Yaris z bazaru Toyoty

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
juros
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Yaris z bazaru Toyoty

Příspěvek od juros »

Ahoj všichni, tak je to tady, moje první auto. Toyota Yaris, rv. 2001, tachometr ukazuje 58tis. km, el.okna, bohužel bez klimy a bez ABS :(

Po dlouhem uvazovani jake koupit ojeté auto, ktere malo žere, dobre jede a vypada jsem se rozhodl pro Yarise. Po precteni recenzi zcela zvitezil nad jinymi (Saxem, 106-kou, Corsou). Koupil jsem ho v Toyote Tsusho Praha Modřany za 130tis.Kč. A pravě na tuto cenu chci znát váš názor. Vím že je to víc než je zdrávo, i když auto vypadá velmi pěkně. Nyní na internetu ale nacházím jiné kousky levnější a lépe vybavené :( no ale i tak jsem spokojen. Musím když jsem to už koupil 8)

Kupoval jsem to v Toyotě proto, že jsem doufal v koupi opravdu kvalitního ojetého vozu, prostě žádný "šolich". Toyota si ale určitě přihodila na ceně, aby vydělala kačky. Chci se zeptat zda máte někdo zkušenost s koupi ojetého vozu v teto prodejně, popř. jakým způsobem Toyota vozy vykupuje (tzn. zda prochází nějakou podrobnou prohlídkou na jejimž základě se určí cena). Je v Toyotě výše ceny přímo uměrná kvalitě a stavu ojetého auta?

Předem díky za Vaše názory a ať Vám to jezdí bez poruch a bez nehod.
Naposledy upravil(a) juros dne úte 20.01.2009, 08:31, celkem upraveno 1 x.
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Já osobně jsem kupoval auto v prosinci 2007 u autorizovaného dealera Toyoty, v Ostravě. Byť jsem z Plzně a napůl jsem bydlel v Praze mi ta dlouhá cesta za to stála, protože s vozidlem jsem absolutně spokojený! Navíc cena v tu dobu byla průměrná, možná lepší průměr z mého pohledu. Rozhodl jsem se pro něj mimo jiné z důvodu, že ve vozidle už byl namontován pohon LPG, který bych do auta nechával stejně dávat. Takže to bylo velké plus. Co se občas podívám na vozidla konkrétně z Tshucha, tak mi přijdou ceny o dost vyšší, než bývá průměr. Zase na druhou stranu by měly být prověřeny, v dobrém stavu a většinou se serviskou. Asi tak.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

myslim si, že základní je aby to nebylo kradený, s tim se totiž nedá dělat vůbec nic.. a druhá věc aby to nemělo najeto o moc víc, než je na tachometru.... všechno ostatní se dá relativně dobře vyřešit :D a yaris (navzdory sloganu "malý genius" apod.) je docela jednoduché autíčko, které se dá docela lehce opravovat.

btw: "autorizovaný" servis se jmenuje proto, že používá autorizované postupy tzn. při závadě vymění třeba čtvrtku motoru za novou, přičemž manuálně pracující mechaniky nemůže moc dobře zaplatit - jinými slovy, kdo se to naučí a je šikovnej, dělá radši pro sebe než v autorizáku.. 8)
juros
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juros »

Tak se při mytí mého Yarise zjistilo, že je opravováný kousek plechu na levé straně vzadu u kraje pod nárazníkem. Je to tam přetřené, tak nevím co s tím předchozí majitelka udělala. Spíš to vypadá na nějaký menší ťukanec. Co mě ale děsí víc je to, že na levých dveřích vzadu pod oknem chybí čalounění. Je tam pouze plast. Na pravých dveřích vzadu čalounění je. Doufám, že auto není po nějaké větší havarii, po které se třeba musely vyměnit minimálně dveře. Nevím zda je možné, že by to čalounění někdo poškodil a pak ho odstranil. Na stránkách Toyoty Tsusho píší, že ojete vozy jsou kvalitní a prověřované. Tak snad by neprodali vůz po vetším karambolu, jako nebouraný.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,škoda,že si si to nevšimol pri kúpe...ale čo už..
Rozhodne však tam nie je niečo na kostolnom poriadku.Jediné,čo ti ostáva je to,že sa spýtaš predajcu,čo to znamená.(aj keď si myslím,že normálnej odpovede sa asi nedočkáš) :cry: :cry:
A to,čo píšu o aute,tak by som vela vecí bral trochu s rezervou. Ja mám špatné skusenosti s AAA Auto a tiež garantujú nebúrané autá. :lol: :lol: :lol:
No v praxi je to tak,že autá sú v tom bazare minimalne 80% buraných a dokonca sa stalo nie raz,že predali klientovy KRADNUTE auto ! Hlavná vec,že si skôr ako auto od teba odkupia,preverujú ,či im nepredávaš kradnuté- a to trvá asi 5-6 hod. Takže opatrnosti nie je nikdy nazvyš!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
introvert4
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od introvert4 »

Ja jsem koupil rv.2000 . najeto 65 000km. za 114 000tis. před pul rokem.Nemam klimu,central,el okna. Mám dva škrábance (dost velké) na bltnícich) na jaře musim koupit kola protoře tie plecháče jsou už řezavé a přesto jsem spokojenej. najel jsem už 6000 km. spotřeba se drží na 5,5 až 5,7. Jestli budeš spokojenej uvidíš až časem,jestli máš najeto 58tis.tak to by to mělo být bez problému,ale pro jistotu si zajdi do nejakeho servisu a tam ti řeknou jak na tom to auto je.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

juros píše:Doufám, že auto není po nějaké větší havarii, po které se třeba musely vyměnit minimálně dveře...
tak v podstatě dveře, blatník, nárazník ještě není větší havárie..to je dá se říct spotřebák u aut do města... hlavu bych si tim nelámal, případně bych to ošetřil proti korozi shora a zespoda a hotovo.

btw: a náhradní díly nejsou nijak drahé, drahé je pravda lakování, metalíza zvlášt
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

r.v. 2000 za 114000 :shock: Kurňa, to by mě zajímalo kolik bych tak dostal za svojeho. Mám jednoho z prvních. Ještě podstivý japonec :D Letos už bude mít 10 let. Mám najeto 64 tis. Letos poprvé jezdí i v zimě, jinak vždycky stál přes zimu v garáži. Je to 5dv. a ta nej výbava co se tehdy dávala jen bez klimy. Ale tu jsem nikdy nechtěl :D Stím jak teď šly auta dolů bych byl rád kdybych dostal 100 000,- To se mi ani neoplatí prodávat. A asi by lidi ani nevěřili těm kilometrům :D
juros
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juros »

Díky za názory chlapci. Zítra autko zkoukne otec přítelkyně automechanik, tak uvidim jak se vyjádří. Možná dostanu i informaci přímo z databaze policie, zda nemají záznam o nehodě tohoto auta, ale to nevím zda vyjde. Psal jsem i prodejci Toyoty Tsusho, zda by k těm dveřím měl nějaké vyjádření, ale stějně jak tady napsal muco normální odpovědi se asi nedočkám.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Alebo ešte jedno riešenie tu je:.....kašli na to-jazdi s tým (ak ti to nebude žrať nervy").Je niekedy lepšie nevedieť o tom,čo má všetko za sebou,lebo mňa by je... :twisted: :twisted:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“