování se ve dne světla rozsvítí a večer po zapnutí světel zhasnou.V té době již snížené podsvícení palubky bude stačit.
S autem zatím max.spokojenost,moc mě překvapilo,že tam je již z výroby zabudovaná vzpěra mezi tlumiči v motorovém prostoru.
Zamykání po nastartování lze ručně zrušit na dveřích řidiče a dokáže to i servis Toyoty,tato funkce se dá deaktivovat.
Podsvícení rádia je slabé,ale s tím asi nic neuděláme.Podsvícení přístrojovky vyřeší světla pro denní svícení,která namontuji do kraje plast.mřížky.Po nastartování se ve dne světla rozsvítí a večer po zapnutí světel zhasnou.V té době již snížené podsvícení palubky bude stačit.
S autem zatím max.spokojenost,moc mě překvapilo,že tam je již z výroby zabudovaná vzpěra mezi tlumiči v motorovém prostoru.
čaf, diky za reakci, to automat. zamykanie dveri sa da odbloknut aj bez servisu?, K tym svetlam, "denne svietenie " som si dal nainstalovat hned v predajni, mam samostatny spinac v oblasti ovl. spetných zrkadiel, po nastartovani motora zapne predne stret. a zadne obrys. svetla, no v noci pri zapnuti "normalnou packou" sa podsvietenie nezmeni, ale svieti jak o život, teda zostava len pracné rucne preladenie z max. na 4. stup. posvietenia. / A rano znova opačne/
Dtto denní světla + podsvícení:
To je právě ten problém denního svícení, že pro auto je pak pořád noc. Optitrony mjí dva režimy - denní, kdy svítí naplno bez možnosti to nastavit, a noční, kdy se jas dá nastavit, jenže noc to pozná podle toho, že svítí hlavní světla, takže u nás je noc furt
Tu úpravu od prodejce, kdy to při zapnutí zapalování rozsvítí světla, mám taky, ale ta nic neřeší, protože z pohledu auta není rozdíl mezi automatem a ručním zapnutím světel. Navíc mě tam štve mechanická blokace spínače zadní mlhovky, takže pokud potřebuju mlhovku, stejně musím "zapnout" světla ještě ručně.
Podle elektrických scémat ale existuje verze přímo od výrobce, která umí denní svícení (ale do ČR se patrně nedodává). Ta to má vyřešené tak, že v zapojení je relé, označené PANEL Relay a umístěné někde uprostřed palubky, které odpojí podvícení páček a knoflíků i noční režim přístrojovky a zapne je až v případě, že světla jsou rozsvícená ručně na levé páčce. U verzí bez této fičury relé chybí a palubka je připojena přímo paralelně s koncovými světly.
Takže řešení by bylo najít drát který napájí osvětlení palubky, přerušit ho a osadit zmíněné relé. Jednoduchou diodovou logikou pak zajistit, aby seplo jen v případě, že světla jsou rozsvícená ručně a ne automatem. Elektricky je to brnkačka, mechanicky nevím, neumím rozebrat palubku a mám strach, abych něco neulomil. A hlavně, auto je vlastně manželky, je na něj hrozně hrdá a nedovolí mi nic rozebírat, a nedejbože, že bych při tom něco zničil...
To je právě ten problém denního svícení, že pro auto je pak pořád noc. Optitrony mjí dva režimy - denní, kdy svítí naplno bez možnosti to nastavit, a noční, kdy se jas dá nastavit, jenže noc to pozná podle toho, že svítí hlavní světla, takže u nás je noc furt

