Nevím jak jiné,ale manuál který mám k 4age uvádí min/max kompresi a max rozdíl mezi válci. Princip je nitro kitu je jednoduchý. Existují dvě verze. "Suchý a mokrý" mokrý je ten co mám já,je bezpečnější. V principu to funguje tak že v kufru je tlaková láhev s N2O. U motoru na tom držaku jsou dva ventily které ovládají palivo/plyn. Směšovač je to modré v saní. Na přívodu paliva pro lištu je tkus pro ventil s palivem(červená) a od láhve jde plyn(modrá) obě dvě složky jdou přes trysky a do saní. Bezpečnější je mokrý kit z toho důvodu,že už jde do sani hotová připravena směs,takže se nemusíš trápit s dolaďováním tlaku paliva a plynu jako je to u kitu suchého kdy do sani jde jen plyn a pomocí stavitelneho regulátoru tlaku paliva je potřeba dodat současně úměrné množství paliva. Řeči o tom jak to ničí motory atd jsou jen mýty z toho že se nedodrželo pár daných pravidel. Nemůžu třeba na motor dat 150koní + to bych daleko nedojel. Obecně se doporučuje max 50 až 75% původního výkonu. Další věci je montáž suchého kitu bez regulace paliva,výsledek chudá směs = detonace,propálené pisty. Použití v otáčkách nižších než 2000,sice s plným plynem ale opět vysoký nápor na pisty a opět klepeme 

takže když nejsi magor a dodržís pravidlo výkonu,použití tak motor bez následků poškození bude fungovat dlouhé km dál. Existují pak ještě různé vychytavky které dávkují směs postupně na základě otevření klapky a otáček a motor se pak chová jako přeplňovaný kompresorem,ale mně stačí to co jsem naplánoval a to je při otevření tvis cca 4500 spustit nitro a dorazit motor na 5ku do omezovače. Se zrychlením do 160km nemám problém a zatím mi stačí. 

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp