Vaše první zkušenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Taky mi tam zaclo neco , ale jen obcas vrzat, je to za prihradkou spolujezdce.
Myslim ze to je , ale muj problem montovali jsme tam alarm a pak asi za dva dny se to zaclo projevovat. Je tam takovy plastovy kryt nad nohama spolujezdce kdyz do nej tat zaspoda bouchnu tak to prestana, asi jsem ho tam spatne usadil.
Je tet venku zima a spina tak se mi do toho tet nechce.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
meba
Člen Týmu

Příspěvek od meba »

Me tam nic nevrza pokud vim, ale ja posloucham hodne nahlas radio :-)

Abych pridal i neco negativnejsiho, nejsem si jist, jestli se to tyka Aurise nebo zimnich pneu, ktere na nem mam: Nokian WR. Pri ostre zatacce se mi obcas zda, ze mi ujizdi zadni naprava, jako kdyby se auto dostavalo mirne do smyku. Nejsem si jist proc, u Yarise jsem na to zvykly nebyl. Pokud nekdo vi, reknete :-)
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

jo tak to se mi zda taky, Corolla E12U mi to taky nedelala, ale z letnima gumama se mi to nezdalo. Mam zimni Continental tak nevim.
Yaris 3 / 1.33 2011
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Áno potvrdzujem že aj mne sa zdá že ten zadok uteká. Mám pneu Bridgestone LM25 a tými to určite nebude. Je to asi neduh tohto vozidla .
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

ale je divny ze na letnich se to neprojevuje aspon na tech co tam davam ja mam kleber 225/40/18 na tech to sedi jak v kolejich, muzu to poslat kam chci a tam to jede a zadnej zadek neutika, asi to bude tema zimakama ze jsou mekci
Yaris 3 / 1.33 2011
THIMLICK
Člen Týmu

Příspěvek od THIMLICK »

Tak dnes jsem byl na prohlidce 15tkm. A zaver: Drnceni vsech plastu je zpusobeno prilis velkym tlakem v pneumatikach-konkretne 4,1........ Takze muzu za to podekovatt panum z toyoty tsucho v hradci. Chtel jsem to nechat hned opravit ale potrebuji na to kolem 3 hodin prace a dnes uz to nestihnou. Tak nic no.........
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

A co taklhe obcas zkontrolovat tlak v pneumatikach ??? Melo by se to delat !!!
prodavaj na to takovej pristroj jmenuje se to tlakomer a nebo u benzinek to poskytujou zdarma ten stojan se jmenuje VZDUCH !!! :D
Yaris 3 / 1.33 2011
Kamila
Člen Týmu

Příspěvek od Kamila »

Můj strýc je v důchodu a aby se nenudil, tak si staví pod lesem chaloupku. A protože dnes bylo krásně, jela jsem se na ni podívat. Myslela jsem, že auto nechám pod kopcem a dojdu pěšky (po strmé polní cestě), ale strýc zavelel, ať tam vrazím jedničku a šlápnu na plyn. Fakt jsem si připadala jako v teréňáku, ale Auris ten kopec s přehledem vyjel. Dolů jsem se nebála, jen jsem brzdila (cesta byla naštěstí tvrdá, promrzlá, suchá). Pneumatiky mám Michelin Alpin A2, tlak nekontroluji, do jara to musí vydržet a nic mi naštěstí nedrnčí.
Auris 1,6 l Dual VVT-i, MM
Babetta 210
Stadion S11
THIMLICK
Člen Týmu

Příspěvek od THIMLICK »

to plextor:
Jo to by slo ,ale prolem byl ze tam nebyl maly tlak ale o dost vetsi. A ja je jeste nefoukal...... Tak mi teda vysvetli kdo je nafouk?
THIMLICK
Člen Týmu

Příspěvek od THIMLICK »

to plextor:
Jo to by slo ,ale prolem byl ze tam nebyl maly tlak ale o dost vetsi. A ja je jeste nefoukal...... Tak mi teda vysvetli kdo je nafouk?
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

ja vim velkej i malej tlak skodi, nas to ucili v autoskole, ucili nas toho tam vic nez ucej tet, taky to na tech silnicich podle toho vypada :shock:
Yaris 3 / 1.33 2011
kakaf
Člen Týmu

odskakovaniu zadku

Příspěvek od kakaf »

Zdar.
Chcem sa len vrátiť k tomu odskakovaniu zadku v zákrutách. Za tento týždeň som mu dával trocha na frak a myslím že aj v zákrutách som to občas prehnal ale ten zadok nie a nie odskočiť. Je to tím počasím (týždeň bolo príjemne teplo) alebo si ta náprava konečne sadla. (5200 km). Aj brzdy prestali pišťať. :rolleyes:
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Ahoj
Aurise mam 2 mesice, najete 7t km - je to 1,6 LUX automat, cerna metaliza. Zatim jsem maximalne spokojeny i kdyz jako na kazdem aute by se nasly nejake nedostatky.