Tu úpravu od prodejce, kdy to při zapnutí zapalování rozsvítí světla, mám taky, ale ta nic neřeší, protože z pohledu auta není rozdíl mezi automatem a ručním zapnutím světel. Navíc mě tam štve mechanická blokace spínače zadní mlhovky, takže pokud potřebuju mlhovku, stejně musím "zapnout" světla ještě ručně.
Podle elektrických scémat ale existuje verze přímo od výrobce, která umí denní svícení (ale do ČR se patrně nedodává). Ta to má vyřešené tak, že v zapojení je relé, označené PANEL Relay a umístěné někde uprostřed palubky, které odpojí podvícení páček a knoflíků i noční režim přístrojovky a zapne je až v případě, že světla jsou rozsvícená ručně na levé páčce. U verzí bez této fičury relé chybí a palubka je připojena přímo paralelně s koncovými světly.
Takže řešení by bylo najít drát který napájí osvětlení palubky, přerušit ho a osadit zmíněné relé. Jednoduchou diodovou logikou pak zajistit, aby seplo jen v případě, že světla jsou rozsvícená ručně a ne automatem. Elektricky je to brnkačka, mechanicky nevím, neumím rozebrat palubku a mám strach, abych něco neulomil. A hlavně, auto je vlastně manželky, je na něj hrozně hrdá a nedovolí mi nic rozebírat, a nedejbože, že bych při tom něco zničil...
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
To, co popisujes je prece spravne...ktery s prominutim vul a sebevrah by v mlze jezdil s dennim svicenim...verim, ze na ceskych silnicich takovi bezmozci jezdi, ale tady na foru jsem v to nedoufal

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

To samozřejmě ano. Jenže denní úprava od prodejce zapne kompletní světla, takže já v mlze svítím, jen pokud chci rozsvítit i mlhovku, tak musím kroutit tou páčkou, který se normálně nemusím všímat, ať je den nebo noc (a pak se divím, proč auto při vystupování piští).
120cítka měla blokaci mlhovky, aby nesvítila sama bez hlavních světel, vyřešenu elektricky, holt se mají u Toyoty ještě co učit
Navíc i ta blokace je divná, aby šla zapnout mlhovka, tak musím otočit světla do druhé polohy - hlavní světla, ale když to pak vrátím na parkovačky, tak mlhovka klidně svítí dál (což je myslím v rozporu s vyhláškou) a automaticky se vypne až při úplném vypnutí světel
120cítka měla blokaci mlhovky, aby nesvítila sama bez hlavních světel, vyřešenu elektricky, holt se mají u Toyoty ještě co učit

Navíc i ta blokace je divná, aby šla zapnout mlhovka, tak musím otočit světla do druhé polohy - hlavní světla, ale když to pak vrátím na parkovačky, tak mlhovka klidně svítí dál (což je myslím v rozporu s vyhláškou) a automaticky se vypne až při úplném vypnutí světel
Pánové, pletete si automatické rozsvícení světel se světly pro denní svícení.Nahoře píšu,že světla zabuduji do plastové mřížky na vstupu vzduchu do motoru.Jde o PŔÍDAVNÁ světla o malém příkonu (většinou diody se 6W)Již 2 roky se u nás mohou používat,najděte si to ve vyhlášce.Tato světla se zapnou automaticky při zapnutém zapalování.Nic jiného nesvítí,ani zadek,po zapnutí normálních světel,tato musí zhasnout.Ve dne jezdím s těmito světly (přístrojovka svítí naplno)při setmění zapnu světla(přístrojovka je rozsvícena o jeden stupen méně)
Mám vyzkoušeno na Corolle,kde jsem je přes rok používal,že na spotřebě benzínu je úspora min.0.2l/100km,dále si šetříte všechny žárovky,které také nejsou nejlevnější.
Mám vyzkoušeno na Corolle,kde jsem je přes rok používal,že na spotřebě benzínu je úspora min.0.2l/100km,dále si šetříte všechny žárovky,které také nejsou nejlevnější.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No tak vyhlaska pise to, ze svetla muzes mit pouze od homologovaneho prodejce, takze za ten par pridavnych svetel treba od Hella pocitej 4tis korun, cokoliv jineho mas je bez homologace a neni povolenou.ruda píše:Pánové, pletete si automatické rozsvícení světel se světly pro denní svícení.Nahoře píšu,že světla zabuduji do plastové mřížky na vstupu vzduchu do motoru.Jde o PŔÍDAVNÁ světla o malém příkonu (většinou diody se 6W)Již 2 roky se u nás mohou používat,najděte si to ve vyhlášce.Tato světla se zapnou automaticky při zapnutém zapalování.Nic jiného nesvítí,ani zadek,po zapnutí normálních světel,tato musí zhasnout.Ve dne jezdím s těmito světly (přístrojovka svítí naplno)při setmění zapnu světla(přístrojovka je rozsvícena o jeden stupen méně)
Taky musi byt v urcite vysce nad vozovkou a v urcite rozteci od sebe...nejsem si jity, ze to predni maska splnuje.
Problem je prave v tom, ze auto neni videt v kolone normalne sviticich aut, nemluve o tom, ze zezadu nejsi vubec osvetleny a nevim, jestli Ti to za tech usetrench 5-6 korun na 100km vubec stoji...riskovat nehodu.
Nemluve o tom, ze ty diody maji jinou barvu svetla ktera pomerne dost "taha za oci" a navic neni videt najedou...proste neni to prirozene svetlo pro lidsky zrak. Nehlede na to, ze ty diody nemaji zadnou parabolu, takze to svetlo jde jen primo pod velmi malym uhlem bez rozptylu.
Jinak bych chtel videt, jak Ti 2*50W + 2*10W usetri na motoru, ktery ma 70-90kw 0,2l na 100km

