PČR měří tonovana skla :)
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
http://www.novinky.cz/domaci/257484-fol ... f=stalo-se
a je to tu zas, uz to vidim.........
zeptam se: Nema se ta propustnost merit opacne ? tzn. to co ridic vidi ze vnitr ven ??
a je to tu zas, uz to vidim.........
zeptam se: Nema se ta propustnost merit opacne ? tzn. to co ridic vidi ze vnitr ven ??
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Folie tuším fungují symetricky, tj. propustnost je stejná v obou směrech. Dalo by se argumentovat, že zevnitř je vidět lépe, než naopak, ale asi pro ně není problém to změřit zevnitř ven a výsledek se nebude asi moc lišit. To, že zvenku není vidět dovnitř a zevnitř je vidět ven je dáno tím, že ze světla do tmy vidět není, ale naopak ano -- oko se přizpůsobí množství světla, takže ve světlejším venkovním prostředí se zúží zorničky, aby člověk dobře vnímal to co má okolo. Pak ovšem nevidí detaily toho, co je ve tmě (za folií). V tmavém prostředí uvnitř auta se zorničky rozšíří, takže i když dovnitř jde přes folie méně světla, stále člověk docela dobře vidí ven. Samozřejme, oko má své limity, takže když je tma i venku, tak už to nezvládá a vidí ještě tmavší tmu. (proto jsem folie na předních oknech hned po koupi auta sundal, protože jezdím i za tmy a připadal jsem si jak v tunelu)
Jinak asi funguje pokovení, tam není vidět dovnitř kvůli tomu, že se na oknech odráží okolní venkovní prostředí.
Jinak asi funguje pokovení, tam není vidět dovnitř kvůli tomu, že se na oknech odráží okolní venkovní prostředí.
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No a to mám na autě já... Zatím mě s tím nikdo neotravoval, ale jsem zvědavej až k tomu dojde jakej bude výsledek. Docela by mě zajímalo, jestli je na to ten přístroj stavěnej.gramo píše:Jinak asi funguje pokovení, tam není vidět dovnitř kvůli tomu, že se na oknech odráží okolní venkovní prostředí.
Zevnitř jsou skla světlá, takže by těch 70% být mohlo, to říká i atest ale z venku nevidíte prakticky nic, protože koukáte do zrcadla. Až když se hoooodně přibližíte a nejlépe ještě koukáte skrz tunel z dlaní, tak je vidět do auta.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No taky mám na jednom autě pokovený skla a taky sem teda dost zvědavej co na to řekne stroj protože skla měnit určitě nehodlám. Ale asi to bude jak s fóliema. Ale už z toho nejsem tak špatnej jak na začátku aféry, naposled mě zastavili zhruba před rokem a pak furt jezdím ve svým městě kde poznám když je chyba v metriksu
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No taky mám na jednom autě pokovený skla a taky sem teda dost zvědavej co na to řekne stroj protože skla měnit určitě nehodlám. Ale asi to bude jak s fóliema. Ale už z toho nejsem tak špatnej jak na začátku aféry, naposled mě zastavili zhruba před rokem a pak furt jezdím ve svým městě kde poznám když je chyba v metriksu tak co že
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Kdosi tu psal, že si to nechal změřit odbornou firmou. Nevíte někdo o nějaké na Olomoucku?
Vystudoval jsem fyziku a živím se jako optik. Laboratoř, kde kolegové měří propustnosti, odrazivosti a jiný spektrální parametry optickejch materiálů, mám přes chodbu. Měřáků spousty, atestovaný, pravidelně kalibrovaný s cenou převyšující většinu našich vozítek. Bohužel je k autu nedostanu. Vymontovávat okno nebo dveře a nosit to do fabriky, to se asi taky nepovede. Mít ale vzorky skel a folií, klidně by šel udělat katalog s různýma kominacema skel a fólií. Zajmavý by bylo taky provýst kalibraci té policejní mašinky. Vše potřebný tady na to máme. Jen ju sehnat.
