Myfunovo Celica

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A tohle si myslím, že je problém mnoha řidičů...... Jakmile mě někdo (byť s pixlou na prasata) začne předjíždět (i v obci a na plnou), tak já mu prostě nezrychlím!!!!!!!!! Ani o kilometr za hodinu. Vím, je to možná debilovina (ode mě), ale počkám a klidně jej předjedu potom já a zpomalím na devadesát, ale NIKDY (!!!!!!!!!!!) mu nezrychlím ve chvíli, kdy bliká levým a snaží se předjet.....

KLidně mě pro tento názor odsuĎte, ale myslí si, že pokud mi někdo zrychlí v okamžik mého předjíždění (i v okamžiku konce obce), tak je to kůrovec!
Back in Czech.
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Myfune píše:Ale kucí já mu vůbec nebránil. Levej pruh měl celej volnej a rovinka dlouhá jak prase. Nemůžu za to, že má takovou popelnici, že mě nepředjel. :D
hele určitě si mu to krutě nandal :wink: ale nepřipadne ti trochu ironický když na začátku topicu si stěžuješ že si potkal idiota co ti brání v předjíždění(kterej je mimochodem uplně vyšinutej člověk :lol: ) a na konci se pyšníš tím, že si udělal někomu jinýmu vlastně to samý :) Sice sis to zdůvodnil plnou čarou a obcí ale i tak mě takový chování připadne trochu dětinský...
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Yokohama píše:
Myfune píše:Ale kucí já mu vůbec nebránil. Levej pruh měl celej volnej a rovinka dlouhá jak prase. Nemůžu za to, že má takovou popelnici, že mě nepředjel. :D
hele určitě si mu to krutě nandal :wink: ale nepřipadne ti trochu ironický když na začátku topicu si stěžuješ že si potkal idiota co ti brání v předjíždění(kterej je mimochodem uplně vyšinutej člověk :lol: ) a na konci se pyšníš tím, že si udělal někomu jinýmu vlastně to samý :) Sice sis to zdůvodnil plnou čarou a obcí ale i tak mě takový chování připadne trochu dětinský...
V těch dvou situacích je zcela zásadní rozdíl. Přečti si to znovu a pořádně, něco ti totiž uniklo.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Jinak jak píše aczasa tak to je samozřejmě mnohem méně konfliktnější postoj. I když je otázka co se odehraje potom při tom předjíždění zpět, aby to nebyl nějakej *píp*

Jinak to se mi na cestě z Brna vlastně stalo taky. Jak jsou před Svitavama ty obce jak je tam např. Rozhraní atd.. Tak tam někde je úsek mezi obcemi že to je sice rovinka v obci ale domky nikde jenom pole z obou stran. A je tam povolená sedmdesátka. Tak než jsme přijeli k tomu úseku, tak sem jel jako třetí auto a za mnou týpek z Fábií a nutně mě musel předjet chvíli před tímhle úsekem a to jen proto, že si udržuju rozumný odstup a to tyhlety spěchavý pitomce prostě nenechá v klidu dokud mě nepředjedou. Jak přišla ta rovinka, tak se kluci rozjeli a pak jsem je ze čtvrtého místa předjel všechny a byl klid.
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Myfune píše:
Yokohama píše:
V těch dvou situacích je zcela zásadní rozdíl. Přečti si to znovu a pořádně, něco ti totiž uniklo.
hele nechtěl sem vytvářet konfliktní postoje ovšem nemohl sem si odpustit poukázat na docela velkou shodu situací krom toho že tohle dělá dost lidí a je to přinejmenším dosti trapný 8) Klidně mi mi řekni kde jsem udělal chybu, nejsem neomylný :oops:
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

No třeba to, že sem na pána nefakoval

:D a nesrazil ho do příkopu?

Jinak já ho neblokoval vědomně. Von mě dojel v obci kde sem jel dle tacho 60(55). Když už měl takový pocit nadřazenosti vůči druhému účastníkovi silničního provozu obzvláště v noci a takovou neúctu k pravidlům silničního provozu, tak mě mohl předjet když sem jel v obci na rovince těch 60, a to klidně přes dvojitou plnou čáru. Obzvláště, když tam v noci nikdo nebyl, to bych mu nezrychlil, protože by mě tak dlouho nesral :lol:

Ale tohle byl vcelku uvědomělý řidič kterému to došlo a nejspíš mu nešlo o naschvály.
Laser Beam
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laser Beam »

aczasa píše:
KLidně mě pro tento názor odsuĎte, ale myslí si, že pokud mi někdo zrychlí v okamžik mého předjíždění (i v okamžiku konce obce), tak je to kůrovec!
Opravdu se nechci dohadovat ani nikoho urážet,ale tebe bych tipnul na policajta,nebo lampasáka :D Co znamená kurovec(teda kromně toho brouka) :D :D :D Ale ted vážně,jednou sem takhle nechal předjet,jak ty píšeš chlápka v Camry,už sem doslova stál a to co z něho zbylo po střetu s kamionem,na to nikdy nezapomenu :x Nebylo poznat,co je sražená krev.kusy lebky,mozek,kuže.Takže nějaký zásady nemají význam,ale situaci musíš vyhodnotit na místě.A nezapomen na toho kurovce :D
Obrázek
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Myfune píše:No třeba to, že sem na pána nefakoval

:D a nesrazil ho do příkopu?

