BUBLANI A KLESANI OTACEK

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
pulecek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

BUBLANI A KLESANI OTACEK

Příspěvek od pulecek »

TOYOTA COROLLA 1.6 GL 16 V 1989 77 kw liftback benzin

ZDRAVIM VAS VSECHNY A DOUFAM ZE MNE PORADITE NEVIM SI RADY UZ...... :cry:

PROBLEM: jedu si tak na delsi trasu jak obvykle a asi tak po 350 km klasicke jizdy to prislo: zaclo se to jakoby dusit a bublat a raficka na otackach padla vzdy do nuly tak jsem hned vyradil a zaradil znova opet naskocila raficka do otacek danych na rychlost vozidla a opet zase to same az to udelalo tak ze 4 x tak se to chytlo do normalu jel jsme dal nejakych 50 km bez problemu a zacal mirny stoupajici delsi kopec a zas to udelalo to same akorat ze jsem uz nedokazal dat rychlost prizpusobenou autu a stracel jse totalne vykon az to padlo uplne na dno a chciplo to startovat slo ale neudrzel se porad chcipal. stal jsem v kopci a nevedel si rady otevrel jsem kapotu a cejtil jsem tak trochu spaleninu nevim ceho nedokazu presne prirovnat asi kable nebo oleje nevim. porad jsem skousel nastartovat a nic odtahli jsme to s klukama na lane jo bylo to tak asi 14 dni na zpet kolem 10 vecer. Do rana stalo auto pred barakem rano jsme to s klukama odtahly k memu mechanikovi a vysvetloval jsem problem za pet minut mne auto privezl pred barak. pry nastartoval a auti bezelo upa bez problemu, nerozumim tomu on taky ne, asi po par dnech jedu dal opet delsi trasu a zase po asi tak 350 km to same zacalo to bublat a chciplo to hned na poprve zastavil jsem a za 5 minut jsme to skusil nastartovat nasklocil. ujel jsem zase tak 55 km a v tom samem kopci jak minule se to stalo znova. skousle jsme nastartovat a nic po pul hodine skouseni to nejak naskocilo a pri zaradeni 1 plenej plyn abych udrzel otacky hned za 2 zas plnej plyn a za 3 zas plnej plyn jsem doskakal domu pred barak asi tak 12 km jsem opravdu skakal pres 3 rychlosti snazil jsem se udrzet otacky a beh motoru, no strasny porad to mnelo tendenci padat na 0 jak kdzyby dosel benzin ale byla tam ctvrt nadrze. opet se to stalo vecer zase smrad od motoru a nejake piskani jakoby, nebo siceni tak nejak do rana stalo auto zas bez pohybu a prijdu a normal nastartuji, jedu. mechanik opet nevi a ja taky ne skusil jednu vec. kdyz jel dotankovat tak zasicela nadrz kdyz ji oteviral tak to prej spravil pry tam byl tlak nebo co a ze zase az se neco stane podobneho tak ze mam skusit nastartovat z otevrenou nadrzi. jedu po treti delsi trasu a zase zhruba po 350 km to same zabublal ale nespadl na nulu u otacek jsem mu podradil, a drzel se celou cestu domu bez problemu. NEROZumim tomu PORADTE PROSIM .... jo a dodatek k tomu vsemu nez se to stalo tak uz delsi dobu asi tak 2 mesice se me otacky drzi porad na 1500 do 2000 nevim proc jen kdyz je to rano cerstve nastartovane tak to chvilku stoji na 1000. PREDEM DEKUJI ZA RADY
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Nejezdit dál než 350km :D ...ne vážně, ten motor neznám má to vstřikování nebo karburátor?? A co běžná kontrola jak vypadaj svíčky, kabely, rozdělovač??
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
pulecek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulecek »

ne nekontroloval jsem to. mnela by to byt strikacka karburator to asi neni blba otazka jak to poznam??? strikacka nebo karburator ale jsme lajk tak se radsi zeptam nez placnu neco spatne.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

