Avensis 2004 diesel cca 170 000km
Avensis 2004 diesel cca 170 000km
Dobrý večer
Jsem tady prvně na foru a hlavně bez zkušeností o Toyotě.
Potřebuju nové/ojeté auto.A po užívání ruzných VW,ford atd...bych chtěl zmenit značku a zabrousit do jiných pro mě uplně neznámých vod Toyota.
Po přečtení recenzí a chvál jen samá chvála..ale radši se zeptám tady u zdroje a uživatelů..
Jednalo by se o Avensis kombi r.v.2004 diesel motor 85kw.Koupeno v CZ,první majitel,servisní knížka servis jen toyota atd.. cca 175 000km.
A právě ty km jsou jediné co my brzdí,mám strach....co vubec taková toyota vydrží nemám fakt vubec představu kolik najede není už to moc ? a nedá se při těchto km spíše očekávat spíše starost než radost ??
Vím že takový passat z let r.v 2000 najezdí 300-400tis km.jak nic.U toyoty o vydrži motoru je toho opradu poskrovnu a nikde jsem např,v inzerci tolik km u toyoty neviděl??
Potřebuju jezdit a ne běhat po servisech tak si myslím že těch 170 000 už je na pováženou.proto se ptám tady "profíků".
Moje zkušenosti jsou opravdu nulové.
Rád si nechám poradit a přijmu jakýkoliv názor.
předem děkuju
Jsem tady prvně na foru a hlavně bez zkušeností o Toyotě.
Potřebuju nové/ojeté auto.A po užívání ruzných VW,ford atd...bych chtěl zmenit značku a zabrousit do jiných pro mě uplně neznámých vod Toyota.
Po přečtení recenzí a chvál jen samá chvála..ale radši se zeptám tady u zdroje a uživatelů..
Jednalo by se o Avensis kombi r.v.2004 diesel motor 85kw.Koupeno v CZ,první majitel,servisní knížka servis jen toyota atd.. cca 175 000km.
A právě ty km jsou jediné co my brzdí,mám strach....co vubec taková toyota vydrží nemám fakt vubec představu kolik najede není už to moc ? a nedá se při těchto km spíše očekávat spíše starost než radost ??
Vím že takový passat z let r.v 2000 najezdí 300-400tis km.jak nic.U toyoty o vydrži motoru je toho opradu poskrovnu a nikde jsem např,v inzerci tolik km u toyoty neviděl??
Potřebuju jezdit a ne běhat po servisech tak si myslím že těch 170 000 už je na pováženou.proto se ptám tady "profíků".
Moje zkušenosti jsou opravdu nulové.
Rád si nechám poradit a přijmu jakýkoliv názor.
předem děkuju
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
obecne plati ze auto se neda posuzovat podle najetych kilometru , jde o to jak se kdo o auto stara ( vcetne servisu - ty u nas dost casto stoji za nic a chce si to ten spravny najit ) nevim jak primo tento diesel v Avensisu ale vetsinou motory od toyoty vydrzi opravdu dost ( tim nepocitam v modelech pro zavodniky , kde motor pres krute zachazeni prezije tak 200tis. )
pokud je o motor postarano tak vydrzi mnohem vic ( mame starou Camry a ma najeto 420tis. bez problemu ) , v mnoha zemich pouzivaji toyoty jako taxiky - takze taky vysoka kilometraz
osobne nevim jestli netrpi diesel v Avu na caste poruchy dieselu ( vstrikovace, zhaveni , popr. turbo ) to necham na jinych , to jde mimo me
dalsi vec ze nevidite v inzeratech tolik km obzlast z ciziny se podle toho neda usuzovat - dnes se stejne jako driv staci km jako o zavod
takze pokud budete mit stesti na dobry udrzovany kousek vydrzi 400tis. jen s beznymi opravami
forum avensisu tolik nectu tak nemam prehled o popr. poruchach ale vetsinou se to tu resi a lze snadno dohledat
pokud je o motor postarano tak vydrzi mnohem vic ( mame starou Camry a ma najeto 420tis. bez problemu ) , v mnoha zemich pouzivaji toyoty jako taxiky - takze taky vysoka kilometraz
osobne nevim jestli netrpi diesel v Avu na caste poruchy dieselu ( vstrikovace, zhaveni , popr. turbo ) to necham na jinych , to jde mimo me
dalsi vec ze nevidite v inzeratech tolik km obzlast z ciziny se podle toho neda usuzovat - dnes se stejne jako driv staci km jako o zavod
takze pokud budete mit stesti na dobry udrzovany kousek vydrzi 400tis. jen s beznymi opravami
forum avensisu tolik nectu tak nemam prehled o popr. poruchach ale vetsinou se to tu resi a lze snadno dohledat
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Díky za odpoved.
