johny2000 píše:Dneska v tom mrazu co bylo (-4) auto venku na mrazu, mi zacala vrzat sedacka spolujezdce. Az se auto ohralo tak to prestalo.
mate nejaky trik jak ohrat vymrzle auto co nejrychleji.
Je zajímevé, že u mě je taky auto "háklivé" na teplotu. Vrzání a loupání palubní desky a spony u bezp. pásů je slyšet cca při teplotě 20 C, pod a přes 20 C nic nevrže. MP3 přehrávač zase nemáká jak má také do teploty cca 20 C. Když natankuju plnou nádrž, zase něco vrže vzadu u kol - asi tlumiče. Odkládací schránka pod sedadlem spolujezdce vrže při každé větší nerovnosti. Je fakt, že toho vrzání je na můj vkus trochu moc, člověk ani neví zda je to "normální" nebo je něco v nepořádku
Tohle je fakt divné. Jediné co tam vrže je ta sedačka to bylo -7 a auto bylo venku. Ale jinak to pazvuky nedělá.
Akorát jsem si říkal, že při jízdě po dálnici je to dost hlučné. Pak jsem zažil jízdu Octavií RS ve 140 a aurísek je opravdu tichoučkej oproti škodovce.
Vydržet se to dá, ale nejsem na to zvyklý a to jsem měl 16 let staré auto. Prominul bych vrzání autu do 200 tisíc, ale auto za víc jek půl mega (katalogová cena) by to dělat nemělo. Kolega co má Avensise si taky stěžoval na "lacinnost" dílů a to má auto za skoro mega (když bylo nové). Šetří se, kde se dá, je to jen spotřební zboží. Éra po všech stránkách kvalitních a "hodnotných" aut je už asi pryč. Příště už si možná klidně koupím Korejce, Itala či Francouze a vyjde to asi podobně. Snad zůstane alespoň pověstná nízká poruchovost Toyot - i když Turkům zrovna dvakrát nevěřím. I když já mám vlastně Anglána
Chlapy a neprojevuje se to vrzání a skřípání jenom u turbodieselů, přeci jenom neni to takovej kultivovanej chod jako u benzína, když je motor studenej tak se to klepe ještě o trochu víc, jen řikám zkušenosti z fabií TDI(1,4 a 1,9), ta měla najeto 2500 km a už vrzaly plasty všude. Třeba to vrzání bude dělat i na benzínech ale po delší době? to je jen taková moje úvaha.
Palos píše:Chlapy a neprojevuje se to vrzání a skřípání jenom u turbodieselů, přeci jenom neni to takovej kultivovanej chod jako u benzína, když je motor studenej tak se to klepe ještě o trochu víc, jen řikám zkušenosti z fabií TDI(1,4 a 1,9), ta měla najeto 2500 km a už vrzaly plasty všude. Třeba to vrzání bude dělat i na benzínech ale po delší době? to je jen taková moje úvaha.
To by nemělo. Ty diesely mají kultivovaný chod, skoro stovnatelný s benzinem- žádné vibrace jako u VW tříválce. Bude to nižší kvalitou materiálů a špatným dílenským zpracováním
Palos píše:Chlapy a neprojevuje se to vrzání a skřípání jenom u turbodieselů, přeci jenom neni to takovej kultivovanej chod jako u benzína, když je motor studenej tak se to klepe ještě o trochu víc, jen řikám zkušenosti z fabií TDI(1,4 a 1,9), ta měla najeto 2500 km a už vrzaly plasty všude. Třeba to vrzání bude dělat i na benzínech ale po delší době? to je jen taková moje úvaha.
To by nemělo. Ty diesely mají kultivovaný chod, skoro stovnatelný s benzinem- žádné vibrace jako u VW tříválce. Bude to nižší kvalitou materiálů a špatným dílenským zpracováním
No jel jsem v dieslu i v benzinu a nemaji stejny chod...ale nemyslim si, ze je to takovy rozdil, aby to zaclo vrzat...
