AE 86 - aneb můj naivní sen
ja bych si s tím skusil drift, ale jen tak pro moje potěšení. Dnes ve meste když jsme jeli tak by se to hodilo na kruháče na výpady z křižovatek a tak.. Ale na blbnutí je závodní trať, ne okreska osázená stromama
Honda Integra Type-R 1,8, 1998
Toyota Avensis Linea Terra 1,6, AT220- 1998
Yamaha R1, RN04 - 2000
Yamaha R1, RN04 - 2000
no, ale tak mě napadlo, že největší rozdíl mezi 4A-FE a 4A-GE je snad hlava, nejspíš silnější ojnice atak.. Možná to tu bylo nevím, ale předělat tu hlavu z 4Age na 4afe.. každopádně, nejspíš jsem zase naivní (moc se v těch motorech nevyznám). No a tak přemýšlím, že Celica 5 generace s 4×4 taky muze dobre jezdit ne?
Honda Integra Type-R 1,8, 1998
Yamaha R1, RN04 - 2000
Yamaha R1, RN04 - 2000
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
4A-GE a FE jsou z jedne rodiny , ale proc se sr.t s predelavanim kdyz GE sezenes cely a konstrukcne bylo dimenzovano o 20%vetsi vykon a otacky, upravy tu psane jsou ale to chce resit az budes mit dost penez , jinak si zkazis spani
celda jede pekne ale je to uplne o necem jinem , takze premyslej co chces
Edit: kvuli Martymu
celda jede pekne ale je to uplne o necem jinem , takze premyslej co chces

Edit: kvuli Martymu
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne ned 12.04.2009, 09:56, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Počkej počkej, mám za to, že jsme jinde došli k tomu, že blok je kompatibilní, tj. že "stačí" prohodit hlavu a na 4AFE šoupnout hlavu z GE. Teda i s elektrikou...Pavo.B. píše:4A-GE a FE jsou uplne jine motory, takze ne, upravy tu psane jsou ale to chce resit az budes mit dost penez , jinak si zkazis spani
Ostatně to že jsou ty motory podobné vyplývá i z označení.
EDIT.
teda aspoň já žiju v dojmu, že až mi drbne, tak stačí prohodit hlavy...
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ja to necham na Liborovi, i kdyz ho asi nebavi porad tu neco vysvetlovat , nicmene pokud sezenes hlavu tak sezenes i spodek a da se sehnat celkem slusne, a ne se s.at s prestavbou i kdyz se to musi rozebrat , s autem muzes porad jezdit a motor upravovat , zda se mi to mnohem vyhodnejsi
mas pravdu Marty blok je stejny
mas pravdu Marty blok je stejny