To je právě to jediné z čeho mám strach vstřiky čerpadlo atd....
Na auto se mám jet teprve ted podívat .Ale podle fotek A1 !! stav.Majitel nekuřák servisní knížka připravena včteně všeho co bylo děláno.
Jediné co my ještě malinkoooo zaráží po rozhovoru s majitelem že ve 130 000 byli dělané vstřiky nevím jetli je to normální...Prý se při servisní běžné s prohlídce v Toyotě nezdály tlaky v motoru tak se nechali preventivně udělat vstřiky a zase je vše pořádku.Rozvodák měněn 1x nevím kdy se mění.
Za další názor nějakého majitlele Avensisu děkuji.
PS Jdu kouknout taky tady po foru to se omlouvám to jsem měl udělat hned..
To je právě to jediné z čeho mám strach vstřiky čerpadlo atd....
Na auto se mám jet teprve ted podívat .Ale podle fotek A1 !! stav.Majitel nekuřák servisní knížka připravena včteně všeho co bylo děláno.
Jediné co my ještě malinkoooo zaráží po rozhovoru s majitelem že ve 130 000 byli dělané vstřiky nevím jetli je to normální...Prý se při servisní běžné s prohlídce v Toyotě nezdály tlaky v motoru tak se nechali preventivně udělat vstřiky a zase je vše pořádku.Rozvodák měněn 1x nevím kdy se mění.
Za další názor nějakého majitlele Avensisu děkuji.
PS Jdu kouknout taky tady po foru to se omlouvám to jsem měl udělat hned..
Ja mam tento isty model. Kupoval som ho pred rokom ked mal 167000 teraz mam 189000 a stale ide rovnako. Doviezol som ho z D. Tu som pozeral viacero tychto aut niektore mali aj 250000 a vsetky mali rovnaky zvuk motora. Na tomto mojom som zatial menil jedno cidlo to stalo najviac 3000, olej, filtre, dosteloval som rucnu brzdu a este ostatne veci ako voda do ostrekovacov atd. Zatial nic nebucha. Akurat sa mi zda ze za studena je trochu hlucnejsi ale asi ako kazdy diesel. Ked sa zohreje tak ide uplne tichucko. Stal som pri kamaratovom pasate a svoj motor som pri jeho ani nepocul. Keby som mal kupovat auto teraz tak znovu kupim avensis ale bol by to uz ten silnejsi 93kw a 6-rychlostny. Rozvody by sa mali menit sa mi zda kazdych 105000 km.
jen male OT. jak je to s temi rozvody?mam taky 2004, 85kw a ted mam 103tis. tak jsem se byl ptat ve Federalech na servisku ve 105t a hlavne na rozvody.Koukli na to podle VIN a rekli me,ze rozvody ve 150t.Ale vetsinou tu lide pisou prave 105t,tak jsem trosku confused.Ale auto super!mam ho mesic a jsem velmi spokojen!
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
jj tuhle tabulku znam.Ja jen,ze to hledali primo dle VIN auta a rekli,ze 150t.Tak rikam,ze dle tabulky je to 105 a bylo mi receno,ze je to pro starsi typ 2.0 D-4D,ze by tech co meli 81kw?? na za chvili se pujdu objednat,tak si to necham jeste poradne overit
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Toto ti urcite zdvihne naladu
Toyota Avensis 2003 - 317.000km
http://www.bilbasen.dk/brugt-bil/forhan ... 401019.htm
Tu mas cely zoznam
http://www.bilbasen.dk/cars/usedcars/Re ... pCode=0000
A tu mas Avensis z roku 2006 2.2 D-4D s 300.000km....
