PČR měří tonovana skla :)

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

lol a precetl sis ty prispevky nad sebou, ted se tu o tom asi 2mesice bavime :-D
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Me by zajimalo, co ten merak ukaze na skle bez jakehokoliv zatmaveni. Protoze mam dojem, ze i samotne sklo neco malo odfiltruje a propustnost 100% je asi nedosazitelna.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

to je dobry napad, taky bych to rad videl, napr na nejakem starsim aute by to mohlo jit zmerit.
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

u normalniho okna se to bude blbe merit, ptz ne kazdy merak to umi jen prilozenim, vetsina meraku to dela prave, kdyz je okna stazene a nasadi se na neho :)

Ale ten, co ho maji polisi, to umi i tak.
Obrázek
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Beaver píše:Me by zajimalo, co ten merak ukaze na skle bez jakehokoliv zatmaveni. Protoze mam dojem, ze i samotne sklo neco malo odfiltruje a propustnost 100% je asi nedosazitelna.
K propustnosti 99% se dostaneš u skla pouze při napaření antireflexní vrstvy. Samozřejmě na obou stranách skla. Bez ní by každej přechod mezi prostředíma s jinýma indexama lomu (sklo/vzduch) měl sežrat cca 4%. Takže v našem případě 8%. Je to ale jen teorie.

Jinak já při nátlaku STK (která ale sama měřák nemá) jsem přední boční shodil. Teď sháním buď policajta s měřákem, nebo kus skla z cariny na proměření u nás ve fabrice. Jak budu mít číslo holýho skla, změřím si i pár vzorků folií a nalepím tu nejtmavší co po součtu pude.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Stan píše: Jak budu mít číslo holýho skla, změřím si i pár vzorků folií a nalepím tu nejtmavší co po součtu pude.
Jestli to budes realizovat, tak pak dej vedet, jak jsi dopad. Chtel jsem to taky tak udelat, ale docetl jsem se, ze to, co je na bocnich povoleny, se vzhledem blizi k beznymu sklu, tak jsem se na to vyprd
RAV4 HSD FWD
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Je nějaká norma i na zatmavení štítku přilby na motorku?

Když ho mám nahoře tak je jen jen trochu kouřový ale jak ho zavřu tak je tma taková že nejdu vidět. Ven vidím fajn - jel jsem i v noci a nestěžoval jsem si..............
Naposledy upravil(a) Tonda dne pát 06.04.2012, 19:18, celkem upraveno 1 x.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Ado
Řidič

Příspěvek od Ado »

nieje,bolo to aj v správach
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Tak jsem se konečně uschpnil a pokročil se svojim autem a měřením oken.
Na velikonoční pondělí se mi před barákem povedlo odchytnout hlídku s měřákem, aby mi ten měřák ukázali. Dokonce se borec nabídl, že mi okno změří. Fóliu jsem z něho měl sundanou. Sklo origi z japonské cariny, v rožku označený "toyota temperlite ..." První měření mu hodilo 56%. Na můj dotaz, jestli teda mám jezdit se staženýma okýnkama, to změřil znova a pak ještě 2x. Pak už hodnota hraničních 76%. Když jsem se policajta ptal, jestli k té mašince mají nějakej papír s aspoň náznakem technických údajů (rozsah měřených vln. délek, opakovatelnost atd) tak řekl, že nic nemá. Že prej dokonce sám psal na svý vedení, jestli by vůbec jeho měření obstálo, kdyby to šlo do správního řízení. Prej mu nebyli schopni odpovědět. Měřidlo samotný je prej označený jako "pracovní pomůcka". Podle mojeho selskýho rozumu, pokud na míste nezaplatím a bude se to řešit dál, tak je velká naděje, že z toho vyváznu bez pokuty.
Pak jsem psal na dopravku, ať mi pošlou info o tom měřáku. Ozvali se za 4 týdny s adresou firmy, která jim to dodala. Komplet info o měřáku jsem našel na jejich webu zde:
http://www.atstelcom.cz/pdf/novinky/WTM.pdf

No a do třetice se mi povedlo sehnat stejnej kousek skla, jako mám v autě a donýst ho do fabriky změřit. Výsledek: transmise (propustnost) se v rozsahu vln. délek světla, (stejným jako měří policajti - 520-630 nm), pohybuje od 85 do 77,5%. Pro představu, je to rozsah zhruba od zelené po červenou barvu.
Teďka zkusím ještě sehnat pár vzorků fólií a změříme to s nima. Kdybych sehnal aspoň nějakou, která ubere okolo 5%, jdu do ní. Hlavně z hledisla bezpečnosti. Když jsem totiž viděl rozbitý sklo ze stejnýho auta a miliony malinkatejch ostrejch kostiček povalujících se všude... Fakt to nikdy nechcu mít v ksichtě a očích.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

To je zase situace... uz to vidim...sefe a muzeme s tim vubec merit, co ja vim... a sefe a co jim mam rikat? :-D

BTW zajimaly by mne spise meraky na STK :)
Obrázek
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Přesně jako ty jejich alkohol testry Drager.... pouze orientační měření, nic 100% ;) Kdo se nechá nachytat a zaplatí, jeho smůla.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Luke_Luke píše:....BTW zajimaly by mne spise meraky na STK :)
To zas dopadne, to bude "tam nejezdi tam neprojdeš ani s čistým sklem,jeď tam a tam, tam projde i neumytý po rally bahno" jestli to nakonec ještě bude ovlivnitelné počasím,stavem aku,zabarvením do různých barev apod... K tomu to sjednocení STK podle EU co dneska popisovali ve zprávách na primě, asi to směřuje k jednomu - koupit co čtyři roky funglovku a staré poslat na šroťák nebo počkat na veteránské značky :mad:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

mno minimalne kvalita dnesni vyroby smeruje tam, aby auto bylo spotrebni zbozi.
Zasl jsem, kdyz jsem se v autosalonu Hyundai dovedel, ze jejich minula generace je spolehlivejsi nez ta aktualni a ze mi radeji doporucuji koupit si hyundai 5-6stare, ze urcite vydrzi vice nez dnesni funglovka...no cumel jsem jak puk a jeste ted tomu neverim.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“