Pokud mas kvalitni poklice z mekceneho plastu, tak je mej cely rok na aute.... pokud mas sracky za par korun, tak ti po treti zime rozpraskaji tepelnym namahanim....
aditiva do beniznoveho motoru
paloo píše:A vies mi povedat,preco v zime nepouzivas puklice? Vsimol som si tuto pre mna nepochopitelnu "modu" ze auta chodia v zike bez puklic,,vyzera to dost zvlastne,,,a preco vlastne?? Ja uz mam za sebou dve zimy,auto ma 51.000 km a vsetky puklice vysmiate na aute po cely rok..
Ano, viem ti to povedať z fleku bez rozmýšlania...
Z Veeeeelmi prostého a jednoduchého dôvodu.... ja ich nemám preto že je to "modou" ! To čítam teraz prvý krát od teba,že to majú viacerí . Ja to nemam odkukané od nikoho -nesledujem to a preto sa divím,že je "nás" viac..
No ale k veci:
Ked som dával dole puklice pri výmene diskov,tak som sa sakra natrápil a skoro som si do krvi dorezal prsty,ako držali jak svina na disku.Ťažko sa pchajú aj v lete prsty medzi disk a puklicu a ešte musíš ich aj ťahať dole-mňa to aspoň bolelo ako sviňa!!!! - ako ťažko potom sa musia pchať prsty do drážok v zime.
Nebolo to pre mna nič nového,lebo som to praktizoval aj na 1.0 yarise.
Ak však čo i len trochu sa zamyslím nad tým,prečo to na zimu nedávajú aj iní,tak si myslím,že jeden z primárnych dôvodov je to,že v zime ak chceš vymeniť napr. pri defekte koleso na ktorom je puklica,tak je velmi velký predpoklad,že tá umela hmota bude ztuhnutá a tým menej ohýbatelná,takže hrozí prasknutie puklice.A puklica Made in Toyota je myslím v slušnej cene...
Inak-už dávnejšie som niekde čítal,že sa môže dostať sneh medzi puklicu a koleso a ked to zmrzne,tak sa to samozrejme správa ako nevyvážený disk a hádže to. U mňa však nie je z tohoto dôvodu,ale z praktického dôvodu. Nevadí mi,že to vypadá blbo-neidem to predávať!!!
Vieš,ja to beriem tak-komu sa to nepáči,nech sa na kolesá nepozerá
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Nie..ja ich nemám už od výmeny diskov so zimákmi - inak máš pravdu- to by som ich asi pri odťahovaní aj tak mal dať dole..tomko píše:puklice asi zhodil pred odtahovkou asi aby nespadli. inak reakciami ste ma predbehli a bude to tym, ze malo jazdi.......
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Přidám 2 příklady ohledně chyby motoru, které jsou trochu podobné, přesto asi úplně rodílné
Jednou při běžným mytí auta (žádný mytí motoru, prostě jenom co co stříkne skrz mřížku u chaldiče), mi motor nenaskočil. Počkal jsem 20 minut a blo to OK. Asi nějaká vlhkost a po vyschnutí to bylo OK - stalo se mi to jednou za celou dobu co auto mám.
Druhý případ, který mě docela vylkal byl, když jsem v předvánočním shonu jel do krytého parkovišt a při volnoběhu mě padal volnoběh hodně dolů a motror měl hodně nepravidelný otáčky - cvhtělu se mu chcípnout. Říkal jsem si probůh co se to děje, když jsem vyjel na střechu parkoviště, tak to bylo zase OK. Moje vysvětlení bylo pak už celkem jednoduchý, v tom návalu aut co se uvnitře parkoviště bochybovali byl tak "vyšťavený vzduch", že si s tím prostě počítač neporadil. A to tam uvnitř stál chudák chlapík a ukazoval kam mají lidi parkovat. Docela mi ho bylo líto a divím se, že nezkolaboval.
Tímto jsem chtěl jenom naznačit, že stávající auta jsou tak mohutně prošpikovaný elektronikou, že je prostě může rozhodit a taková maličkost. Na druhou stranu, vždy se to nějak samo opravilo a díky za to.