nemáš ucpaný odvzdušnění nádrže??
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

víš označení motoru mělo by být ve velkým techničáku...podle toho by se dalo poznat
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
pulecek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulecek »

a kde to najdu prosim, odvzdusneni nadrze??
????
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Neřeší to samé kudl tady? BTW příště to zkus bez těch vykřičníků..
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Mno to mas uplne stejnej motor jak ja bych tipoval takze nejspis to bude 1,6 4A-FE jak si psal vyse 16 ventil a 77kW tzn urco strikacka (4 bodova). Ja mel problemec podobnej Marty sem hodil link tak to zkus procist, je tam toho vic :lol: . Kazdopadne bych nejdriv zkusil zkouknout kable ke svickam=celej muj problem. Me to delalo to, ze to studeny paradne chytlo a minutku dve i jelo na 4 valce, ale pak konecna, auto sice jelo, ale znelo jak trakor a pri pridani plynu bublalo a melo bud polovicni bo skorem zadnej vykon- podle toho, esli jelo na 3 bo na 2 valce :lol:. Muze to bejt ale urco i neco uplne jinyho z elektryky treba vicko rozdelovace, bo palec rozdelovace. Vse uz ale bylo reseno a popsano v tom odkazu od Martyho. Jo jinak ja sazim na ty kable, protoze me tu jejich cast, ktera je zanorena do motoru(nevim jak to lip popsat pojmenovat) zlikvidovalo zrejme vyhrati motoru- problemy zacly az nakou dobu po tom, a teplota mela vliv na jijich funkcnost.Tak me napadlo jestli to neni stejnak i u tebe, ale zase motor je zahratej po 15 min ani ne a ne po 350Km :? . No kdybys chtel neco treba podrobnejs pisni SZ :wink: rad pomuzu pokud to pude. A kazdopadne nezoufej vzdycky se to poresi to vim sam :lol: :lol: .
Marty: Uz neresim bublani ted resim ze mam kastli vomlacenou jak pistalku :lol: :lol: jinak to jede paradne :lol:
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

kudl píše:Marty: Uz neresim bublani ted resim ze mam kastli vomlacenou jak pistalku :lol: :lol: jinak to jede paradne :lol:
Tak super, jsem zvědav, jak se s tím popereš, jestli to vůbec budeš řešit. Koukal jsem, že už ty řidičovy dveře máš trochu zamázlé..
Obrázek
pulecek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulecek »

Paulie píše:víš označení motoru mělo by být ve velkým techničáku...podle toho by se dalo poznat
Typ oznaceni mototru je 4A
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

marty: urcite to resit budu, protoze i kdys to ted tak nevypada, tak to chci dat i z venku do kupy. Naucit se poradne s cockem a vyvarit si prahy, plus udelat tisic jinejch ruznejch veci, ktery z toho este vylezou.me spis vic nez na vzhledu sice zalezi na tom jaky je svezeni. Tim se taky chci ridit a o letnich prazdninach dat auto do slusneho stavu a zkusit decanko odlehcit.mozna sehnat druhej motor a s tim si v klidu vyhrat. Zalezi kolik bude penez. :twisted:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tak pokud budeš shánět druhej motor, podívej se co máš v TP a sežeň si nějakou lahůdku ;) Minimálně sériovou 4A-GE, která ti poskytne pěkný prostor pro tuning. Viz tady http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=7992
Obrázek
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Jo to ja bych moc rad, celej ten topic sem samo cet:-) , ale to uz je sakra palka na to to vydelat po brigadach:-( navic to znamena i vykony brzdy nejmin.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

kudl píše:Jo to ja bych moc rad, celej ten topic sem samo cet:-) , ale to uz je sakra palka na to to vydelat po brigadach:-( navic to znamena i vykony brzdy nejmin.
Myslím, že z vrakáče by to neměl být zásadní problém, stačilo by najít rozstřelenou corollu gti. Z té pobereš i lepší brzdy, pokud vyměníš ty 13" tak je tam i napasuješ :)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“