Nicmene treba zrcatko se mi pri 2tis otackach netrepe
Je mně to jasný, že by to vrzat nemělo. když to jiný diesely taky nedělaj, ale zdálo se mně že si stěžujete jenom VY co máte ropáky(nevim co kdo má za motor, né každej to pod čarou píše a prozkoumávat profily a diskuze se mně nechce) Tak si případně udělejte "anketu" , komu to vrže a komu ne a s jakejma motorama.
1.4 D-4D Sol 20100 km(spätné zrkadlo nevibruje) . Vŕzgania sa prejavuje len počas leta keď je zaparkované na slnku a to po pár km prestane. Tím dieslom to určite nie je. Ten motor je naozaj kultivovaný čo potvrdilo aj mnoho odborníkov . Je to len proste lacný plast. Ináč keď mi riešili problém s kúrením tak rozobrali celú palubku a po zmontovaní dokopy sa vŕzganie skoro úplné vytratilo. Som zvedavý na leto. Skúste si skontrolovať tlak v pneumatikách či sú správne nahustené lebo zbytočne veľa tlaku zvyšuje tvrdosť podvozka a tím aj viac vibrácií.
1.4 D4D Vrze vse co tam je. DO 2500ot skacou konektory v palubovce, pri pridani plynu si pristrojovka poskripuje stejne jako pri brzdeni.
Mam najeto 51tkm ale uz mne konci trpelivost. Moje posledni toyta.....
Kdyz to tady tak ctu, tak jsem raaad, ze mam v corollce takove plasty co mam. Ja jsem na vrzání plastu hroznej estet. Me tam obcas malinko neco zavrze nebo zaklepe, nic strasneho. Ale jestli to vrzani je fakt tak hrozny jak popisujete, asi bych se brzy zblaznil Jinak mame v rodine jednoho z prvnich Avensisu, zpracovani plastu neee uplne super, Ale nevrze Motor tam 2.0TD
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
THIMLICK píše:1.4 D4D Vrze vse co tam je. DO 2500ot skacou konektory v palubovce, pri pridani plynu si pristrojovka poskripuje stejne jako pri brzdeni.
THIMLICK píše:1.4 D4D Vrze vse co tam je. DO 2500ot skacou konektory v palubovce, pri pridani plynu si pristrojovka poskripuje stejne jako pri brzdeni.
Tak to je naprd. U mě se to projevuje jen při určitý teplotě, takže to vlastně "loupe" jen pár minut, snad se to moc nezhorší. Jinak to je moc fajn auto, škoda toho, ušetřili pár doláčů a pokazili si renomé. Třeba ty pískající brzdy, nízko stříkající ostřikovače - to by se do prodeje zkrátka dostat nemělo. Je vidět jak jsou ta auta po výrobě zkoušená.
Tak to je naprd. U mě se to projevuje jen při určitý teplotě, takže to vlastně "loupe" jen pár minut, snad se to moc nezhorší. Jinak to je moc fajn auto, škoda toho, ušetřili pár doláčů a pokazili si renomé. Třeba ty pískající brzdy, nízko stříkající ostřikovače - to by se do prodeje zkrátka dostat nemělo. Je vidět jak jsou ta auta po výrobě zkoušená.
Ale na druhou stranu se můžem chlubit, že jsme testovací jezdci u Toyoty
Reklamovat jsem to samozrejnbe byl; Poprve v holandsku a tam mi jen vyfoukli pneumatiky, ze to bude tim. Podruhe v Ostrave a tam podle technika, ktery s tim pravdepodobne jel neni nic slyset. Pri dalsi prohlidce bylo receno ze nezaznamenali nic co by nebylo u vsech aurisu. Tak snad pri 60tkm neco udelaji
mne tiez nic nevrzga(musim zaklopat)..sice sem tam mi vrzgnu vodicove dvere ale to bude problem pri pante lebo odtial to vychadza.myslim ze bude stacit streknut nejaky lubrikant:D