Jinak já auto koupil kompletně (saozřejmě bez čelního skla) zatmavený před 6ti rokama. Od té doby 2x technická a pokaždý prošlo. Na další jdu za měsíc. Sundávat to samozřejmě dobrovolně nehodlám, protože ve dne i v noci jsem nikdy neměl problém, přestože předníma oknama do auta moc vidět není. Sdílím stejnej názor jako Micron a k tomu souhlasím i s těma slunečníma brejlema. Taky mi za ně nikdo pokutu nedá. Nejlepší by samozřejmě bylo sehnat fotochromní (samozatmavovací) skla nebo folie. Nevymyslel to už někdo? Technicky by to neměl být moc velkej problém.
Vystudoval jsem fyziku a živím se jako optik. Laboratoř, kde kolegové měří propustnosti, odrazivosti a jiný spektrální parametry optickejch materiálů, mám přes chodbu. Měřáků spousty, atestovaný, pravidelně kalibrovaný s cenou převyšující většinu našich vozítek. Bohužel je k autu nedostanu. Vymontovávat okno nebo dveře a nosit to do fabriky, to se asi taky nepovede. Mít ale vzorky skel a folií, klidně by šel udělat katalog s různýma kominacema skel a fólií. Zajmavý by bylo taky provýst kalibraci té policejní mašinky. Vše potřebný tady na to máme. Jen ju sehnat.
Jinak já auto koupil kompletně (saozřejmě bez čelního skla) zatmavený před 6ti rokama. Od té doby 2x technická a pokaždý prošlo. Na další jdu za měsíc. Sundávat to samozřejmě dobrovolně nehodlám, protože ve dne i v noci jsem nikdy neměl problém, přestože předníma oknama do auta moc vidět není. Sdílím stejnej názor jako Micron a k tomu souhlasím i s těma slunečníma brejlema. Taky mi za ně nikdo pokutu nedá. Nejlepší by samozřejmě bylo sehnat fotochromní (samozatmavovací) skla nebo folie. Nevymyslel to už někdo? Technicky by to neměl být moc velkej problém.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Me se takhle samy zatmavujou brejle (dioptricky) co nosim. Patrne mi je PCR pri kontrole na silnici rozslape, protoze kdyz ztmavnou, tak bych rekl, ze by testem neprosly
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Vratim se tedy k puvodnimu problemu
Nechal jsem si tedy v ramci zaruky od tonovacske firmy strhnout a premerit predek, takze toyo sama nevi, ze skla na jejich vlastnich autech jsou tonovane, takze jsem jim napsal srdceryvny dopis, ktery si na nastenku urcite nedaji
Mno takze vysledek je - predek a predni bocni jsou zatmavene o 20% z vyroby, takze legalne u PCR a na STK muze projit Auris pouze s folii, ktera ma propustnost 90 a vyse.
Toz dementum v CR zdar a nam predevsim pevne nervy a silu
Nechal jsem si tedy v ramci zaruky od tonovacske firmy strhnout a premerit predek, takze toyo sama nevi, ze skla na jejich vlastnich autech jsou tonovane, takze jsem jim napsal srdceryvny dopis, ktery si na nastenku urcite nedaji
Mno takze vysledek je - predek a predni bocni jsou zatmavene o 20% z vyroby, takze legalne u PCR a na STK muze projit Auris pouze s folii, ktera ma propustnost 90 a vyse.
Toz dementum v CR zdar a nam predevsim pevne nervy a silu
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Luke: S tou Toyotou to bude spíš chyba v komunikaci. Jestli napsali, že "skla u modelu Auris ve specifikacích prodávaných na našem trhu nejsou vybavena zatmavením," mysleli tím určitě dodatečné zatmavení pomcí povrchové úpravy. Že je sklo tónované nad rámec 3% zelené u čirého skla, je zřetelně vidět pouhým okem.
Toyota Auris 2.0 D-4D '08
No blbé je že tak jak na to koukám tak snad všechny folie mají max kolem 70% propustnosti a to je každopádně průšvih ať je to zatmavené i jen o pár procent. Jedinou co jsem našel byla propustnost 72%. Nebo se pletu a jsou i třeba 80%. Na skle mám atest a že je to 70% a našel jsem kde to můžu změřit ale je to firma co to montovala, ta mi asi bude vždycky tvrdit že je to v pořádku, ale asi tam i tak raději zajedu a budu chtít vidět ten přístroj a jak to měří