Ekonoměr-led diody

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Michal2
Člen Týmu

Ekonoměr-led diody

Příspěvek od Michal2 »

Ahoj, potřeboval bych radu. Nějak mi už delší dobu nefunguje ten ekonoměr který je na otáčkoměru - zelená a červená (oranžová) led-dioda. Svítí pořád jen ta oranžová a otáčky se po vytočení pomalu vracejí. Připadá mi, že motor není tak pružný a otáčky na volnoběhu zůstavají trošku vyšší. Dokázal by mi někdo říct, čím to je? Zajímalo by mne především, kde najdu systém, kterým je ten ekonoměr řízený, ať se na to můžu podívat. Nejvíce by mi pomohlo, kdyby mi to někdo popsal a vyfotil digitálem a poslal na e-mail.:-) Opravdu netuším, zda to funguje elektronicky nebo systémem nějakých podtlaků nebo má na to vliv škrtící klapka? Snad někdo poradíte, pokud už jste to někdo řešili. Díky moc chlapi. myspulinn@centrum.cz
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

ekonomyměr

Příspěvek od Diablo »

Tento problém jsem měl do doby než jsem zadřel svuj první motor,pak při vyměnování jednotlivých komponentu jsem zjistij že je to ta capinka (ponašimu :D ) Co je Napravo nad vzpěrou vede tam podtlak z T-VISu A jeden drát do kastly-večinou je zrada v ukostření-je tím podtlakem spínán přes kostru,takže očistit plochy dosedající na káru.Ale nefunkčnost nemá na běh motoru vliv.... Jo,a vysokého volnoběhu jsem se zbavil vyčištěním klapy speciálním roztokem,a donastavení lanka. Zdravim
fajry
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajry »

Hmmm, ale ja som kostru skontroloval aj kabel co vedie do vnutra auta a vsetko sa zdalo ok. No aj napriek tomu mi ekonometer nefunguje. Cim to moze byt???????

Novy stoji 3000,-Sk!!!!!! Aspon to mi povedali v AWF Toyota, Bratislava.
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk

sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
Michal2
Člen Týmu

Příspěvek od Michal2 »

Já nevím pořád, které čidlo myslíte? Po které straně to je při pohledu z aute ven? Potřeboval bych to nejlépe vyfotit.:-)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ten ekonoměr je řízenej podtlakem a vypne tu zelenou diodu prostě tehdy když klesne podtlak v sání, tj. když šlápnete na plyn moc prudce. V podstatě ten ekonoměr nic moc neřekne, jen vás donutí jet jako slimák - pokud teda budete chtít mermomocí udržet rozsvícenou zelenou LEDku. Dá se to nějak otestovat, je tam spínač, od kterýho vede jeden nebo dva dráty do palubky a podtlaková hadička, pokud je špatnej ten spínač, tak jedině vyměnit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

tusim ze to je tady tohle - lepsi fotku nemam :-(

Obrázek
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Odpovědět

Zpět na „Celica“