Shodou okolností jsem nedávno četl v Renault diskusi v sekci Fluence o jeho závadách, bylo toho tam celkem dost a jeden chlapík tak psal hezkou větu (nějak takto): "Musíme se s tím smířit, není to Toyota"
Takže díky za Toyotu. Je pravda, že se občas najde nějaký špatný kousek / nebo blbej mechanik, ale stále si myslím, že jich je podstatně méně, než u jiných výrobců.
Jednou při běžným mytí auta (žádný mytí motoru, prostě jenom co co stříkne skrz mřížku u chaldiče), mi motor nenaskočil. Počkal jsem 20 minut a blo to OK. Asi nějaká vlhkost a po vyschnutí to bylo OK - stalo se mi to jednou za celou dobu co auto mám.
Druhý případ, který mě docela vylkal byl, když jsem v předvánočním shonu jel do krytého parkovišt a při volnoběhu mě padal volnoběh hodně dolů a motror měl hodně nepravidelný otáčky - cvhtělu se mu chcípnout. Říkal jsem si probůh co se to děje, když jsem vyjel na střechu parkoviště, tak to bylo zase OK. Moje vysvětlení bylo pak už celkem jednoduchý, v tom návalu aut co se uvnitře parkoviště bochybovali byl tak "vyšťavený vzduch", že si s tím prostě počítač neporadil. A to tam uvnitř stál chudák chlapík a ukazoval kam mají lidi parkovat. Docela mi ho bylo líto a divím se, že nezkolaboval.
Tímto jsem chtěl jenom naznačit, že stávající auta jsou tak mohutně prošpikovaný elektronikou, že je prostě může rozhodit a taková maličkost. Na druhou stranu, vždy se to nějak samo opravilo a díky za to.
Shodou okolností jsem nedávno četl v Renault diskusi v sekci Fluence o jeho závadách, bylo toho tam celkem dost a jeden chlapík tak psal hezkou větu (nějak takto): "Musíme se s tím smířit, není to Toyota"
Takže díky za Toyotu. Je pravda, že se občas najde nějaký špatný kousek / nebo blbej mechanik, ale stále si myslím, že jich je podstatně méně, než u jiných výrobců.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
po dlhsom case som tu opat
tak pridam aj ja svoju skusenost..
Ked bolo auto nove, tiez mi nedalo a tankovala som vpower na shelke. Prisla zima a zrazu som auto nenastartovala. Teda na prvykrat. Yaris sa zatriasol a skapal. Druhe startovanie uz bolo OK. Kedze sa to opakovalo..vzdy iba rano a iba v zime a pri prvom startovani, isla som do servisu. Na diagnostike samozrejme nezistili nic. Akurat mi povedali, ze nemam tankovat vpower.. Ci to ale bolo vpowerom, alebo shelkou - na ktorej som tankovala vyhradne, tazko povedat.
Ten vpower mi aj nejako odovodnovali - ze preco nie, ale kedze ide o technicke veci a bolo to davno ..tak si moc nepamatam, a iba viem, ze ho nemam tankovat:-) Ked , tak iba raz za cas.
No a dolezite je tiez neist s nadrzou na doraz, kedze usadeniny su bezna vec.
No a na zaver, posledne som tankovala na tesco pumpe. Boli vianocne nakupy, dostala som akusi poukazku na zlavu, pred tescom otvorena nova pumpa..tak som sa po vahani rozhodla, ze vyskusam. Nadrze su nove a tak hadam aj ciste . Okrem toho na pumpe tankovali oktavie, audiny a pod..Tak som si povedala, ze hadam to prezije aj moj yaris.
Zatial prezil..a na nadrz som najazdila 700kilometrov..co nechapem, pretoze v zime sa mi to na zimnych gumach tusim nikdy nepodarilo, okrem toho som dost casto trcala v zapchach, kedze predvianocny zhon natlacil motoristov na cesty akosi viac.. Tak neviem ci som jazdila na vodu, alebo 35litrov je na tesco pumpe 35 a na shelke 33:-) ktovie..
