Zimni gumy na Yarise
mrazíku-Nie...! To boli havárky na Slovensku a zasa také teplo nebolo zrovna v ten deň - škoda,že ste nevideli tie autá rozmačkané ( nemyslím od hydr.kliešťov čo používajú hasiči)...
No ja sice mám prezuté,ale nezávidím ludom,ktorí ešte čakajú a budú ešte dlhšie čakať,pokial prídu na rad na prezutie(ak ešte nečakajú aj na gumy,čo si ešte len teraz objednali...)
Samozrejme sa to týka vodičov,ktorí nemajú zimné na diskoch.
No ja sice mám prezuté,ale nezávidím ludom,ktorí ešte čakajú a budú ešte dlhšie čakať,pokial prídu na rad na prezutie(ak ešte nečakajú aj na gumy,čo si ešte len teraz objednali...)
Samozrejme sa to týka vodičov,ktorí nemajú zimné na diskoch.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tak,tak...vo väčšej miere to boli asi "zbytočné" havárky vďaka frajerom na cestách,no pripisovali policajti vinu aj na gumy, že ešte nemali prezuté na takej vozovke autá...tomko píše:to ze ide zima neznamena ze staci prezut a je vsetko ok, ale ludia by si mali uvedomat ze treba prisposobit svoju jazdu a nejazdit ako v lete
(píšem len to,čo som počul a videl v telke..)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- skaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
povine zimni
Nevím jestli ten zákon není jenom o dalších pár penězích z naší kapsy do státní.(za pokuty)
Naše zákony nebyli nikdy dělany pro lidi, ale vždycky pro stát.
Povinost zimních gum mi přijde zbytečná. Jednoduchá věc, která by se udělala v jiných evropských státech, by byla taková, že pokud způsobíš nehodu na letních gumách a bude to zaviněno špatným pneu, zaplatíš nějakou spoluúčast na nehodě. Posuzování toho není žádný problém. Dneska jsou expertýzi tak podrobné, že jsou schopni určit, které poškození na autě je opravdu z nehody a které ne.
Já osobně jsem nikdy nejel na letních v zimně a pokud by byl jen trošku náznak sněhu nebo ledu, tak bych do takového auta ani nesedl.
Je tedy pravdou, že když otec v roce 95 koupil novou feldu, tak tam byli origo letní a jezdili jsme na nich zbytek zimi a lepší pneu jsem nikdy neviděl. To co ty gumy projely a vyjeli a jak brzdili. Nepochopitelné. A to byly letní. Myslím, že GoodYear nebo Continental
Naše zákony nebyli nikdy dělany pro lidi, ale vždycky pro stát.
Povinost zimních gum mi přijde zbytečná. Jednoduchá věc, která by se udělala v jiných evropských státech, by byla taková, že pokud způsobíš nehodu na letních gumách a bude to zaviněno špatným pneu, zaplatíš nějakou spoluúčast na nehodě. Posuzování toho není žádný problém. Dneska jsou expertýzi tak podrobné, že jsou schopni určit, které poškození na autě je opravdu z nehody a které ne.
Já osobně jsem nikdy nejel na letních v zimně a pokud by byl jen trošku náznak sněhu nebo ledu, tak bych do takového auta ani nesedl.
Je tedy pravdou, že když otec v roce 95 koupil novou feldu, tak tam byli origo letní a jezdili jsme na nich zbytek zimi a lepší pneu jsem nikdy neviděl. To co ty gumy projely a vyjeli a jak brzdili. Nepochopitelné. A to byly letní. Myslím, že GoodYear nebo Continental
Re: povine zimni
Ono je to těžký. V roce 93 jsem na zimu obouval na předek nové barumky (myslím vzor OR34??) protože matadorky (s takovýma hladkýma kostkama) byly lepší zase na léto - tenkrát byly zimní jen s tím traktorovým vzorkem a nebo něco zahraničního ovšem 1 kus nejméně cca za 4-5000Kč. Jenomže tehdá nejezdilo tolik aut... Dneska je všechno mnohem dostupnější a proto je potřeba tu masu lidí nějak regulovat.. Zákony nejsou dělaný specielně pro pana XY, ale pro nějaká procenta populace, procentům nehodovosti a tak..skaza píše: Povinost zimních gum mi přijde zbytečná.
- skaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
zimni obutí
No já jsem to myslel hlavně v tom smyslu, že největší problém teď nastal v tom (alespoň takto to vidím já), že teď s tímto zákonem, přišla i vlna lidí, kteří misto toho aby na autě nechaly letní se vzorkem například 10mm tak koupí někde za 300/kus zimní se vzorkem 3 mm jenom proto, aby nedostaly pokutu a neuvědomí si, že taková guma je fakt prostě naprd. Nenechali si lidi zvyknout. Kdyby si zvykli, tak si koupili celoročky a měli klid. Pro někoho, kdo najede 5000 km za rok to úplně stačí a stihne alespoň pneu ojet a nejezdí na 10 let starých pneu. Proto si myslím, že by to bylo rozumnější řešit až při nehodě, například spoluúčatí v nějakých % a ne nesmyslným zákonem, který vychytralci obejdou a ti co si s donucením koupí pneu n prd jenom proto, že je a nich vločka to spíše ublíží Je to samozřejmě jenom můj subjektivní názor a je možné, že většina to bere jinak. Jenom si tohoto problému začínám všímat ve svém okolí
Re: zimni obutí
No..vieš skaza,to ti je tak..Teraz ti to je možno jedno-teda pokial nespôsobí druhý nehodu kvôli tomu,že neubrzdil na snehu auto s letnými pneu.. lenže ja vidím aj iný problém.Pokial sa nikomu nič nestane,v najhoršom prípade budeš lietať po poisťovniach,servisoch a pod. a bude ťa to stáť času liter na vybavovačky,vďaka nejakému debílkovy čo do teba nabural. A nehovorím o uhradení z tvojej peňaženky na "spoluúčasti" aj ked si nebol na vine...
A - ako píše josuk - u nás na Slovensku je v predpisoch tak,že treba mať zimné pneu,ak je súvislá vrstva snehu na vozovke...(aspoň si to tak pamätám). No ale predstavte si takú situáciu , že idete na jar -trebars v apríli (jakože bláznivý apríl ) do roboty a najeb.. sa do rána snehu ! Vy ste si už ale dali letné už pred mesiacom na auto,lebo boli 20stup. teploty. A teraz čo sa stane ?? Vystartujú policajti na cesty a majú zarobené

A - ako píše josuk - u nás na Slovensku je v predpisoch tak,že treba mať zimné pneu,ak je súvislá vrstva snehu na vozovke...(aspoň si to tak pamätám). No ale predstavte si takú situáciu , že idete na jar -trebars v apríli (jakože bláznivý apríl ) do roboty a najeb.. sa do rána snehu ! Vy ste si už ale dali letné už pred mesiacom na auto,lebo boli 20stup. teploty. A teraz čo sa stane ?? Vystartujú policajti na cesty a majú zarobené
Naposledy upravil(a) muco dne stř 02.11.2011, 14:28, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- skaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
no to je v podstatě zakomponované v tom co píšu. Nemyslím si, že tohle je nejlepší řešení.
edit: no ale právě tak to vydím i já, ale možná jsem to špatně napsal. Já si myslím, že menší průser je letní s dobrým vzorkem, než za každou cenu zimní, ale vzorek v háji a 10 let stará guma. Beze sandy, mně z toho do smíchu není, když vidím co se teď na auta obouvá, jen kvůli tomu, aby tam lidi měli zimní. Chce se mi z toho brečet a právě nerad bych pak jezdil po cestě a čuměl za sebe jestli za mnou náhodou nejede nějakej magor na "zimních" se vzorkem na hranici zákona a nebruslí po celé cestě. Chápete mě už aspoň trošku co jsem tím myslel?

edit: no ale právě tak to vydím i já, ale možná jsem to špatně napsal. Já si myslím, že menší průser je letní s dobrým vzorkem, než za každou cenu zimní, ale vzorek v háji a 10 let stará guma. Beze sandy, mně z toho do smíchu není, když vidím co se teď na auta obouvá, jen kvůli tomu, aby tam lidi měli zimní. Chce se mi z toho brečet a právě nerad bych pak jezdil po cestě a čuměl za sebe jestli za mnou náhodou nejede nějakej magor na "zimních" se vzorkem na hranici zákona a nebruslí po celé cestě. Chápete mě už aspoň trošku co jsem tím myslel?