Kazdopadne muzu ric ze nikde nic neklepe nevrze a zadek v zatackach nikam neujizdi. ovladani radia ani pal pocitace me nevadi a rekneme si narovinu kolik krat za cestu ho pouzijete.
Auto je celekem stabilni a citelne jak ve meste tak i mimo nej se chova dost dobre, na dalnici je to do 160 bez problemu, nad 160 je trochu hlucnejsi a spotreba stoupa geometricky, s autem se da jet 210 po rovine, do 190 zrychli bez problemu a celkem rychle, pak to ide pomaleji. Na D1 Praha - Brno stala rychlost 170 s tempomatem motor nestratil silu ani v tahlych kopcich na vysocine je to fajn, spotreba cca 13l.
Velke uznani zaslouzi interjer i sedaky.
K nedostatkum
- Blbe nastavene ostrikovace ktere nejdou seridit a strikaji na sterace, umit pak celni sklo na dalnice pri 130 je nemozne
- automat obcas nevi co ma zaradit a mnohdy zbitecne podradi aby zase zaradil to co tam bylo pred tim
- bez klickove odemikani auta je skvele, ale je pouze na srane ridice (proc to nedaji alespon ke spolujezdci a na kufr)
- u noveho auta strasne nizko svitili svetla z vyroby, tak se museli dodatecne seridit
- vadi me provedeni plastu v interjeru (palubni deska) na kterych je videt kazde smitko a kousek prachu
- malo odkladaciho mista na drobnost ( telefon, doklady, dokonce neni kam dat drobne na parkovani)
bingo
Člen Týmu

Příspěvek od bingo »

THIMLICK píše:Tak dnes jsem byl na prohlidce 15tkm. A zaver: Drnceni vsech plastu je zpusobeno prilis velkym tlakem v pneumatikach-konkretne 4,1........ Takze muzu za to podekovatt panum z toyoty tsucho v hradci. Chtel jsem to nechat hned opravit ale potrebuji na to kolem 3 hodin prace a dnes uz to nestihnou. Tak nic no.........
4,1 atm je skoro 2x tolik, co tam má být, tos přece musel cítit, že je to tvrdý jak šutr :) Na tom já bych jezdit nedokázal.

Jinak je to celkem záhada, jak se to tam dostalo. Na 4 atm se foukají kola autum z továrny, co se vezou dlouhou dobu na lodi, aby se jim neprostály plošky na gumách. U Aurisu je to ale hodně nepravděpodobná varianta :) Navíc tohle musí vždycky prodejce upustit na normál, ale zas když to nečeká, že by tam tolik mohlo být, tak je to těžké.

A obecně kontrolovat tlak v pneu vřele doporučuju, protže jinak člověk neví, kolik v těch kolech má a pneuservis naprosto není zárukou ničeho. Ti dají do každého kola úpně jinak, klidně +- 1 atm, takže pak gumy, jizdní vlastnosti i spotřeba jdou do kytek, což asi za jednu kontrolu/dofouknutí měsíčně nestojí.
Auris 1.6 Sol
bingo
Člen Týmu

Příspěvek od bingo »

K Aurisu - mám 1tis. km a spokojenost velká :) Jen brzdy vesele pískají a světla musím nechat dát výš, protože potkávačky končí kousek před autem :)

Barva pastelová červená, vůbec jsem netušil, jak to vypadá, ale naživo je super. Není to taková ta laciná výrazná jako na Yarisu, ale tmavší, decentní, určitě to nevypadá jako přerostlý Yaris. Bílá by mohla bý taky super, ale ta asi jedině do výroby s dodáním za 4 měsíce, najít vyhovující kus mezi skladovkami je scifi.

Jediná opravdu zásadní chyba, kterou to auto pro mě má (1.6 benzín), je ukrutně krátká převodovka. Točit při 130kmh 4 tis. to je docela úlet :? Možná u nějaké slabé 1.4, ale u solidní 1.6 k tomu není důvod. Na dálnici je to pak vcelku nijak rozumně použitelné :x Ale dálnici já stejně nejezdim, ale kdyby ano, tak tohle nepřekousnu ani omylem :( Což je škoda, protože Auris je na normální ježdění bez nějakých sportovních ambicí velmi příjemný.

Mít to šestikvalt, tak jsem naprosto happy, zbytek jsou věci, na které se dá zvyknout/vyřesit. Projel jsem toho v nižší střední víc a buď to má chyby nebo je to drahé (nebo oboje :twisted: ).

Koukám ale, že to tu moc nežije :?
Auris 1.6 Sol
Odpovědět

Zpět na „Auris“