řidičovy v pohodě, u spolujezdce "kropí" jen z posledních sil zhruba na úroveň stěrače, spíš ještě pod. Předpokládám, že pokud ještě kropí, motorek není v háji. Co to může být jinýho? Ucpaný se to nezdá....

No tak jsem to vyzkousel a prisel jsem porovnanim obou ostrikovacu na chybku, az kdyz jsem obe "soustroji porovnal". Klasicky to vypada tak, ze je hadicka, pak takova malicka "trubicka", na kterou se hadicka nasadi, no a ta trubicka je zasazena primo do tech trysek (zespodu kapoty). No. A byvaly majitel to asi nejak zbastlil, takze u spolujezdce zustala jen ta hadicka, ktera byla primo napasovana (a uchycena nejakou leukoplasti ci co) primo zespodu k tem tryskam. Jsem vul, ze mi to prislo docela normalni (az kdyz jsem to porovnal s tou fungujici ridicovou stranou, pochopil jsem). Kazdopadne teda u spolujezdce chybi ta "trubicka", o ktere jsem mluvil). Da se nekde sehnal solo nebo je to potreba vymenit i s tryskama?jarmil píše:Jednoducha odpoved. Avensis ma motorky dva (pokud je ostrikovac patych dveri), jeden v pripade ostrikovace pouze celniho skla. Jeden motorek je cerny a druhy cerveny (v mem pripade), asi aby se to nepopletlo pri montazi vozu.
Zkouska funkcnosti je snadna. Zvednu kapotu motoru a odpojim hadicky od trysek . Zapnu ostrik a pokud kapalina vyteka z obou hadicek priblizne stejne je problem v tryskach. Trysky jsou v kazdem ostrikovaci dve a daji se stelovat v ose xy. Je tam konus. Pokud jsou trysky (ostrikovac) venku s vika motoru, doporucuji je profouknout stlacenym vzduchem opacnym smerem nez proudi kapalina. Vetsinou je po zavade. Zamozrejme muze byt i ucpana hadicka, to by ale nejaky dobytek musel do nadrzky nalit vodu z kaluze. Motorek nema saci filtr. Co tam nalijete, to nasaje.
Mam Avensis T25. Tam idu hadicky medzi kapotou a odhlucnovacim deklom, ktory je na kapotu zvnutra prichyteny. Ako sa da dat dole (dekel) bez toho, aby som zlomil plastove uchyty? Zdaju sa mi byt pevne uchytene a nechcel som riskovat zlomenie...jarmil píše:Zkouska funkcnosti je snadna. Zvednu kapotu motoru a odpojim hadicky od trysek.