Naposledy upravil(a) skaza dne stř 02.11.2011, 14:44, celkem upraveno 1 x.
Yaris Verso 1.3 64 kw, r.v. 2001
Zimní gumy mají lamelky, tím se převelice liší od gum letních. A podle mých zkušeností i starší zimní pneumatika na opravdu kluzkém díky této vymoženosti zabírá o mnoho lépe, než letní.
Jinak u letních pneu bývá velký rozdíl, jakou mají teplotu. Když jedete na hory, celou cestu po asfaltu, a se zahřátými pneu vjedete na sníh či led, je to vcelku v pohodě. Ovšem necháte-li auto týden zaparkované v mrazu minus deset a pak z toho samého kopce chcete sklouzat dolů, bývá to již o hubu.
Jinak u letních pneu bývá velký rozdíl, jakou mají teplotu. Když jedete na hory, celou cestu po asfaltu, a se zahřátými pneu vjedete na sníh či led, je to vcelku v pohodě. Ovšem necháte-li auto týden zaparkované v mrazu minus deset a pak z toho samého kopce chcete sklouzat dolů, bývá to již o hubu.
- skaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že mají lamelky, ale nevím, jestli je to podle výrobce, ale pokud si vzpomenu, tak vám nafotím 2-3 sady gum co si lidi dávají na auta. Upozorňuju ale předem, že se vám z toho bude chtít brečet. Protože i když tam ty lamelky jsou, tak na těchhle gumách už dávnou nemůžou plnit svou funkci a někdy už je tam po nich jenom takovej ztracenej náznak
Yaris Verso 1.3 64 kw, r.v. 2001
- rekviem
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Na zimu Sava Eskimo S3 185/60 R14 - měl jsem je tuším 2 možná 3roky na Fordu a teď je mám čvrtý rok a dal jsem je na Yaris Verso, vzorek pořád cca 50% a zatím netvrdnou.muco píše:Ja sa preto divím,lebo dvaja moji kolegovia maju tieto gumy na yarisoch a pochvalujú si ich.A nie len oni,ale ešte jeden ich má na Suzuky SX4 obuté a ten chodí každý deň cez Donovaly a ešte sa nesťažoval-ba naopak.
Okrem toho sa dlhodobo držia v testoch na popredných priečkach aj s Goodyear-kami a..tak..
A k tým SAVA Eskimo-mal som ich na forde-sú SUPER-aj cenovo!!! Aj keď som sa ich bál pri objednávaní,lebo som o nich vôbec nepočul...No v praxi sa mi osvedčili !
Teraz mám na yarise BF Goodrich,ale nie je to ono,čo boli tie SAVY
Yaris Verso 1.5 VVTi 2004 webasto, alu Advan Racing II 195/55 R15, fólie Sdi-Global, Pioneer DEH-2320UB, zes. Magnat Traxx 300 + sub Magnat Killer Bull 300X + Tweetery Mac Audio - Super Audio 2.16
muco píše:http://www.centrumkolies.sk/post/vyrobc ... u-2011-42/
inak už ich mám(Kleber krisalp HP2)
Dnes som zaregistroval,že mi začali hučať pri určitej rýchlosti...nehučali mi doteraz
Takže dúfam,že bude na nich aspoň spoľah.
Inak k tým SAVA Eskimo S3 M+S- nedám na nich tiež dopustiť .Mal som ich tiež na forde
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
ako som spominal ja mam tieto http://www.pricemania.sk/katalog/zimne- ... ria/?img=1
a su max tiche, este tichsie ako letne ako sa spravaju v zime uvidim. co sa tyka tvojich-mozno preto, lebo je obdobie ze je este teplo a s nizkymy teplotami stichnu
a su max tiche, este tichsie ako letne ako sa spravaju v zime uvidim. co sa tyka tvojich-mozno preto, lebo je obdobie ze je este teplo a s nizkymy teplotami stichnu