Nová Toyota Corolla sedan E15
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Speciální servisní akce Toyota Corolla
Dostal jsem od společnosti Toyota Motor Czech s.r.o dopis s pozváním ke kontrole a promazaní spinače k el. ovládání oken na ovládacím panelu u řidiče. Mám rok výroby 2008(VIN:JTN....) a nemám se stahováním oken sebemenší problémy. Úkon nemá trvat více jak hodinu a je samozřejmě zdarma. Dostal už někdo z vás podobnou výzvu a je tato závada na E15 více se vyskytující?

To je bomba, Toyota po čtyřech letech od data výroby člověku promaže stahovací mechanismus okna.
Oproti tomu u první generace Octavie existoval známý problém, že při stahování okna toto náhle zmizelo s praskotem ve dveřích a už nešlo vytáhnout bez celkového rezebrání dveří. Když se vám to stalo na východním Slovensku v deset večer před hotelem, měli jste vcelku o zábavu vystaráno.
Škodovka to v záruce možná opravovala, ale mimo záruku se k tomu již neznala a prohlásila, že se to týkalo jen pár kousků z jedné jediné série aut.
Já to u těch oktávií zažil na vlastní kůži celkem čtyřikrát (přeci jsenom jsem s nimi coby služebními najezdil docela dost). Dva kousky byly opravdu kupované najednou, ovšem že by zrovna tohle byla ta vadná série, to by bylo hodně nepravděpodobné. Ovšem ty další dvě už byly zcela jiné ročníky a ta jedna byla asi měsíc stará, když to udělalo. Navíc se to dělo zásadně vzadu, kde skoro nikdo nejezdil a nemohlo to tedy být ani opotřebením.
Takže i když se říká, že Toyoty již nemají tu kvalitu, co mívaly, pořád je ten přístup asi trochu jiný
Oproti tomu u první generace Octavie existoval známý problém, že při stahování okna toto náhle zmizelo s praskotem ve dveřích a už nešlo vytáhnout bez celkového rezebrání dveří. Když se vám to stalo na východním Slovensku v deset večer před hotelem, měli jste vcelku o zábavu vystaráno.
Škodovka to v záruce možná opravovala, ale mimo záruku se k tomu již neznala a prohlásila, že se to týkalo jen pár kousků z jedné jediné série aut.
Já to u těch oktávií zažil na vlastní kůži celkem čtyřikrát (přeci jsenom jsem s nimi coby služebními najezdil docela dost). Dva kousky byly opravdu kupované najednou, ovšem že by zrovna tohle byla ta vadná série, to by bylo hodně nepravděpodobné. Ovšem ty další dvě už byly zcela jiné ročníky a ta jedna byla asi měsíc stará, když to udělalo. Navíc se to dělo zásadně vzadu, kde skoro nikdo nejezdil a nemohlo to tedy být ani opotřebením.
Takže i když se říká, že Toyoty již nemají tu kvalitu, co mívaly, pořád je ten přístup asi trochu jiný
Re: Dnes dorazila...
Ahoj, prosím tě co , myslíš tím "praktická odměrka kalipiny do odstřikovačů"?cmoudina píše:takže dnes ji manželka dovezla.Přecházíme z Astra c
ombi, takže je co srovnávat.Pozatím jsem projel město a pár vesnic okolo, na víc nebyl čas.
Je to sedan, není to combi - zvyknu si, kufr mi teď samozřejmě přijde
...
praktická odměrka kapaliny do odstřikovačů
ještě jsem neprošel vše ale zatím VELKÁ spokojenost![]()
[/b]
Mám corollku cca měsíc, dolejval jsem zatím jednou - a nic praktickýho jsem nezaregistroval. Naopak hrdlo nádržky je tam blbě dole, že bez nějakého trychtýře, jsem pokecal půlku motoru (s nadsázkou).
Ale teď mě napadá - myslíš tu trubičku, kterou vytáhneš s víčkem a ukazuje to hladinu?
JEstli ano, tak to mají jen modely s ostřikovačema světel - tedy já ne
2 petervop
Jak myslíš "ťažko čítateľná mierka motorového oleja" to jako špatně udělané rysky na měrce, nebo olej je čistý a jeho hladina je blbě vidět na měrce? Pokud by se jednalo o špatně viditelnou hladinu oleje, zkus to následovne: po jízdě počkej cca 10 minut, vytáhni měrku a hned odečti hladinu mezi ryskami. Mělo by to být na odečtení podstatně lepší. Měl jsem na aurise obdobný problém, olej plněný ve výrobe byl čisťounký a když jsem hladinu oleje kontroloval podle manuálu (otřít a měřit), tak to stálo za hovno. Osvědčilo se mně výše uvedené
Jak myslíš "ťažko čítateľná mierka motorového oleja" to jako špatně udělané rysky na měrce, nebo olej je čistý a jeho hladina je blbě vidět na měrce? Pokud by se jednalo o špatně viditelnou hladinu oleje, zkus to následovne: po jízdě počkej cca 10 minut, vytáhni měrku a hned odečti hladinu mezi ryskami. Mělo by to být na odečtení podstatně lepší. Měl jsem na aurise obdobný problém, olej plněný ve výrobe byl čisťounký a když jsem hladinu oleje kontroloval podle manuálu (otřít a měřit), tak to stálo za hovno. Osvědčilo se mně výše uvedené
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
to cepo
Presne tak to robím, nechám odstáť a hneď bez utierania opticky kontrolujem hladinu oleja. Pokiaľ si mierku, resp. rysku utriem a následne zasuniem a vytiahnem je akosi celá zamazaná od oleja zo strán a nie možné určiť reálnu hladinu oleja. Celkovo je mi divné, že pri 90 tis km nedolievam nič medzi servisnými intervalmi. Nie žeby mi to vadilo. 
kontrolka kapaliny ostřikovačů
Ahoj.
Mám novou Corollu a chci se zeptat, zda je zde kontrolka, když dojde (dochází) kapalina do ostřikovačů. Mám tu lepší výbavu a nic se mi nerozsvítilo a voda přestala stříkat. Docela mě to naštvalo. Takovou blbost maji i nejlevnější auta a tady že by to nebylo? Zeptám se v autosalonu, ale aby mě tam neoblbli, tak prosím o Vaši zkušenost. Díky.
Mám novou Corollu a chci se zeptat, zda je zde kontrolka, když dojde (dochází) kapalina do ostřikovačů. Mám tu lepší výbavu a nic se mi nerozsvítilo a voda přestala stříkat. Docela mě to naštvalo. Takovou blbost maji i nejlevnější auta a tady že by to nebylo? Zeptám se v autosalonu, ale aby mě tam neoblbli, tak prosím o Vaši zkušenost. Díky.
Re: Jakou používáte přenosnou navigaci?
Vaclav Kopecky píše:Po zakoupení 4" telefonu Huawei Ascend G300(s GPSnavigací Dynavix pro Android) ho provozuji jako autonavigaci připevněnou v uni-držáku Phone Gripper6 k palubní desce přes montážní adaptér Brodit a ProClip Brodit bez vrtání do auta.
Jaké používáte autonavigace vy a jaké máte zkušenosti s nimi?
Ahoj, mohl bys mi prosím poradit? Líbí se mi Tvé řešení upevnění telefonu, ale nějak se v tom sám nemůžu zorientovat.
Jsou to 3 různý komponentny?
1. phone gripper 6 - ten je jasný
2. Brodit adaptér - můžeš prosím přidat link?
3. Brodit Proclip -to by měl být asi tenhle že? http://www.sunnysoft.cz/zbozi/122PBR-85 ... la-08.html
Tak to vypadá, že takováhle krásná sestava na uchycení mobilu, bude u mě dražší, než samotný mobil
Díky.
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Konfigurace držáku Brodit
Vše jsem koupil (7/2012) v Sunnysoftu za přijatelných 904Kč (3 komponenty):
držák je SH mini Phone Gripper 6(1245-46) zde - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/124PHR-06 ... 45-46.html
adaptér Brodit (PBR-215114) - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/121PBR-21 ... -c520.html
ProClip Brodit na Toyota Corolla (854164) - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/122PBR-85 ... 09-10.html
a navíc v Alze nabiječku do auta s 2xUSB(250Kč) + kabel
Moje malá úprava - jelikož je telefon tenký, tak jsem nalepil pryžovou podložku (tlouška 6mm) na Phone Gripper, aby uchycení telefonu bylo optimální (možno vidět na spodním levém obrázku)
držák je SH mini Phone Gripper 6(1245-46) zde - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/124PHR-06 ... 45-46.html
adaptér Brodit (PBR-215114) - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/121PBR-21 ... -c520.html
ProClip Brodit na Toyota Corolla (854164) - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/122PBR-85 ... 09-10.html
a navíc v Alze nabiječku do auta s 2xUSB(250Kč) + kabel
Moje malá úprava - jelikož je telefon tenký, tak jsem nalepil pryžovou podložku (tlouška 6mm) na Phone Gripper, aby uchycení telefonu bylo optimální (možno vidět na spodním levém obrázku)