Nová Toyota Corolla sedan E15

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Vaclav Kopecky
Navigátor

Speciální servisní akce Toyota Corolla

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

Dostal jsem od společnosti Toyota Motor Czech s.r.o dopis s pozváním ke kontrole a promazaní spinače k el. ovládání oken na ovládacím panelu u řidiče. Mám rok výroby 2008(VIN:JTN....) a nemám se stahováním oken sebemenší problémy. Úkon nemá trvat více jak hodinu a je samozřejmě zdarma. Dostal už někdo z vás podobnou výzvu a je tato závada na E15 více se vyskytující?
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To je bomba, Toyota po čtyřech letech od data výroby člověku promaže stahovací mechanismus okna.

Oproti tomu u první generace Octavie existoval známý problém, že při stahování okna toto náhle zmizelo s praskotem ve dveřích a už nešlo vytáhnout bez celkového rezebrání dveří. Když se vám to stalo na východním Slovensku v deset večer před hotelem, měli jste vcelku o zábavu vystaráno.
Škodovka to v záruce možná opravovala, ale mimo záruku se k tomu již neznala a prohlásila, že se to týkalo jen pár kousků z jedné jediné série aut.
Já to u těch oktávií zažil na vlastní kůži celkem čtyřikrát (přeci jsenom jsem s nimi coby služebními najezdil docela dost). Dva kousky byly opravdu kupované najednou, ovšem že by zrovna tohle byla ta vadná série, to by bylo hodně nepravděpodobné. Ovšem ty další dvě už byly zcela jiné ročníky a ta jedna byla asi měsíc stará, když to udělalo. Navíc se to dělo zásadně vzadu, kde skoro nikdo nejezdil a nemohlo to tedy být ani opotřebením.

Takže i když se říká, že Toyoty již nemají tu kvalitu, co mívaly, pořád je ten přístup asi trochu jiný 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lbs
Člen Týmu

Re: Dnes dorazila...

Příspěvek od lbs »

cmoudina píše:takže dnes ji manželka dovezla.Přecházíme z Astra c
ombi, takže je co srovnávat.Pozatím jsem projel město a pár vesnic okolo, na víc nebyl čas.
Je to sedan, není to combi - zvyknu si, kufr mi teď samozřejmě přijde
...
praktická odměrka kapaliny do odstřikovačů
ještě jsem neprošel vše ale zatím VELKÁ spokojenost :lol:
[/b]
Ahoj, prosím tě co , myslíš tím "praktická odměrka kalipiny do odstřikovačů"?
Mám corollku cca měsíc, dolejval jsem zatím jednou - a nic praktickýho jsem nezaregistroval. Naopak hrdlo nádržky je tam blbě dole, že bez nějakého trychtýře, jsem pokecal půlku motoru (s nadsázkou).
Ale teď mě napadá - myslíš tu trubičku, kterou vytáhneš s víčkem a ukazuje to hladinu?
JEstli ano, tak to mají jen modely s ostřikovačema světel - tedy já ne :o(
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Tie uvodzovky sú tam myslené ironicky. Tá akože žltá odmerka je tam úplne zbytočnea totálne je nepraktická, ale je to drobnosť, ktorú vo vozidle nevnímam, či tam je alebo nie. Je to pre mňa detail. Skôr ma trápi nepresný, resp. ťažko čítateľná mierka motorového oleja.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 petervop
Jak myslíš "ťažko čítateľná mierka motorového oleja" to jako špatně udělané rysky na měrce, nebo olej je čistý a jeho hladina je blbě vidět na měrce? Pokud by se jednalo o špatně viditelnou hladinu oleje, zkus to následovne: po jízdě počkej cca 10 minut, vytáhni měrku a hned odečti hladinu mezi ryskami. Mělo by to být na odečtení podstatně lepší. Měl jsem na aurise obdobný problém, olej plněný ve výrobe byl čisťounký a když jsem hladinu oleje kontroloval podle manuálu (otřít a měřit), tak to stálo za hovno. Osvědčilo se mně výše uvedené :D
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
petervop
Člen Týmu

to cepo

Příspěvek od petervop »