http://www.bilbasen.dk/brugt-bil/privat ... 414763.htm

Toyota Avensis 2003 - 317.000km
http://www.bilbasen.dk/brugt-bil/forhan ... 401019.htm
Tu mas cely zoznam
http://www.bilbasen.dk/cars/usedcars/Re ... pCode=0000
A tu mas Avensis z roku 2006 2.2 D-4D s 300.000km....
http://www.bilbasen.dk/brugt-bil/privat ... 414763.htm
Toyota Auris TS Hybrid 2016
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
nejlepsi je kupovat prvovyrobu ale ne v toyote , tady mame na to clovicka Idaha , ktery sezene vetsinu dilu za dobre ceny a se slevou pro toyotaklub
http://www.dicompracing.com/nd/
co nenejdes v nabidce , staci se poptat , bezne dily ( rozvody ) sezene normalne, co nesezene on , tak uz vetsinou jen v toyote i kdyz taky nekdy neco nema ( vetsinou mu to nedodaji ) co se da koupit v jinych e-shopech / prodejcich ( autokelly , atd... )
druhovyroba existuje jiste taky
http://www.dicompracing.com/nd/
co nenejdes v nabidce , staci se poptat , bezne dily ( rozvody ) sezene normalne, co nesezene on , tak uz vetsinou jen v toyote i kdyz taky nekdy neco nema ( vetsinou mu to nedodaji ) co se da koupit v jinych e-shopech / prodejcich ( autokelly , atd... )
druhovyroba existuje jiste taky
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
Vubec bych se toho nebal, auto jsem kupoval novy v roce 2003, dneska mam najeto 240tis a zatim bez problemu. Jediny, co na aute bylo meneno v ramci zaruky byla svetla (nejedna se o xenonove verze), u kterych se vypalovaly paraboly, taky v zaruce byl menenej starter a jinak nic zasadniho. Ve 210tis jsem nechal vymenit tlumice a to jen z toho duvodu, ze mi pravej zadni vytek, zrovna tenhle vikend se chystam na vymenu gumovohe ulozeni zadniho stabilizatoru, nevim, co to muze stat, ale na Octavii stoji do 100,- Kc, takze pocitam neco podobnyho. Zacalo mi to mlatit po vyteceni toho tlumice, ale asi proto, protoze mi vytek ten tlumic a nez jsem to zjistil, tak se to asi vymlatilo. Jinak, co me jeste vydesilo, bylo prepnuti auta do nouzoveho rezimu, stalo se mi to 2x, ale pokazde to bylo po natankovani, takze asi spatna nafta. Projevilo se to tak, ze auto neslo vytocit nad 2000tis otacek a ztratilo vykon. Po nekolikikatem nastartovani a zhasnuti motoru auto fungovalo bez problemu. Rozvody jsem delal po 105tis. Poprve nevim, kolik to stalo, ale podruhe material 7500,- a prace asi 2000,-. Faktem je, ze mi to nedelali v Toyote. Vymena tlumicu me stala 12500,- vcetne prace, bylo to v Toyote Hodonin, ktera uz bohuzel neexistuje, protoze v Praze chteli jen 5000,- za tlumic, a to v tom nebyla zapocitana prace. Klidne se ptej na neco konkretniho.
No, opravdu bezproblémové jsou benzínové dvoulitry.Jak starší cariňácké tuším 93kw,tak i novější D4 110 kw....tyto motory jsou opravdu nezničitelné a vím o několika,které mají půl miliony bez problémů a nevemou si ani kapku oilu....
U dehťáků je to o něco horší, hlavně kvůli problémům s vstřiky...U mýho áve byli měněny po 75 tis....
u D4D je problém podobný a jestli máš auto s motorem po výměně vstřiků, tak bych se toho nebál ať má najeto kolik chce(jen je otázka,zda byli skutečně vyměněný)....
Taky pokud je DOLOŽENO 170tis, je to furt lepší,než drtivá většina aut v čechách, který ať jsou starý jak jsou starý, furt maj najeto do sto tisíc

U dehťáků je to o něco horší, hlavně kvůli problémům s vstřiky...U mýho áve byli měněny po 75 tis....

Taky pokud je DOLOŽENO 170tis, je to furt lepší,než drtivá většina aut v čechách, který ať jsou starý jak jsou starý, furt maj najeto do sto tisíc

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex