Pískajúce brzdy - Auris 2015
-
- Věčnej rejpal
Re: Pískajúce brzdy - Auris 2015
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:25, celkem upraveno 1 x.
2 Corolla2014
Když jsem koupil Aurise v roce 2010 prodejce řádně neudělal předprodejní servis a volant byl velice mírně šejdrem. Šel jsem do autorizovaného servisu, kde udělali geometrii a samozřejmě jsem ji zaplatil. 2x jsem se ptal technika zda si je jistý, že musím platit, 2x řekl, že ano. Tak jsem zaplatil napsal stížnost na TMCZ. Servis vrátil prašule a musel napsat omluvný dopis, mně omluva po telefonu nestačila
.
Když jsem koupil Aurise v roce 2010 prodejce řádně neudělal předprodejní servis a volant byl velice mírně šejdrem. Šel jsem do autorizovaného servisu, kde udělali geometrii a samozřejmě jsem ji zaplatil. 2x jsem se ptal technika zda si je jistý, že musím platit, 2x řekl, že ano. Tak jsem zaplatil napsal stížnost na TMCZ. Servis vrátil prašule a musel napsat omluvný dopis, mně omluva po telefonu nestačila

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
K tomuto by som doplnil, že ma čaká v najbližších dňoch prvá servisná prehliadka na mojom Aurise a pri objednávke keď mi technik hovoril čo všetko sa bude na aute robiť spomenul aj toto čistenie bŕzd + že tam dajú nejakú pastu. Nie je to však súčasť prehliadky ale ďalších 25 € navyše.Corolla2014 píše: Jedinou závadu jsem reklamoval, a to občasné pískání brzd při couvání, např. z parkoviště bez použití plynu. Když jsem měl platit navíc k ceně shora dalších cca 1300 Kč za vyčištění, namazání a opravu pískajících brzd, byl jsem znechucen a odmítl tuto sumu zaplatit. Má argumentace, že Corolla je v záruce a má najeto cca 20 tisíc nechtěl technik přijmout. Když mi dále sdělil, že v částce je i dolití kapaliny do ostřikovače, utvrdil mi, že do tohoto servisu už asi nevlezu. Kapaliny jsem tam měl dostatek a nepožadoval jsem to. Samozřejmě, že jsem tyto jejich „vícepráce“ nezaplatil.
Pritom problém s brzdami som mu nespomínal a v podstate ani žiaden vážny nemám.
Celé mi to príde ako preventívna oprava problému ktorý u mňa (naštastie) neexistuje a ešte aj si to mám cvaknúť.
Bolo to aj niekomu z vás ponúknuté pri prehliadke?
Každopádne po tom čo som sa tu dočítal som názoru že by to malo byť brané ako "zvolávacia akcia" a platiť za toto odmietam.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
Mne pri prehliadke 30tis. km natierali brzdove valceky medenou pastou, ale brzdy mi nikdy nepiskali. Nemam pri sebe doklad, takze neviem presne kolko to stalo.
V ramci garancie mi uz (auto mam od 11/2014) menili vyfuk, opravovali obmedzovac na PP dverach, tri krat opravovali volu na vodicovej sedacke z toho 2x menili cely spodok, mam nove halogenove svetla, raz mi opravovali tyc riadenia, minuli tyzden ju kompletne menili. Vsetko na zaklade servisnych bulletinov - nikdy som nic neplatil a vzdy odidem s umytym autom. Toyota Zilina.
V ramci garancie mi uz (auto mam od 11/2014) menili vyfuk, opravovali obmedzovac na PP dverach, tri krat opravovali volu na vodicovej sedacke z toho 2x menili cely spodok, mam nove halogenove svetla, raz mi opravovali tyc riadenia, minuli tyzden ju kompletne menili. Vsetko na zaklade servisnych bulletinov - nikdy som nic neplatil a vzdy odidem s umytym autom. Toyota Zilina.
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
- 100rk
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mě teda brzdy u Aurise nikdy nepískaly, mě se jen zkroutily přední kotouče. Takže při 100tis.km už tam mám třetí sadu.
Dvě sady kotoučů a desek Bosch se neosvědčily (řešeno poprvé už při 16000km!), po záruce jsem tam už za svý prachy (v 70 tis.km) dal TRW a spokojenost. Dokonce jsou i trochu ostřejší (ač se to s Focusem rozhodně nedá srovnat).
Teď se ještě vysrala spojka, takže Toyotu už příště ne...
Dvě sady kotoučů a desek Bosch se neosvědčily (řešeno poprvé už při 16000km!), po záruce jsem tam už za svý prachy (v 70 tis.km) dal TRW a spokojenost. Dokonce jsou i trochu ostřejší (ač se to s Focusem rozhodně nedá srovnat).
Teď se ještě vysrala spojka, takže Toyotu už příště ne...
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
A je to tu zas, povinně nastudovat100rk píše: ...mně se jen zkroutily přední kotouče. Takže při 100tis.km už tam mám třetí sadu...