Jinak já ho neblokoval vědomně. Von mě dojel v obci kde sem jel dle tacho 60(55). Když už měl takový pocit nadřazenosti vůči druhému účastníkovi silničního provozu obzvláště v noci a takovou neúctu k pravidlům silničního provozu, tak mě mohl předjet když sem jel v obci na rovince těch 60, a to klidně přes dvojitou plnou čáru. Obzvláště, když tam v noci nikdo nebyl, to bych mu nezrychlil, protože by mě tak dlouho nesral :lol:

Ale tohle byl vcelku uvědomělý řidič kterému to došlo a nejspíš mu nešlo o naschvály.
letmo sem to pročet, vyplynulo z toho co si řekl že do tebe "možná" šťouchnul, kdyby do tebe šťouchnul tak si myslím že o tom určitě víš na místě a nemusí ti to říkat servisák :wink: každopádně ať tak či onak bránit v předjíždění je kravina a to je asi všechno co jsem chtěl říct 8)
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

To není o tom že možná šťouchl. To je o tom že šťouchl. Nebo jsi už někdy dostal smyk do vnitřku zatáčky? Uvědom si, že na auto které jede nikoliv rovně, ale do oblouku působí odstředivá síla a tu drží na uzdě adheze pneumatik, nebo li dostředivá síla. Abych mohl dostat smyk proti odstředivé síle (do vnitřku zatáčky) tak mi muselo být pomoženo zvenčí. A nerovnost na silnici to opravdu nebyla. Takovou věc si ale na místě prostě neuvědomíš, když se ti stane poprvé v životě. V tu chvíli máš úplně jiné myšlenky v hlavě.

Ne hele Yokohama sem si na tebe fakt nezasedl. To jen, že zatím co ty to jen čteš, tak já to mám v paměti nadosmrti, tak fakt nic ve zlém. :wink:

Laser Beam Jak to jako myslíš, že jsi ho pustil a on pak měl střet s kamionem? Nějak si tu situaci nedovedu vybavit. Myslíš něco jako tohleto? http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=2 ... adakem.htm
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Laser Beam píše: Opravdu se nechci dohadovat ani nikoho urážet,ale tebe bych tipnul na policajta,nebo lampasáka :D Co znamená kurovec(teda kromně toho brouka) :D :D :D Ale ted vážně,jednou sem takhle nechal předjet,jak ty píšeš chlápka v Camry,už sem doslova stál a to co z něho zbylo po střetu s kamionem,na to nikdy nezapomenu :x Nebylo poznat,co je sražená krev.kusy lebky,mozek,kuže.Takže nějaký zásady nemají význam,ale situaci musíš vyhodnotit na místě.A nezapomen na toho kurovce :D
K těmto povoláním mám daleko. :-) Neboj, jsem klasický český pirát silnic - toho času již lehce umravněný (vlastním rozumem). :-)))) Takže souhlasím s tím, že by měl člověk používat mozek k myšlení a né k vyplnění volného místa v lebce. :-)
Ale Nevím, na co svým příspěvkem reaguješ... Přeci ani když jedu v obci 55, tak mi neříkej, že je správně, když tě někdo začne předjíždět, tak mu zrychlíš na 95 a pak teprve se necháš předjet? To je divné, ne? A podle mě velmi nebezpečné, protože to velmi "nepředvídatelně" prodlužuje dobu předjíždění!

Jiank kůrovec je surovec... Jak praví nějaká říkanka. A já tohle rád používám místo sprostých slov. :-)
Back in Czech.
Laser Beam
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Myfune,jel za mnou asi 20km a ani jednou to nezkusil a to sem jel pouze 80,90 a pak 4km před St.Hrozenkovem v dlouhý zatáčce začal předjíždět,tak sem radši sjel za pravou krajnici,kdyby něco vyjelo at má místo a pak vyjel do proti kamion,tak sem ubrzdil na40.Zaprvé udělal jsem mu tolik místa,že by sme se vešli všichni tři,zadruhé,brzdil sem tak,že se dávno mohl zařadit,ale neudělal to.Kdybych to s tou slušností a opatrností tak nepřeháněl,tak by možná zajel zpátky za mně a nestalo se to....
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak to snad nemyslíš vážně..... Pokud to byl takový kůrovec, tak nemá na silnici co dělat a je dobře, že jeho genetická větev byla slepá.
Back in Czech.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

A mozno by zobral aj teba z cesty. Zrychlovat predbiehajucemu mozes akurat tak na viacprudovych cestach, vsade inde je to len ukazka intelegencie sofera.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Laser Beam tak to je drsné když se to takhle odehraje před tebou. To je taky jedna z věcí na kterou řidiči nějak nemyslí. Že přerušovaná čára v zatáčce neznamená že se dá bezpečně předjet.

A byl na tebe těch 20 km nalepenej a nebo si držel odstup?
Laser Beam
Řidič
Kontaktovat uživatele:

aczasa píše:Ale Nevím, na co svým příspěvkem reaguješ... Přeci ani když jedu v obci 55, tak mi neříkej, že je správně, když tě někdo začne předjíždět, tak mu zrychlíš na 95 a pak teprve se necháš předjet? To je divné, ne? A podle mě velmi nebezpečné, protože to velmi "nepředvídatelně" prodlužuje dobu předjíždění!

Jiank kůrovec je surovec... Jak praví nějaká říkanka. A já tohle rád používám místo sprostých slov. :-)
Ty sis to asi špatně přečetl,já nic takovýho nemyslel,v jednom příspěvku sem chtěl říct,že když Myfune na konci obce zrychlil,tak neudělal nic špatnýho a pak jsem myslel,že když jedu 90 a někdo mně předjíždí rychlostí 95,tak to není předjíždění :) A díky za vysvětlení toho kurovce,už sem myslel,že já,nebo Myfune jsme lýkožrouti :D :D :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“