(ps. tie litre su len pre prirovnanie, nie skutocne co som tankovala)
ps2. ja mam puklice uz dost ojete:-) a pouzivam ich iba v zime. v lete mam disky. No poviem vam ze zo zaciatku som nad puklicami takmer plakala, ked som videla, ze pribudol skrabanec o obrubnik:-) A som si ista, ze ked kupim nove auto, opat mi bude pri poskriabani do placu:-)
Ked bolo auto nove, tiez mi nedalo a tankovala som vpower na shelke. Prisla zima a zrazu som auto nenastartovala. Teda na prvykrat. Yaris sa zatriasol a skapal. Druhe startovanie uz bolo OK. Kedze sa to opakovalo..vzdy iba rano a iba v zime a pri prvom startovani, isla som do servisu. Na diagnostike samozrejme nezistili nic. Akurat mi povedali, ze nemam tankovat vpower.. Ci to ale bolo vpowerom, alebo shelkou - na ktorej som tankovala vyhradne, tazko povedat.
Ten vpower mi aj nejako odovodnovali - ze preco nie, ale kedze ide o technicke veci a bolo to davno ..tak si moc nepamatam, a iba viem, ze ho nemam tankovat:-) Ked , tak iba raz za cas.
No a dolezite je tiez neist s nadrzou na doraz, kedze usadeniny su bezna vec.
No a na zaver, posledne som tankovala na tesco pumpe. Boli vianocne nakupy, dostala som akusi poukazku na zlavu, pred tescom otvorena nova pumpa..tak som sa po vahani rozhodla, ze vyskusam. Nadrze su nove a tak hadam aj ciste . Okrem toho na pumpe tankovali oktavie, audiny a pod..Tak som si povedala, ze hadam to prezije aj moj yaris.
Zatial prezil..a na nadrz som najazdila 700kilometrov..co nechapem, pretoze v zime sa mi to na zimnych gumach tusim nikdy nepodarilo, okrem toho som dost casto trcala v zapchach, kedze predvianocny zhon natlacil motoristov na cesty akosi viac.. Tak neviem ci som jazdila na vodu, alebo 35litrov je na tesco pumpe 35 a na shelke 33:-) ktovie..
(ps. tie litre su len pre prirovnanie, nie skutocne co som tankovala)
ps2. ja mam puklice uz dost ojete:-) a pouzivam ich iba v zime. v lete mam disky. No poviem vam ze zo zaciatku som nad puklicami takmer plakala, ked som videla, ze pribudol skrabanec o obrubnik:-) A som si ista, ze ked kupim nove auto, opat mi bude pri poskriabani do placu:-)
Neplačmil píše: No poviem vam ze zo zaciatku som nad puklicami takmer plakala, ked som videla, ze pribudol skrabanec o obrubnik:-) A som si ista, ze ked kupim nove auto, opat mi bude pri poskriabani do placu:-)
Ja som puklice na prvom(nie na tom čo mám teraz) aute doškriabával vždy pravé predné keďže parkujem často vedla obrubníka na parkovisko na lavej strane do pravého uhla z cesty.
Takže -prvá puklica na prednom pravom kolese si to odniesla skoro hneď ,tak som ju vymenil za zadnú-aby to hned nebilo aspon me do očí .Po krátkej chvíli opäť tá istá "nehoda" a zasa prišla na rad výmena za druhú zadnú.Nasledovalo do tretice opäť to isté ...To som sa už na to potom vysr..
A k benzinu made in Tesco-
ked som kupoval fiestu -(fungl r.2007),tak som sa spýtal predajcu čo hovorí na Tesco benzin.On vraj že to je benzin zo Shell.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
neni to tak dlouho, kdy do cisterny misto benzinu dali naftu a mezi postizenymi byli jak Shell, tak i Tesco, Albert cerpaci stanice. Takze drtiva vetsina ma stejny benzin a dokonce u toho Tesca bude lepsi, protoze je tam vetsi pohyb aut, tim padem se nadrze nestaci zanaset a nema nikdo duvod redit to vodou.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Tiež si myslím, že dávať aditíva do benzínu je zbytočné. Mám vodičák hodne dlho a Yarísek je moje 14-e auto, nikdy som nepoužíval aditíva a nemal som najmenší problém zo štartovaním. Netankujem na lacných pumpách lebo v konečnom dôsledku na lacnejšom benzíne nič neušetríme.( nechcem to rozoberať, už sa o tom moc písalo tu na fóre )
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.