Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od kadel »

To byl den plny poznatku :).

Nekde na zacatku tematu, jeden z prvnich, co tu meli hybrida psal, ze cestou ve vanici postupne musel vypinat vsechny asistenty.
RAV4 HSD FWD
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

kadel píše:To byl den plny poznatku :).

Nekde na zacatku tematu, jeden z prvnich, co tu meli hybrida psal, ze cestou ve vanici postupne musel vypinat vsechny asistenty.
Psal to marhi na treti strance tohoto tematu :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 2&start=30
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

1) Trochu vesnicka otazka - lze s RAV4 prevezt delsi predmet ktery by koukal z kufru ven ? Co na to rekne elektricke zavirani kufru - je tam nejaky manualni mod apod. ? A rozjede se to vubec kdyz budou nedovrene pate dvere ?

2) Cetl jsem tu v historii ze keyless pristup do vozu lze vypnout (kvuli zlodejum), pak se oteviraji dvere klasicky pres dalkovy ovladac je to tak ? Ale kdyz je keyless deaktivovany, jak auto pozna ze muze nastartovat pomoci start tlacitka ?
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

1) rozjede se to, ale myslimy, ze budes pipat. Nicmene da se i elektricky zavirani vypnout.

2) chapu to tak, ze auto musis odemknout rucne, ale klic v aute to detekuje. Takhle to ma treba sestra na Mazde 3. Ma bezklicovej start ale nema bezklicovej vstup
RAV4 HSD FWD
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

kadel píše: 2) chapu to tak, ze auto musis odemknout rucne, ale klic v aute to detekuje. Takhle to ma treba sestra na Mazde 3. Ma bezklicovej start ale nema bezklicovej vstup
No jo, ale nestaci pak pripadnemu zlodeji dostat se dovnitr nasilim a pouzit ten zesilovac na keyless signal aby nastartoval ? Pak je ta deaktivace keyless odemykani dveri jen prekazkou, ale odjeti to vlastne nebrani - nebo se pletu ?

@xmirekp :
1) Montujete nejake dodatecne imobilizery/alarmy na prani nebo to spise zakaznici resi dobrym pripojistenim ? popr. a co stare dobre reseni - tajny spinac (na stejnem okruhu jako ten startovaci cudlik + vyresit si pristup k diagnostickemu portu predratovat/nejak zamknout).

2) Ctu tady clanek od Toyoty : http://blog.toyota.co.uk/second-generat ... -from-2018 muzete se prosim doptat na centrale jestli je v RAV4 2018 prodavanych u nas neco 'vylepseneho' na safety sense nebo kdy se to planuje to nasazeni druhe generace safety sense...
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Když vypneš "bezlíč" otevřeš dálkou a pro nastartování musíš dát klíč k startovacímu tlačítku a zapnout. Z kapsy to nemaká.
Aspoň teda Prius,ale předpokládám že to je stejný.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
M.Bambus
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M.Bambus »

Ano je to tak (já mám keyless vyplej už furt), jinak v mojí RAVce se elektrické otevírání kufru vypíná v kastlíku u spolujezdce :D
http://www.bazzina.cz

Corolla E12 1.4 VVT-i, r.v.2006
RAV4 2.0 Valvematic, Multidrive S, r.v.2015
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

DavidDDD píše:Když vypneš "bezlíč" otevřeš dálkou a pro nastartování musíš dát klíč k startovacímu tlačítku a zapnout. Z kapsy to nemaká.
Když otevřeš dálkou, dáš do kapsy, u Rav funguje.
Láďa
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Přesně,funkce komfortního startování se dá vypnout přes diagnostiku,osobně vyzkoušeno ;-)
RAV4 HSD AWD
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Ladahori píše:
DavidDDD píše:Když vypneš "bezlíč" otevřeš dálkou a pro nastartování musíš dát klíč k startovacímu tlačítku a zapnout. Z kapsy to nemaká.
Když otevřeš dálkou, dáš do kapsy, u Rav funguje.
I když máš vypnutý bezklíčové odemčení,tak to je fajn. Tím "bezklíčem" je to pro "odborníka" celkem snadná trofej. To přiblížení k tlačítku mě trochu zlobí (kam pak dát klíč,atd). Zamknout dálkou není problém.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

martinw píše:1) Trochu vesnicka otazka - lze s RAV4 prevezt delsi predmet ktery by koukal z kufru ven ? Co na to rekne elektricke zavirani kufru - je tam nejaky manualni mod apod. ? A rozjede se to vubec kdyz budou nedovrene pate dvere ?

2) Cetl jsem tu v historii ze keyless pristup do vozu lze vypnout (kvuli zlodejum), pak se oteviraji dvere klasicky pres dalkovy ovladac je to tak ? Ale kdyz je keyless deaktivovany, jak auto pozna ze muze nastartovat pomoci start tlacitka ?
Dneska jsem to musel zkusit. Jen 5km. Jak se auto pohupuje za jízdy, postupně se kufr otevírá, přivíral jsem ho 3x, pípaní stálé, obrázek otevřeného kufru také.
Kde se vypíná el. ovládání kufru nevím a ani jsem nehledal. Někdo tady psal, že se dá vypnout v přihrádce spolujezdce, musím se podívat. I když za 1 a 3/4 roku jsem takto jel prvně.
Láďa
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Vypina se to v menu mezi budikama, jak tam mas nastavovani vysky zvdvihu. Teda doufam, ze je to ono, nikdy jsem to nezkousel
RAV4 HSD FWD
KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

Potřebuji radu. Z ničeho nic mi přestala chodit SMS do auta dřív bez problémů. Neví někdo co s tím? Prošel jsem nastavení auta i tel. a mělo by to jít ale nejde. :D tel. Honor 9.
FILOUS
Člen Týmu

Příspěvek od FILOUS »

Tak jsem zkoušel jet na spotřebu :lol:
Přílohy
IMG_20171215_124836_1513438741695_1513439772887.jpg
(64.58 KiB) Staženo 1859 x
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

FILOUS píše:Tak jsem zkoušel jet na spotřebu :lol:
Při sportovním režimu mě to přijde neuvěřitelné. Já to mám teď za 7 - 7,5 v Eco.
Láďa
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“