Presne tak to robím, nechám odstáť a hneď bez utierania opticky kontrolujem hladinu oleja. Pokiaľ si mierku, resp. rysku utriem a následne zasuniem a vytiahnem je akosi celá zamazaná od oleja zo strán a nie možné určiť reálnu hladinu oleja. Celkovo je mi divné, že pri 90 tis km nedolievam nič medzi servisnými intervalmi. Nie žeby mi to vadilo. :D
horca
Člen Týmu

kontrolka kapaliny ostřikovačů

Příspěvek od horca »

Ahoj.
Mám novou Corollu a chci se zeptat, zda je zde kontrolka, když dojde (dochází) kapalina do ostřikovačů. Mám tu lepší výbavu a nic se mi nerozsvítilo a voda přestala stříkat. Docela mě to naštvalo. Takovou blbost maji i nejlevnější auta a tady že by to nebylo? Zeptám se v autosalonu, ale aby mě tam neoblbli, tak prosím o Vaši zkušenost. Díky.
TomE11
Člen Týmu

Příspěvek od TomE11 »

Jestli tu kontrolku máš, tak by se měla rozsvítit jen při startování. Po nastartovaném motoru za chvilku zhasne.
Obrázek

Jinak docela se směju. Na těch nových autech už si člověk ani sám nekontroluje kapalinu do ostřikovačů? :D
Toyota Corolla E11 | 1.4 4E-FE, HB | Made in Japan
horca
Člen Týmu

kontrolka

Příspěvek od horca »

Tak u staré Fabie (r.v. 2005) jsme kontrolku měli...
Při startování nic, ale zaměřím se na to, až budu za chvíli odjíždět...
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

S najvacsou pravdepodobnosťou kontrolku nemas. Nemam ju ani ja na Corolla E15 a ani mi nechyba pravdupovediac. Mam tiez vyssiu vybavu. Inak je tam viac veci ktore mi chybaju ako napr. Celodenne svietenie automaticky. Resp niektore detaily simply clever.
horca
Člen Týmu

není tam

Příspěvek od horca »

Tak při nastartování se žádná taková kontrolka nerozsvěcí...
Jinak souhlasím - nechápu, že některé "staré vychytávky" Corolla nemá. Opravdu na tom dost šetřili...
adamz
Člen Týmu

Příspěvek od adamz »

Určitě není - standardně se mi to taky stalo a nic, prostě jsem sjel an benzínku a dolil ;-).
Toyota Corolla E15 2010, 1.33 Dual VVT-i 6 M/T Terra Cool
lbs
Člen Týmu

Re: Jakou používáte přenosnou navigaci?

Příspěvek od lbs »

Vaclav Kopecky píše:Po zakoupení 4" telefonu Huawei Ascend G300(s GPSnavigací Dynavix pro Android) ho provozuji jako autonavigaci připevněnou v uni-držáku Phone Gripper6 k palubní desce přes montážní adaptér Brodit a ProClip Brodit bez vrtání do auta.

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

Jaké používáte autonavigace vy a jaké máte zkušenosti s nimi?

Ahoj, mohl bys mi prosím poradit? Líbí se mi Tvé řešení upevnění telefonu, ale nějak se v tom sám nemůžu zorientovat.
Jsou to 3 různý komponentny?
1. phone gripper 6 - ten je jasný
2. Brodit adaptér - můžeš prosím přidat link?
3. Brodit Proclip -to by měl být asi tenhle že? http://www.sunnysoft.cz/zbozi/122PBR-85 ... la-08.html

Tak to vypadá, že takováhle krásná sestava na uchycení mobilu, bude u mě dražší, než samotný mobil :o(

Díky.
Vaclav Kopecky
Navigátor

Konfigurace držáku Brodit

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

Vše jsem koupil (7/2012) v Sunnysoftu za přijatelných 904Kč (3 komponenty):
držák je SH mini Phone Gripper 6(1245-46) zde - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/124PHR-06 ... 45-46.html
adaptér Brodit (PBR-215114) - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/121PBR-21 ... -c520.html
ProClip Brodit na Toyota Corolla (854164) - http://www.sunnysoft.cz/zbozi/122PBR-85 ... 09-10.html
a navíc v Alze nabiječku do auta s 2xUSB(250Kč) + kabel

Moje malá úprava - jelikož je telefon tenký, tak jsem nalepil pryžovou podložku (tlouška 6mm) na Phone Gripper, aby uchycení telefonu bylo optimální (možno vidět na spodním levém obrázku)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“