Výpadek tří válců

vše ohledně modelové řady Corolla
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zalezi kde a jak jezdis. Neco malo navrch udela 4WD, ale podle tvych castych vyletu mimo silnici asi jezdis jak prase, tak se nediv :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Mno jak snek nejezdim, ale zase po praglu to nehonim za prvy na to nemam penize :lol: a za druhy po praze jezdit jak dobytek je hodne neuvazlyvy. Ja ted po praze jezdil stejne jako pred vsema problemama a to sem nemusel tolik spotrebu resit vzal sem za 200 a byl sem vysmatej :lol: jenze ted vemu za dveste a po par km uz se mi rucicka houpe pod dolni ryskou :cry: . Nevim cim by to mohlo bejt, kdyz predtim sem mel mimo mesto (krusny hory-praha) neco kolem 6,5l kdyz sem jel normalne zadny loudani, ale zadny brzda plyn proste plynule. Ted mam najeto asi 140 km a zahucelo v tom asi 700 kc :evil: :cry: :cry:
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Pepa
Manager Týmu

Spotřeba

Příspěvek od Pepa »

kudl píše:Mno jak snek nejezdim, ale zase po praglu to nehonim za prvy na to nemam penize :lol: a za druhy po praze jezdit jak dobytek je hodne neuvazlyvy. Ja ted po praze jezdil stejne jako pred vsema problemama a to sem nemusel tolik spotrebu resit vzal sem za 200 a byl sem vysmatej :lol: jenze ted vemu za dveste a po par km uz se mi rucicka houpe pod dolni ryskou :cry: . Nevim cim by to mohlo bejt, kdyz predtim sem mel mimo mesto (krusny hory-praha) neco kolem 6,5l kdyz sem jel normalne zadny loudani, ale zadny brzda plyn proste plynule. Ted mam najeto asi 140 km a zahucelo v tom asi 700 kc :evil: :cry: :cry:
Zkus si nechat přeměřit lambda sondu :?
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Tak těsnění pod hlavou to asi není, komprese je v těchto mrazech s ostatníma vymontovanýma svíčkama na třech válcích lehce nad 8, na jednom lehce pod 8, teď už to nechytá vůbec, už vážně nevím, čím by to mohlo být, napadá mě přeskočený řemen, ale to je asi blbost...
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Když to zrekapituluju, tak už teda fakt nevím, vyzkoušel jsem vyměnit karburátot ,rozdělovač vč. víčka, dokonce i palivové čerpadlo, tlaky ve válcích jsou víceméně stejný, jiskru to hází jak blázen, ale stejně to nechytne. Už nezapaluje ani ten první válec. jediný, co jsem zjistil je, že když je motor bez svíček, tak z válce č. 4 to při protočení vyflusne o dost víc benzínu. Pokud máte někdo jakýkoli nějaký nápad, dejte vědět, díky.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

to ze to hazi jiskru jeste nic neznamena. Musi byt ve spravnou chvili,cili bych se podival na predstih.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

libor12 píše:to ze to hazi jiskru jeste nic neznamena. Musi byt ve spravnou chvili,cili bych se podival na predstih.
Taky si říkám, že snad ani jinde závada být nemůže, než že by to házelo jiskru v nesprávný čas a tak zírám do knihy "Jak na to" a přemýšlím, jak na to bez stroboskopické lampy :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Špatně. :) ale základní nastavení se musí stejně udělat mechanicky a na to už to chytit musí. A nic bych nedal za to,že při výměně rozdělovace si ho presadil.
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

libor12 píše:Špatně. :) ale základní nastavení se musí stejně udělat mechanicky a na to už to chytit musí. A nic bych nedal za to,že při výměně rozdělovace si ho presadil.
Rozdělovač by měl být dobře nandanej, ale pravda je, že jsem na tom nechal nervy. Nemít knihu, tak jsem byl v... Ten předstih asi pořeším tak, že to prostě vždycky trochu pootočím, utáhnu a vyzkouším. Jestli je to ale navíc totálně uchlastaný, tak stejně asi nic nezjistím, nic jinýho mi ale nezbývá, s takhle starým autem do servisu nemůžu :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ale můžeš. Ovšem cena opravy přesáhne poloviční cenu auta. :D jak mechanicky nastavit předstih víš? Zkusmo to nedělej,může to začít detonovat a poslední cesta bude na vrakovistě.
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

libor12 píše:Ale můžeš. Ovšem cena opravy přesáhne poloviční cenu auta. :D jak mechanicky nastavit předstih víš? Zkusmo to nedělej,může to začít detonovat a poslední cesta bude na vrakovistě.
S tím rozdělovačem jde pootočit v rozsahu cca 10 stupňů, kdysi jsem to řešil tak, že jsem rozdělovač natočil tak aby na volnoběh měl motor nejvyšší otáčky, ale klasický postup tohle asi nebude :D Teď ani tohle jaksi nejde, takže už asi zbývá to vrakovištěa:D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

A co podle starýho rozdělovače? Není na něm ještě vidět kde to bylo utáhlý?

Jinak asi ti to moc nepomůže, ale na www.bazos.cz je v nabídce jedna po nějakým dědovi :D, kdyby se mě aspoň trochu líbila, tak už by byla doma :D
Holomek!
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Napadá mě, že jsem sice zkoušel měnil rozdělovač, ale použil jsem stejný palec...
V tom ale závada asi nebude, když to jiskru hází.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Takže máš karburatorovy motor,o to je nastavení snazší. První věc. I když říkáš že jsi dal rozdělovac správně moc tomu nevěřím a raději zkontroluj. Sundej vícko rozdělovace. Postav 1 válec do horní úvrati čili 0st. Poznás to buď tak že si nějakou tyčku opřeš o pist a až se dále nebude zvedat tak jsi na nule. V tuto chvíli by ryska která je na hlavní řemenici měla být oproti rysce na bloku též označené nula. V tuto chvíli musí být rozdělovac uprostřed té kruhové výseče kterou prochází aretacni šroub. Pokud tak není celý rozdělovac pootoc tak aby tomu tak bylo. Zároveň s ním musí poloha palce souhlasit s 1 válcem a jeden z vrcholu toho 4zubů který je pod ním musí být na středu cívky která dává impuls pro jiskru. Tomu se říká poloha nula. Potom opět otáčej řemenici pořád ve směru rotace motoru,nikdy ne zpět až se ryskou dostaneš na označení 10st potom k tomu otoč rozdělovacem tak aby opět hrot 4zubu směřoval je středu snímací cívky a utáhni. V tuto chvíli je nastaveny základní předstih a pokud není jiná závada musí to chytnout. Vidím že jsi z Prahy tak Ti pak na to můžu ve volné chvíli bliknout stroboskopem.
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

libor12 píše:Takže máš karburatorovy motor,o to je nastavení snazší. První věc. I když říkáš že jsi dal rozdělovac správně moc tomu nevěřím a raději zkontroluj. Sundej vícko rozdělovace. Postav 1 válec do horní úvrati čili 0st. Poznás to buď tak že si nějakou tyčku opřeš o pist a až se dále nebude zvedat tak jsi na nule. V tuto chvíli by ryska která je na hlavní řemenici měla být oproti rysce na bloku též označené nula. V tuto chvíli musí být rozdělovac uprostřed té kruhové výseče kterou prochází aretacni šroub. Pokud tak není celý rozdělovac pootoc tak aby tomu tak bylo. Zároveň s ním musí poloha palce souhlasit s 1 válcem a jeden z vrcholu toho 4zubů který je pod ním musí být na středu cívky která dává impuls pro jiskru. Tomu se říká poloha nula. Potom opět otáčej řemenici pořád ve směru rotace motoru,nikdy ne zpět až se ryskou dostaneš na označení 10st potom k tomu otoč rozdělovacem tak aby opět hrot 4zubu směřoval je středu snímací cívky a utáhni. V tuto chvíli je nastaveny základní předstih a pokud není jiná závada musí to chytnout. Vidím že jsi z Prahy tak Ti pak na to můžu ve volné chvíli bliknout stroboskopem.
Díky moc za podrobný návod, vyzkouším to, akorát nevím, jak to myslíš s tím pístem 1 válce, musím sundat víko ventilů?
Rozdělovač mám upevněný dvěma šrouby, jsou to ty aretační?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“