Benzin

nová modelová řada - nástupce Corolly
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Zkousel jsem s tou moji 1,6tkou jezdit jako senior a vysledkem bylo...

Obrázek

PS takhle se opravdu neda jezdit :D
Aspon ta jizda je teda nudna jak prase :lol:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

Taky si myslím že i v rakousku to jede lépe než u nás na těch benzinkách když tam natankuji jsem tam výjmečně :(
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Samozrejme, ze to jede lepe...benzin ma vice oktanu a pri stejne rychlosti se nemusi tolik namahat, takze maximalka i akcelerace je proste lepsi...je to potvrzeny fakt :roll: :roll: :roll:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Ted jsem zkoušel tankovat u OMV a zda se mi, ze to opravdu jede lepe, nez kdyz jsem tankoval u HyperNovy.

Takže rozdíl v tom bude. Hypernova má sice známku Pečeť kvality. Rozdíl je poznat při jízdě po dálnici do kopce. Když přede mnou jedel v rychlém pruhu nějaký louda a zpomalí mě na 110/120 a potřebuji zrychlit. Když jsem tankoval u hypernovy, tak jsem musel podřadit a ani motor se nedařilo vytočit tak, abych se dostal na nějakých 150 rozumně.

Teď stačí na pětku přišlápnout plyn a nahoře na kopci už musím ubírat. Protože jezdit rychleji než 160 s tím nechci. Jinak při jízdě po městě jsem to nepoznal, ale v této rychlosti na dálnici je to poznat dost výrazně.

Neprojevil se u mě efekt snížené spotřeby, nebot pokud mi to jede lépe, nutí mě to trošku více si vychutnávat zrychlení a tak.....
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Mno, já byl teď na výletě ve Francii a tankoval jsem leckde - a rozdíly jsem nepocítil vůbec... když kliknete na tu ikonu spotřeby v mém podpisu, tak to tam uvidíte, je to cca. 8 posledních tankování.

Nicméně několik nádrží před odjezdem jsem tankoval Benzina Verva 100...

Nejhorší co jsem tankoval byla benzínka Carrefour ve Francii a ani tam jsem nepozoroval problém, tak nevím... mám za to, že ty rozdíly postřehnutelný moc nejsou (ale dřív jsem si myslel opak :-) ).
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
zdenek.64
Člen Týmu

Příspěvek od zdenek.64 »

johny2000 píše:ok. Díky za článek. Opravdu docela překvapivý.
Na otázku kvality BENZÍNU tady ale odpověď není. Jak chápu, do auroše VVT asi nafta nebude to správný palivo. To, jestli auto jede nebo nejede je jen pocit řidiče. Moje kolegyně nedávno po tankování levného benzínu do hyundaye měla pocity velmi podivné - ono to fakt nejelo. Výměna svíček a s tím spojený servis jí při placení připoměl, že je lepší se nechat trošku na pumpě okrádat. Skus třeba zajet na Ukrajinu. Tam nafta stojí v přepočtu 15,- Kč. Taky by jsi ale po tankování na některých pumpách nemusel vůbec dojet.
Shrnuto - kvalita benzínu i nafty na pumpách je rozdílná. Záleží jen na nás kde budeme tankovat (prostě kde se nám líbí) . V minulosti jen OMV a ARAL dováželi paliva z Rakous. Ostatní pumpy brali vše od tuzemských distributorů. Tady je jasné, že v jednom kanystru dva benzíny nejsou.
Lexus IS 220d luxury multimedia 180Hp , 2009
Toyota Corolla 3D 1,6VVT 2003 ex.
Toyota Auris 2.0D, Sol 2008 ex.
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Tankuji porad u SHELL-ky 95, obchas dopreji autu i VPover, obcas natankuji i na jinych benzinkach a zadny problem jsem nikdy nemel - spotreba se drzela 7,5l - 8l.

Problem nastal v utery 25.8 kdy jsem v Praze na D1 na Benzine natankoval VERVU 100, bylo to opravdu poznat na penezence, a pak i na spotrebe, kdy po ujeti 380km se rosvitila kontrolka nutnosti tankovani, a PC ukazal prumernu spotrebu 12,9l. tak to je bomba. Vcera 26.8. jsem natankoval opet u SHELL obycejnu 95 a prumerna spotreba 7,8l. :?: :idea:
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
sanysek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sanysek »

tak do aurise nema smysl tankovat nic jinyho nez 95 a 95+, 98 a 100 nechat jinym vozum ;-)
nevim jestli to je o spotrebe, me spis prislo o tom ze to auto jinak jede...
kdysy davno jsme meli felicii pickupa 1,3 a tam bylo hodne znat jestli jsme tam dali 95 ci 95+, motor "omladl" dostal trochu vic energie... a to jsem o tom nevedel ze tam kolega tankoval plusko...

s naftou jsme tenkrat udelali pokusy, s dodavkou, tam bylo znat kdyz clovek natankoval treba Aral ci OMW.... hladovy oko se rozsvicelo o 100 km pozdeji... dodavka jezdila ciste prahu...
a dobrej benzin a naftu za dobrou cenu meli u JETky...

ja osobne tankuji ze zvyku u Shell, obcas dam klasiku 95, obcas dam 95+ ale nevim, neprijde mi u tohodle motoru zas takovy rozdil...

co ovsem je poznat je tankovani za hranicema... tenkrat jsem jel do alp se 405 (tak 3 roky zpet) a natankoval v nemecku naftu pak v rakousku a to byl panecku rozdil... motor se uklidnil, startoval v mrazu na cvaknuti, jezdilo to hodne lepe :-)
V CR nas proste benzinky pekne ojebavaj a to co mi tady mame za vysokou kvalitu je za carou sedy prumer :-/
Auris 1.6 97kW Valvematic 6 M/T - Lux Navi

Obrázek
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Přátelé, dvě nádrže po sobě jsem natankoval 98 oktanový benzín (Verva 100, Carrera 100), mám najeto teprve 1000 km. Správně by se, podle techničáku, měl tankovat natural 95. Nevadí to, že jsem dal 2x za sebou benzín vyššího oktanového čísla, než je předepsáno? Neublíží to autu? Díky.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

Joshuaboy píše:Přátelé, dvě nádrže po sobě jsem natankoval 98 oktanový benzín (Verva 100, Carrera 100), mám najeto teprve 1000 km. Správně by se, podle techničáku, měl tankovat natural 95. Nevadí to, že jsem dal 2x za sebou benzín vyššího oktanového čísla, než je předepsáno? Neublíží to autu? Díky.
nevadi
ale ze zacatku by se meli davat asi spis sracky at si auto zvykne :D
Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Já se o něj chci starat, chci, aby bylo jako v bavlnce, tak proto jen ty (prý) nejlepší benzíny do toho budu lít. Dobře, tak když říkáš, že dvě nádrže 98 oktanů za sebu neva, tak jsem klidnější.
Naposledy upravil(a) Joshuaboy dne sob 22.10.2011, 12:05, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

neviem ale ja mam napisane 95 a vyssiie (mam verso) tak to hovori za vsetko
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Tomko, já mám předepsáno BA 95 B, nikoliv a vyšší, takže proto se ptám.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ok, lenze ked pripadne niekedy das aditivum do benzinu-tak ze tym nieco pokazis?
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Tomko, však nemáme spor, já se jen ujišťuji, zda to vyšší oktanové číslo neublíží. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Auris“