Startování YARISE

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

ná šak píšem-bolo mu zima(ale naskočil ihneď)...nenadávam yariskovi a vôbec mu nezávidím,že musí vonku mrznúť - aj ja sa pohybujem pomalšie ak mi je zima :wacko:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

Ako to ze sa da nastartovat uz nastartovany motor? Podarilo sa mi to 3x dnes, nepocul som motor, tak ze nastartujem, nieco zaskripalo, skusim teda 2x znova a zaskripalo, az potom mi doslo ze uz je nastartovany.. Viem, som za debila, ale stalo sa, ale ako je to vobec mozne? To sa da aj na inom aute?
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

odpoved: da
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Startování YARISE

Příspěvek od Bobešek »

honza47 píše:Jsem majitelem Yarise necelý půlrok, ale užil jsem si s ním své. Občas se mně nepodařilo napoprvé nastartovat. Po nějakém pokusu si ale dal říci a nastaratoval. Jednoho dne jsme ale zůstali stát na křižovatce v hustém provozu a Jarísek ne a ne nastartovat. Po mnoha marných pokusech (po odtlačení z křižovatky) stále trucoval. Ostatní elektrika byla v pořádku. Nakonec, bez vědomého odstranění závady, nastratoval, a já odjel. Při příštím startování, druhý den, se vše opakovalo. Opět ani ťuk.
Zavolal jsem na asistenční službu a tam se mne paní zeptala, zda mám v autě koberečky. Řekl jsem jí, že tam mám gumové, originální od Toyoty. Poradila mně, abych je posunul více dozadu, že pokud se dostanou až pod spojkový pedál, tak Yaris někdy nejde nastartovat... údajně je to slabost těchto vozů.
Skutečně, závada byla touto radou odstraněna. Byl jsem rád, že auto startuje, ale hořký pocit ve mně zůstal. Proč, když o tom problému v Toyotě vědí, neupozorní zákazníka při prodeji, o zmínce v příručce, kterou s novým vozem dostanete, ani nemluvě.
Máte někdo podobnou zkušenost ???
No tak já měl díky koberečkům jinej problém. Mám teda neoriginální ale asi 3x se mi stalo že když jsem někde ve městě potřeboval dupnout na plyn tak se mi plynový pedál zasekl. Koberec se mi totiž posunul dopředu pod pedál. Je to opravdu velice nepříjemné. Pak jsem kobereček připevnil přes cvočky k dírkám v podlaze a je to v pohodě. Na svolávací akci s pedálem jsem ale radši samozřejmě šel. Pro jistotu.
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

piglet píše:Ako to ze sa da nastartovat uz nastartovany motor? Podarilo sa mi to 3x dnes, nepocul som motor, tak ze nastartujem, nieco zaskripalo, skusim teda 2x znova a zaskripalo, az potom mi doslo ze uz je nastartovany.. Viem, som za debila, ale stalo sa, ale ako je to vobec mozne? To sa da aj na inom aute?
maximalne zkurvis starter - to je to co skripe :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Nechcem to skušať a neviem,ako to je na starších yarisoh pred NG,ale ak sa startuje,tak môžeš predsa pustiť kluč.Ved ono to samé prestane točiť,ak motor naskočí...A ako to tu sledujem,aj cez to,že je motor nastartovaný sa dá spustiť štartér pri takomto opätovnom "štartovaní??"
Ak ano,tak samozrejme môžeš odfajčiť startér ! Obrusiš ozubené kolieska a budeš točiť "naprázdno"...Samozrejme tým môžeš zničiť aj veniec(teda ak je to tak,ako na starých motoroch-ako napr. na 120-tkách...Sorry-iné auto som nevidel rozobraté) :oops:
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jestli dobře pamatuju tak už škoda 120 to měla udělaný tak, že po neuspěšném startování se musel klíček vrátit až do polohy 0, pak teprve šlo startovat znovu.

U mého yarisu toto určitě není a startovat jde i při běžícím motoru (klíček v poloze 1 rovnou do polohy 2 a startuje) to vím uplně jistě! :wink: a skřípe to!
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

tomko píše:odpoved: da
U novějších kár už ne...třeba jsem to testoval na Ochcáfce a nic... Vůbec nic se nestalo, jen pohled na otáčkoměr mi naznačil, že se pokouším o něco co už je. Samo že to nebyl turbochrocht, tam bych ty ořechy v pytlu slyšel a cítil... ale suprovej turbobenzin a motor jsem fakt neslyšel. :?
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

josuk píše:jestli dobře pamatuju tak už škoda 120 to měla udělaný tak, že po neuspěšném startování se musel klíček vrátit až do polohy 0, pak teprve šlo startovat znovu.
Ano-ale nie pri nastartovanom aute...Piglet píše,že si nevšimol ,že už má motor nastartovaný a -možno z rutiny otočil zo pár krát pre istotu klučom :lol: :lol:
...Čo teda pri 120-tke to pekne zarachotilo s pastorkom o veniec... :? :?
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

muco píše: Ano-ale nie pri nastartovanom aute...Piglet píše,že si nevšimol ,že už má motor nastartovaný a -možno z rutiny otočil zo pár krát pre istotu klučom :lol: :lol:
vždyt to píšu, škodovky mají tu fičuru už dávno - při chcípnutí motoru se musí vracet klíček - yaris to nemá, startuje hned!! At chcípne nebo ještě běží.