Mi treba podle jizdni ho stylu a nalday lita spotreba +/- 1l, bych chtel videt Tve mereni na 2 desetiny...takovy rozdil ve spotrebe meni ruzny tlak v pneu, zatez auta plna/prazdna nadrz(rozdil 60kg) nebo jen vlkost vzduchu muze zmenit spotrebu mnohem vice...

Ad. Ruda: pri zapnutí zapalovania BEZ svetiel svieti pristrojovka naplno, pri zapnuti svetiel lavou packou pristrojovka stale svieti NAPLNO do ksichtu a to mi vo tme vadí /opet prestavit o stupen dolu/ kaslat na par ml spotreby i žiarovky, možno je to na corolle inak, v servise sa vyjadrili, že je to tak nastavene od výroby, no mne sa to nepáči a budem pátrat ďalej, ak ma niekto tip, nech to hodi do placu! 

Luke: Zamyslel jsi se někdy nad tím,proč svícení přes den není mimo jiné povinné v Německu,proč ho zrušilo Rakusko?V Rakousku prokázali zvýšení spotřeby benzinu při svícení( je úplně jedno,zda má auto 40 nebo 100kW) a následnému zvýšení znečistění životního prostředí zplodinami hoření paliva.
Homologovaná světla pro denní svícení seženeš již od 1500Kč a rozměry pro umístění jsou ve vyhlášce,bohatě se tam vejdu.Je absolutní nesmysl tvrdit,že zhasnutá zadní světla jsou hazard.Právě naopak,pokud ve dne svítí koncová světla a šlápneš na brzdu,je rozdíl ve viditelnosti mnohem menší,než když jsou koncová světla vypnuta.To může být velmi nebezpečné
Creek.Tys to asi dobře nepochopil. Pokud nastartuji motor a nerozsvítím světla,přístrojovka svítí naplno a mě svítí denní světla,která mě šetří žárovky a benzin.Jsou to sice jen desetinky litru,ale za rok to něco hodí.Při setmění zapnu normální světla,denní světla automaticky zhasnou a přístrojovka je již nastavena na nižší úroven osvětlení.Vše je v pohodě,nic mě neoslnuje.Jediný problém bude ve dne,když přijde hustý déšt nebo mlha,potom musím také zapnout hlavní světla a podsvícení přístrojovky nemusí stačit.To se ale stane kolikrát za měsíc?
Homologovaná světla pro denní svícení seženeš již od 1500Kč a rozměry pro umístění jsou ve vyhlášce,bohatě se tam vejdu.Je absolutní nesmysl tvrdit,že zhasnutá zadní světla jsou hazard.Právě naopak,pokud ve dne svítí koncová světla a šlápneš na brzdu,je rozdíl ve viditelnosti mnohem menší,než když jsou koncová světla vypnuta.To může být velmi nebezpečné
Creek.Tys to asi dobře nepochopil. Pokud nastartuji motor a nerozsvítím světla,přístrojovka svítí naplno a mě svítí denní světla,která mě šetří žárovky a benzin.Jsou to sice jen desetinky litru,ale za rok to něco hodí.Při setmění zapnu normální světla,denní světla automaticky zhasnou a přístrojovka je již nastavena na nižší úroven osvětlení.Vše je v pohodě,nic mě neoslnuje.Jediný problém bude ve dne,když přijde hustý déšt nebo mlha,potom musím také zapnout hlavní světla a podsvícení přístrojovky nemusí stačit.To se ale stane kolikrát za měsíc?
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Pokud to bude u nas stejne jako v Rakousku, ze vsichni nebudou svitit, tak pak to beru, ale jedno neviditelne auto pri zatazenem dni,kdyz prsi je proste katastrofa vidavam to dnes a denne.
Navic ty svetla denniho sviceni proste nejsou videt...pokud je to Audi, ktere to ma primo ve svetlech, tak to je videt skvele pres ty paraboly, to se ovsem netyka tech suntu, co si tam lidi montuji.
Jsem zvedavy, za jak dlouho se Ti vrati tech 1500-4000Kc, kdyz setris 6kc na 100km
Dle meho propoctu i kdybys koupil ty nejlevnejsi, jak ty rikas za 1500/6kc 100km = 250 * 100km =250 000km, takze setrit zacnes po 250tis km a to se fakt vyplati