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 89&t=23120
Hlavně je tam i zmínka o zajíždění nových brzd. Každá značka či kombinace kotouč/destička jsou jinak náročné.
- 100rk
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle:
Auris byl 4. auto, s kterým jsem měl možnost být od začátku.
Octa, Focus, C4 - vše ohledně brzd OK.
Octavia byla služební, po 3 letech provozu a asi 50 tis. km žádný problém. S ničím.
Soukromý Focus šel z domu při 200 tis., žádný neobvyklý problém, běžná údržba.
C4 byl krok mimo, ale brzdy byly i v 60 tis. OK.
Auris - první problém v 16 tis., pak ve 40. Jak je to konstruovaný je mi jedno, od značky jako je Toyota čekám automaticky kvalitu, ne že to odejde 2x během záruky.
Nicméně, proč se Boschácký sraly a TRW už fungují, jak mají? A to bez čištění jakýmikoliv škrabkami...
Auris byl 4. auto, s kterým jsem měl možnost být od začátku.
Octa, Focus, C4 - vše ohledně brzd OK.
Octavia byla služební, po 3 letech provozu a asi 50 tis. km žádný problém. S ničím.
Soukromý Focus šel z domu při 200 tis., žádný neobvyklý problém, běžná údržba.
C4 byl krok mimo, ale brzdy byly i v 60 tis. OK.
Auris - první problém v 16 tis., pak ve 40. Jak je to konstruovaný je mi jedno, od značky jako je Toyota čekám automaticky kvalitu, ne že to odejde 2x během záruky.
Nicméně, proč se Boschácký sraly a TRW už fungují, jak mají? A to bez čištění jakýmikoliv škrabkami...
Suzuki GSR 600 ´07
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:24, celkem upraveno 1 x.
Protože ekologie je na postupu a ne všichni výrobci (= subdodavatelé automobilek) se s tím správně popasovali.100rk píše: ...proč se Boschácký sraly a TRW už fungují, jak mají? A to bez čištění jakýmikoliv škrabkami...
Dneska je více než kdy předtím nutno destičky správně zajíždět. Jinak se prostě nalepí na kotouč a je konec. Ovšem kotouče jako takové se nezkroutí, to je jen pověra.
Co se týče onoho pískaní, tak na to je pár velmi jednoduchých receptů a docela se divím, že to ausgerechnet na Aurise nezabírá. Těžko to hodnotit na dálku, mě se to vždycky odstranit podařilo.
Tiez mam noveho aurisa 2015, a tiez sem tam pocut pri dobrzdeni do nuly zadne brzdy.. Neviem o tom, že by som nejako nedodzal zabehnutie brzd.. v mrazoch som rucnu brzdu nedaval, neviem ci ta spôsobila problem.. hadam brzdy trocha sadnu este.. neriesil som to cez servis zatial.. inak na slovensku viete o nejakom dobrom servise, kde by s tym vedeli poradit?
Toyota Auris TS 1.6 2015
Celý môj príbeh, vyjadrenia Toyoty, ostatných automobiliek a servisov, videá a fotografie tu:
http://www.aurisrecenze.cz/
http://www.aurisrecenze.cz/
Smutny pribeh.... a za vsechno mohou ty brzdy,.... A stale plati to neustale ohrane... kdo brzdi, prohrava...

Back in Czech.
pro tebe je auta škoda...raději zkus nějakou veřejnou dopravu....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Z akého dôvodu? Že považujem za normálne používať parkovaciu brzdu pri parkovaní?maxwell píše:pro tebe je auta škoda...raději zkus nějakou veřejnou dopravu....

Myslim ze toto ani tak nebolo o brzdach, ale skor o postoji predajcu a centraly toyota.
V podstate viac by ma nastvali tie ich odppvede.
To vyjadrenie o podkladani vozidla je take tragicke a majitela uplne chapem.
Za svoj kus musim zatial zaklopat ze vsetko ok.
V podstate viac by ma nastvali tie ich odppvede.
To vyjadrenie o podkladani vozidla je take tragicke a majitela uplne chapem.
Za svoj kus musim zatial zaklopat ze vsetko ok.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+