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je stejny blok (nevim jiste... GE blok byva v nekterych generacich kazdopadne lepe vyztuzeny), tak je potom vyhoda co se tyka cisla motoru
Nejsem si ovsem jisty, jestli je fyzicky mozne to sesadit, mam podezreni, ze diky odlisnym pistum a ventilum se to muze potkat.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
blok je stejny s prvni generaci 4a vsechno vevnitr uz ne, ale proc by to nekdo preskladaval kdyz motory jsou komplet k sehnani.
A nestraste ho pokud ma podporu rodicu a financni zazemi tak neni problem tak za 150tisic si sen muzes splnit pokud to nechces na machrovani a staci v celku seriove auto s malyma modifikacema. Pokud tady v cr koupis tak za 20tisic nakou zrezlou jako zaklad. K dovazeni z japanu nebo usa nebo UK si pripocitej minimalne 30tisic za prestavbu nebo za prihlaseni a to nehovorim o shippingu. Takze vzit nake zubozene auto odsud a jeden hodny clovek ti ho muze cele vyskladat zgruntu od plechu. Jak rikam za 150tisic by to slo. Z odrenyma usima.
Nebo muzes najit auto v lepsim stavu lip zachovale odhadem okolo 45-50tisic vymenit spotrebaka veci co je potreba a pojezdit sezonu, tri(ne v zime) ale casem te repas stejne nemine pokud to s tim myslis vazne.
Ptat se hned na swapy a zvysovani vykonu, je scestne a neni to prava podstata toho auta pokud ti jde o vyjezdy s krizovatek a machrovani nad golfy tak si usetri kopec nervu a casu a penez a kup bmw 328.
ae86 nejede resp nejede tak aby si mel navrch nad modernima vykonnyma autama na svetlech. Nema spodek musis to tocit a tocit coz zas se muse podepsat na jinych komponentech kdyz ten motor ma 25let niceni za sebou. Takze vse repasovat, problem je prevodovka kdyz je ta v haji tak jedine vymyslet nakou konverzi, repas kit od toyoty stoji tolik jak renovace kastle. Diff byva vetsinou na srot, repase odhadem s loziskama zadni napravy pocitej tak aspon 15-20tisic.
Jak sem spomenul to auto neni primarne o vykonu je to o pocitu z jizdy o balancu. Jak zvyknu rikavat to auto neni nicim specialne jen tim ze kazdy kus materialu je na tom spravnem miste s toho jeho mrstnost v uzkych pasazich. Vaha 960 a 52/48 rozlozeni hmotnosti.Toto Auto vychovava ridice naslouchanim mechanickym hlukum citenim pohybu kastle, clovek ktory neni schopny naslouchat a chovat se podle toho skonci nekde mimo silnice(plati pro supermany z modernich elektronikou nabitych aut s odladenymi podvozky).
Facit: pure drivers car
Pokusim se najit jeden inzerat kde byl zaklad celkem dobrej za 20tisic s ko motorem.Pro mne byla nanic protoze mam uz projekt a na dily ji byla skoda.
Pokud mas jakekoliv otazky tak sz nebo to pis sem, klidne poradim pokud budu moct abys neopakoval moje chyby z mladi.
Zas ja nebyl zblblej japonskyma videi jak sou kluci dnes
takze to asi budes potrebovat.
Rasto tebe som chcel napisat ohladne tej tvojej ae92 ze ked niekedy pojdem domov tak by sme mohli dat taky rychly zraz.
Inak ta ktoru ste zosrotovali nebola nahodou oranzova? nieco som zazrel na toyoteame. Len dufam ze ste nedavali na srotak ako cele auto koli srotovnemu, je potreba zachranit diely ktore sa daju. Jak pisal beaver svetla smerovky narazniky plasty listy tesnenia a vsetky taketo casti uz u toyo nie su moc.
A nestraste ho pokud ma podporu rodicu a financni zazemi tak neni problem tak za 150tisic si sen muzes splnit pokud to nechces na machrovani a staci v celku seriove auto s malyma modifikacema. Pokud tady v cr koupis tak za 20tisic nakou zrezlou jako zaklad. K dovazeni z japanu nebo usa nebo UK si pripocitej minimalne 30tisic za prestavbu nebo za prihlaseni a to nehovorim o shippingu. Takze vzit nake zubozene auto odsud a jeden hodny clovek ti ho muze cele vyskladat zgruntu od plechu. Jak rikam za 150tisic by to slo. Z odrenyma usima.
Nebo muzes najit auto v lepsim stavu lip zachovale odhadem okolo 45-50tisic vymenit spotrebaka veci co je potreba a pojezdit sezonu, tri(ne v zime) ale casem te repas stejne nemine pokud to s tim myslis vazne.
Ptat se hned na swapy a zvysovani vykonu, je scestne a neni to prava podstata toho auta pokud ti jde o vyjezdy s krizovatek a machrovani nad golfy tak si usetri kopec nervu a casu a penez a kup bmw 328.
ae86 nejede resp nejede tak aby si mel navrch nad modernima vykonnyma autama na svetlech. Nema spodek musis to tocit a tocit coz zas se muse podepsat na jinych komponentech kdyz ten motor ma 25let niceni za sebou. Takze vse repasovat, problem je prevodovka kdyz je ta v haji tak jedine vymyslet nakou konverzi, repas kit od toyoty stoji tolik jak renovace kastle. Diff byva vetsinou na srot, repase odhadem s loziskama zadni napravy pocitej tak aspon 15-20tisic.
Jak sem spomenul to auto neni primarne o vykonu je to o pocitu z jizdy o balancu. Jak zvyknu rikavat to auto neni nicim specialne jen tim ze kazdy kus materialu je na tom spravnem miste s toho jeho mrstnost v uzkych pasazich. Vaha 960 a 52/48 rozlozeni hmotnosti.Toto Auto vychovava ridice naslouchanim mechanickym hlukum citenim pohybu kastle, clovek ktory neni schopny naslouchat a chovat se podle toho skonci nekde mimo silnice(plati pro supermany z modernich elektronikou nabitych aut s odladenymi podvozky).
Facit: pure drivers car
Pokusim se najit jeden inzerat kde byl zaklad celkem dobrej za 20tisic s ko motorem.Pro mne byla nanic protoze mam uz projekt a na dily ji byla skoda.
Pokud mas jakekoliv otazky tak sz nebo to pis sem, klidne poradim pokud budu moct abys neopakoval moje chyby z mladi.
Zas ja nebyl zblblej japonskyma videi jak sou kluci dnes

Rasto tebe som chcel napisat ohladne tej tvojej ae92 ze ked niekedy pojdem domov tak by sme mohli dat taky rychly zraz.
Inak ta ktoru ste zosrotovali nebola nahodou oranzova? nieco som zazrel na toyoteame. Len dufam ze ste nedavali na srotak ako cele auto koli srotovnemu, je potreba zachranit diely ktore sa daju. Jak pisal beaver svetla smerovky narazniky plasty listy tesnenia a vsetky taketo casti uz u toyo nie su moc.
stano, toto sme riesili na fore, ze nebola to ta cervena ale sede coupé, islo KOMPLET na srot, nikto nic nezachranil, uz som sa vyplakal na SK fore, takze tu to nebudem uz rozvadzat... dokonca aj majitel toho cerveneho hatchbacku si zanadaval. ale co uz, ludska blbost nepozna hranic obcas.stqeno píše:Rasto tebe som chcel napisat ohladne tej tvojej ae92 ze ked niekedy pojdem domov tak by sme mohli dat taky rychly zraz.
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ja ešte Kačenku nemám hotovú...stqeno píše:Rasto tebe som chcel napisat ohladne tej tvojej ae92 ze ked niekedy pojdem domov tak by sme mohli dat taky rychly zraz.

Zlikvidovali sme AE92 GTi v strašne zúboženom stave - bola jak ementál - na tom linku keď sa pohrabeš sú aj jej fotky. Nič nešlo na šrotovné - ono to nebolo na značkách. Použiteľné z nej bol motor, zadná náprava a interiér, ktorý by som rád nechal prečalúniť (pixe to je už iná haluz keď mne dochádzajú finančné zdroje

Čo sa týka náhradných dielov, tak AE92 má oproti AE86 neskutočnú výhodu, lebo pomaly každý kus kasne sa dá kúpiť z druhovýroby za pár korún - ja mám v podstate 75% kasne úplne novej.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz