nic neznamená, což je pravda.
Nie som ziadny moto fanatik, autom idem niekde len ked musim, dufajuc ze na slovenskych cestach plnych majstrov sveta to snad zas prezijem v zdravi, preto som si aj vybral v ramci svojich moznosti relativne bezpecnejsie auto ako nejaky napr. francuzsky srot. A ani nevravim ze sa v autickach nejako brutalne vyznám-nejako ma to nezaujima. Auto -akekolvek povazujem za drahu kopu zeleza, ktora moze mat v sekunde hodnotu srotu. Takze s nikym sa tu nehadam, ale i tak by som si dovolil taky maly vyplod sedliackeho rozumu.
Prave pozeram do este mokreho

technicaku "205/55 R16 91V/6,5 J x 16 ET45" takze na seriovom aurise 1.33, 2009 je index -V- co je do 240/h. Na youtube je napr. auris 1.6 v 210 km/h
http://www.youtube.com/watch?v=KaM-CehxSDk, ja netvrdim ze to nie je mozne.. Konstrukcna rychl. auris 1.33 je -175- co nebrani ist na nom napr. 200. Mozno to v pohode vydrzi hlava, piesty, prevodovka, pneu. Zaujimavym by sa to mohlo stat ked sa rozpadne v 210-220/h lozisko kolesa, alebo sa zahryzne diferencial do polosi. Alebo skor to nejaky super Driver ktory predtym ako si kupil rychle auto v srotovnom na 6r uver (a tych 6r bude financne zruinovany jest len suche rozky), jazdil 10r. na Skode 105 v nejakej zakrute nezvladne.. Niekde na rysovaciom stole to bolo vypocitane pre 175/h alebo niekolko +- XY percent nad touto rychlostou. V zivote som dosahoval takuto rychlosti len raz, ked mi krvacala dcera na zadnom sedadle. Ten index rychlosti pneu to ma len tak v rychlosti napadlo.
Raz sa mi znamy chvalil s Hondou civic - model z 1993, chodi s tym sprintovat niekde v prahe, ma v tom cez 200 koni, ale to ma vsetko pomenene - od lozisk, hlavy motora, filtra, cez piesty, zotrvacnik az po tlmice a siroke gumy.
Aj keby tu vsetci tvrdili do krvi, trhali na sebe koselu, ze to nic neznamena tak si o tom pomyslim svoje. Ale prajem vam vsetkym skusacom vela stastia..