vyčištění nádrže

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Aha :blink:
Zkusim sehnat přímo kyselinu fosforečnou, poněvač odrezovače je 0,5L a je jí v něm cca 10%...

Další dotaz... proč do ní přidávat tuhej líh jak to píšou níže?
http://detektory.hantec.cz/clanky/jak-c ... ny-17.html
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
aczasa
Věčnej rejpal

hmmm...

Příspěvek od aczasa »

Pěkné, já se tu chemii asi jednou naučím. :-) Je to docela zajímavý postřeh a rozhodně jej lze doporučit. Nejsem si zcela jist, jak moc koncentrovanou kys. fosforečnou jde koupit, ale za předpokladu, že je to kolem 80-ti procent, tak zředěním 1:3 dostanu někde k 23 procentní roztok. Přidání tablety pevného lihu má za následek zlepšení rozpustnosti vcelku heterogenních sloučenin organokovů a nižších organických frakcí benzínu ve vodní fázi kys. fosforečné (tedy dle mého názoru). Jedná se totiž o v podstatě triethylamin, který má usnadnit jejich rozpuštění. Ale už bych si dával pozor na výběr místa, kde to budeš dělat a na výběr kanálu, kam to budeš vylejvat. Dobře větrat a hodně ředit v odpadu.
Back in Czech.
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

:lol: tak tyto názvy jsou pro mě španělská vesnice :lol:
Odhadoval jsem tak +- 70% a naředit jí právě 1:3... Aha, takže líh zlepší rozpouštění... "organokovů" (to slyším prvně :shock: )
Dílnu za barákem mam větranou (víc jak před rokem mi jí vybraly a doposud jsem neopravil dveře :oops: )... No za barákem mám rostou akáty a docela mě srrr... :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

no..

Příspěvek od aczasa »

No tak v tom případě je to v pořádku. :-) Tak kys. fosforečnou na cílových 20 pocent.a kostku dvě pevného lihu a hurá na to. :-) Přeji hodně zdaru a nezapomeň fotodokumentovat. Abys mi pak mohl nadávat, co jsem to za kůrovce takhle radit. :-)
Back in Czech.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

me pak rekni kde sezenu tu kyselinu aniz bych mel zivnostak s tim spojeny , v dnesni dobe se to uz precijen hlida , chci aspon 70% jako ty a po litrech ne po cisternach
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Jasan že jo... fotky jsou samodřejmostí pokud tomu situace bude nakloněna :-)
Pokud je na to potřeba živnosták, tak to zkusim zkrz jistou firmu :wink: Ale taky nechci cisternu :-D

Tohle je Good :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

drogerie..

Příspěvek od aczasa »

No je pravda, že již dnes nejsou drogerie jako ty za mého mládí... :-D
Kyselina chlorovodíková se dala sehnat (jako prostředek na čištění hajzlů) v koncentrované podobě, Taktéž kys. Sírová a Dusičná (oblíbená kombinace na nitrační směs - nitrobavlna, nitrocelulosa), kys. fosforečná, peroxid vodíku 28procentní (výborný doplněk při potřebách zesílení kyselin (peroxokyseliny)), manganistan draselný (oblíbené oxidační činidlo - třeba s peroxidem vodíku jako generátor mlhy), dichroman draselný (opět dodavatel kyslíku do reakcí a navíc účinný s kys. sirovou proti organickým nečistotám)........ Dnes je to samý Johnson a Johnsos pH 5,5 .... odlakovač (velmi zředěný aceton), barvy na vlasy (vcelku špinavý zdroj amoniaku).... Ach jo, kde jsou ty doby krásné čisté chemie.... Jo a dřevěné uhlí, manganistan draselný a trocha síry je teda ten černý dýmyvý střelný prach (jen poznámka proč jsem použil příklady nitrobavlny a nitrocelulosy jakožto zápalek). :-)
Back in Czech.
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Pavo.B. píše:me pak rekni kde sezenu tu kyselinu aniz bych mel zivnostak s tim spojeny , v dnesni dobe se to uz precijen hlida , chci aspon 70% jako ty a po litrech ne po cisternach
http://growshoplitvinov.cz/?47,kyselina ... us-na-kvet
nemam to závratně daleko...
Tak to vypadá, že budu muset uříznout sud... Vanu (maltovku) tak velkou nikde v okolí nemaj :cry:
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

:lol: :lol: Jen esli tam nejedes mimo kyseliny kupovat i neco jinyho :lol: :lol:
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Aczasa je dobrej chemik, dávám plus! Jseš si jistej, že už nejsi někde v registru protiteroristické služby.....? :D

Já když tu nádrž na těch fotkách vidím, tak docela nic moc. To vypadá, že se někde válela na dvoře. Nebo to máme v autě všichni....???
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Supina přez dva roky "stála" (ležela) v bahně a přesně je poznat kolik toho v té nádrži bylo... Když jsem to vypustil, tak to vypadalo jak rezavé bahno :-((( Takže se obávam že ten kdo nemá plastovou a moc toho nenaleje a nenajezdí, tak na tom nebude o hodně lépe...
Uvažuju o bezpečnostní nádrži... Nevíte zda by jí někdo udělal na míru?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Proč vyrábět? Z USA za cca 100-150usd + doprava. Muzes si vybrat z objemu i velikosti. Bezpečnostní certifikát i pro street race samozřejmost.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

libor12 píše:Proč vyrábět? Z USA za cca 100-150usd + doprava. Muzes si vybrat z objemu i velikosti. Bezpečnostní certifikát i pro street race samozřejmost.
Chci jí na místo původní nádrže... Ale zatim jsem neviděl tvarově co by tam seděla a při obdobném obsahu...
Hoď mi prosímtě link... A nejlépe, pokud bych se mohl do nějaké obědnávky připojit...
aczasa
Věčnej rejpal

nádrž

Příspěvek od aczasa »

Libore, myslíš, že by se dala sehnat i na relativně málo starou mojí avensis verso 04? Mám teď jen 62L a potřeboval bych tak cca 75 - 80 :-)))) Přeci jen dojezd by se zvedl přes 1000km a to je u benzínu docela slušný. :-)))) Ale zase je problém s místem, muselo by to pásnout přesně do místa po původní, ideálně plug'n'play. :-)))
Back in Czech.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“