Navic ty svetla denniho sviceni proste nejsou videt...pokud je to Audi, ktere to ma primo ve svetlech, tak to je videt skvele pres ty paraboly, to se ovsem netyka tech suntu, co si tam lidi montuji.
Jsem zvedavy, za jak dlouho se Ti vrati tech 1500-4000Kc, kdyz setris 6kc na 100km

Dle meho propoctu i kdybys koupil ty nejlevnejsi, jak ty rikas za 1500/6kc 100km = 250 * 100km =250 000km, takze setrit zacnes po 250tis km a to se fakt vyplati

Ruda: maš pravdu, pri zhas. svetlach svieti naplno, pri zapnutí zníži o stupen / ten stupen je sakra velký / ale ty používaš "nezávislé" denné svetlá a vtedy to funguje. Ja mam smolu, že mi nainstalovali automatické zapnutie svetiel po nastartovaní motora, vtedy to funguje tak ako som popísal predtym. Uvidim, či si to nechám, alebo časom predsa len nahodím "nezávislé" d.s. , ale len pre tie optitrony. Je pravda, treba to skusit napr. na volnobehu zapnut svetla ako sa dvihnu otáčky kvoli alternatoru, ale pravdu ma aj Luke, auto je ovela lepšie viditelne nielen spredu ale aj zozadu, hlavne problem "zníženie viditelnosti!" , to moze nastat v určitých podmienkach okamžite, no pre niektorých vodičov v rámci šetrenia nenastáva asi nikdy. Radšej budu neviditelní. Problém zníženia viditelnosti brzdových svetiel nevidím, vačšina aut je vybavená tretím brzdovým svetlom, ktoré si asi všimneme skor, ako hlavné brzdové.
zajezdeni
Zdravim, mam noveho auriska ani ne 14 dni - najel jsem zatim jen 300km.Jelikoz s rizenim, vice mene zacinam, chci se zeptat k zajizdeni noveho motoru, muzu mu nejak uskodit kdyz nektere rozjezdy jeste nejsou uplne fajn a jednou nebo dvakrat se mi stalo ze sem nechal zarazen vyssi stupen a auto zacalo trosku cukat, nez jsem podradil ?? dekuju moc za jakoukoli radu starsich a zkusenejsich 

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Osobne si myslim, ze to auto takove zachazeni bez problemu vydrzi, neni to neco, co by se asi melo delat porad, ale kdyz se stane, tak si nemyslim, ze by hned neco melo odejit, spojka i prevodovka to vydrzi a motor si jen parkrat kuckne a jede dal, nemel bych z toho velkou obavu...