Mates: vyzkoušej nám to u versa, u oktávky mě to moc nezajímá.. :wink:
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

Ano, nastartoval som 3x po sebe uz nastartovany motor :oops:
A vravim, aj to zaskripalo, ale zatial vsetko funguje. Chudacik yarisko :) Neni blbovzdorny, ale mohol by byt :) Uvidim ako v zime.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jak si ten motor tak odhlučnil,ak nepočuť že je nastartovaný ??? :P :P
Toyota Auris 1.8 hybtid
Alitranek
Člen Týmu

Re: Startování YARISE

Příspěvek od Alitranek »

Díky za internet a tohle fórům!:)Za boha by mě nenapadlo co může způsobit špatně přichycená guma pod pedály Yarise!:)..zítra bych býval bez nálady volal na asistenční službu Toyoty s tím, že nový yaris (s teprv 9000 km) mi nejde nastartovat..."otočím klíčem, kontrolky se rozsvítí, ale motor se ani nehne". Ještě včera večer jsem vyjel bez problému, ale po parkování na úplně blbém místě se zapnutýma blikačkama(yarísek ten den totiž fungoval jako stěhovací vůz) jsem už nenastartoval, no co Vám mám povídat, pár minut před půlnocí,na nevhodném místě v ulici v kopci a k tomu za pár hodin vstávat. Po čtvrt hodině otáčení klíčkem, prohmatání kabelů a studování přítelkyně v brožurce asistenční služby jak dál postupovat najednou motor chytl...ještě jsme měli jedno zastavení a to už jsem raději motor nevypínal. Dojeli jsme domů, motor vypnul a už zase nešel nastartovat. Před spaním jsem si smutně četl manuál, kde radí zkusit jiný klíč, že by mohla být porucha v imobilizéru..vyměnil jsem ho a stejně nenastartoval a během dne jsem to zkusil několikrát a nic. Vyloženě náhodou jsem narazil na tohle fórum a poté co jsem se tu teď začetl do prvních vět o "problému s koberečky"tak jsem popadl klíček a vyběhl už v pyžamu nakouknout jak to tam mám s těma kobercema, vždyť já včera luxoval a vytáhoval gůmy pod pedály! Bylo to tam! guma srolována k pedálům, zastrčil jsem ji zpět do kolíčku a fakt nastartoval:)
Alitranek
Člen Týmu

Startování Yarise

Příspěvek od Alitranek »

Díky za internet a tohle fórům!:)Za boha by mě nenapadlo co může způsobit špatně přichycená guma pod pedály Yarise!:)..zítra bych býval bez nálady volal na asistenční službu Toyoty s tím, že nový yaris (s teprv 9000 km) mi nejde nastartovat..."otočím klíčem, kontrolky se rozsvítí, ale motor se ani nehne". Ještě včera večer jsem vyjel bez problému, ale po parkování na úplně blbém místě se zapnutýma blikačkama(yarísek ten den fungoval jako stěhovací vůz) jsem už nenastartoval, no co Vám mám povídat, pár minut před půlnocí,na nevhodném místě v ulici v kopci a k tomu za pár hodin vstávat. Po čtvrt hodině otáčení klíčkem, prohmatání kabelů a studování přítelkyně v brožurce asistenční služby jak dál postupovat najednou motor chytl...ještě jsme měli jedno zastavení a to už jsem raději motor nevypínal. Dojeli jsme domů, motor vypnul a už zase nešel nastartovat. Před spaním jsem si smutně četl manuál, kde radí zkusit jiný klíč, že by mohla být porucha v imobilizéru..vyměnil jsem ho a stejně nenastartoval a během dne jsem to zkusil několikrát a nic. Vyloženě náhodou jsem narazil na tohle fórum a poté co jsem se tu teď začetl do prvních vět o "problému s koberečky"tak jsem popadl klíček a vyběhl už v pyžamu nakouknout jak to tam mám s těma kobercema, vždyť já včera luxoval a vytáhoval gůmy pod pedály! Bylo to tam! guma srolována k pedálům, zastrčil jsem ji zpět do kolíčku a fakt nastartoval:)
muco
Věčnej rejpal

Re: Startování Yarise

Příspěvek od muco »

Ano, na to je tu toto forum,aby se si pomáhali :-)

Len by som reagoval na tu asistenčnu službu- vprípade,že by si ju zavolal.
Pani,ktorá mi zdvihla na asist. službe prvé čo povedala,že mám najskôr skontrolovat,či nemám gumu pod nohami posunutú dopredu...Samozrejme som ju hned zastavil,pretože mne to startovalo...a to by som asi ťažko nastartoval - alebo presnejšie ani by som motor neroztočil..Takže neboj sa,asistencna služba najskôr podla svojich možností skusi vyriešiť problém cez telefon-či náhodou nie je u teba "chyba". 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“