kontrolka

vše ohledně modelové řady Carina
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Marty píše:Je to všechno víceméně stejný, propojit dva piny v diagnostickém konektoru a zapnout zapalování. Kódy jsou pak stejně společné.

Na carinu jsem to tady určitě někdy dával.
servisni manual rika opacny postup, otocit klicky zapalovani do polohy 2, a pak propojit

pak je tam jeste moznost test modu le to je o dost slozitejsi, tak sme si vyblikali tu klasiku
:idea:
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

Zdravim
pls vedel by ma niekto presne navigovat kde sa nachadza cidlo hladiny motoroveho oleja?ale presne
Díík :wink:
TOYOTA Carina E 1,6 xli 4A-FE sedan ´97
6,5l/100km
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Je našroubovaný ve vaně.Jiný tam není.
J,
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

nedalo by sa to este presnejsie. spodok, zboku, na vrchu.uz som to hladal a moc sa mi nedarilo
6,5l/100km
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

tekiler píše:
Marty píše:Je to všechno víceméně stejný, propojit dva piny v diagnostickém konektoru a zapnout zapalování. Kódy jsou pak stejně společné.

servisni manual rika opacny postup, otocit klicky zapalovani do polohy 2, a pak propojit

pak je tam jeste moznost test modu le to je o dost slozitejsi, tak sme si vyblikali tu klasiku
:idea:
Trochu pozdní reakce, ale přece - funguje to i v mnou popsaném pořadí. Osobně vyzkoušeno, jak u Cariny, tak u Corolly.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

to uz nieje ani mozne vytiahol som vsetky mozne cidla co su v motorovom priestore dostupne z vrchu a zo spodu.no nic ta svna zace svietit asi tak 30 sekund po nastartovani motora.......som uz s toho zufaly :( nevedel by mi niekto kto to uz menil podrobnejsie popisat ako to presne vyzera a kde sa to nachadza....................pls
6,5l/100km
Trixx
Člen Týmu

Příspěvek od Trixx »

jmanek píše:

Je otázka, jestli toto vyřeší můj případ. Po dvaceti minutách jízdy se rozsvítí tato kontrola (chybná funkce motoru) a svítí dokud nezastavím. Když zastavím, vypnu motor a okamžitě zase nastartuji, tak kontrolka opět nesvítí.

Me se presne to same zacalo dit pred par dny. Po cca. pul hodine jizdy se mi rozviti tato kontrolka a sviti celou dobu az do zastaveni. Myslite, ze ma smysli s tim jit do Toyoty na diagnostiku?
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Nemáte někdo odzkoušené kdy to čidlo hladiny oleje spíná? Jestli když je olej na měrce na minimu nebo míň? Trochu mi kape z auta olej a něco asi i sežere a než to opravím tak mě nebaví to každou chvilu kontrolovat na měrce.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

u toyot vetsinou sviti az kdyz je pozde a nebo tesne pred tim , je opravdu hodne nizko
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Trixx
Člen Týmu

Příspěvek od Trixx »

Beaver píše:
69..patrik píše:Mě se to taky občas rozsvítí, tak 5x za 15.000 km. Je to blbej pocit, ale co se dá dělat... Leda diagnostiku.
Diagnostika ti neřekne nic. První krok je vyměnit čidlo. Pokud to bude dělat dál, vyměň olejovou pumpu.
Panove, byl jsem s tim na diagnostice. Sviti mi Chybna funkce motoru. Vysledek? Vadny Lean Burn Sensor, cena 14.198,- bez DPH. Je to prej toyotacka lambda sonda, doporucovali mi to kvuli cene nevymenovat...
jmanek
Člen Týmu

Příspěvek od jmanek »

Trixx píše: Panove, byl jsem s tim na diagnostice. Sviti mi Chybna funkce motoru. Vysledek? Vadny Lean Burn Sensor, cena 14.198,- bez DPH. Je to prej toyotacka lambda sonda, doporucovali mi to kvuli cene nevymenovat...
Skvělý :-( K čemu to "nevyměnění" může v průběhu času vést?
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

jmanek píše:
Trixx píše: Panove, byl jsem s tim na diagnostice. Sviti mi Chybna funkce motoru. Vysledek? Vadny Lean Burn Sensor, cena 14.198,- bez DPH. Je to prej toyotacka lambda sonda, doporucovali mi to kvuli cene nevymenovat...
nekde tady na foru byli linky na tu lambdu za podstatne nizsi cenu, a povede to proste k vetsi spotrebe, mozna bys neporsel na emisich xD, nevim
mam taky leanburn lamdu tak doufam ze jeste parlet bude slouzit :roll:
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

ale neber mne za slovo muze to vezt treba i k horsim zavadam ktere sou mi zatim nezname z duvodu nevzdelanosti v tomto konkretnim oboru :)
7a-Fe
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

To je tedy cena :cry:
Tady je to téma o lambda sondách.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 2db67c7ea5
Kontrolka motoru mi taky občas zasvítí, vetšinou při studeném motoru, po ujetí cca 1km, po dvou třech kilometrech zase zhasne a pak už nic.Spotřeba a chod motoru normální.Zatím neřeším, jak budou peníze skusím diagnostiku.
Toyota Carina E Liftback,1995,1,6/85kW,408000km
http://bobr8.rajce.idnes.cz/
Obrázek
Trixx
Člen Týmu

Příspěvek od Trixx »

tekiler píše:
jmanek píše:
nekde tady na foru byli linky na tu lambdu za podstatne nizsi cenu, a povede to proste k vetsi spotrebe, mozna bys neporsel na emisich xD, nevim
mam taky leanburn lamdu tak doufam ze jeste parlet bude slouzit :roll:
Přesně tak, je tim narusene obohacovani a ochuzovani smesi, takze muze byt problem s emisemi, muze byt vyssi spotreba a na volnobech se to obcas dusi, kvuli moc chude smesi.
Lean burn by se dal treba sehnat na vrakovisti, ale bohuzel i tam vedi, co to stoji a prodavaji udajne tak za 7 tis. :-(. Proto se mi to vymenovat nechce...
Odpovědět

Zpět na „Carina“