tapecírunk
tapecírunk
Neporadil by mi někdo jak sundat tapecírunk na dveřích? Zkoušel jsem to a nějak mi to nešlo.
Potřebuji vyměnit dveřní omezovače LP+LZ. Předem dík.

Avensis Combi 1,8 VVT-i, 2002
Ten plast zpod kliky dveří jsem sundal jednoduše tak, že jsem klku pozvednul jako bych chtěl otevřít a pak normálně plast vyndal. Tapecírunk zasunutý do lišty okna nemusíš vyndávat, stačí vysunout tapecírunk směrem nahoru včetně lišty, ale jde to sundat i z ní když trochu zabereš.
Toyota Avensis D4-D, motor 1CD-FTV, r.v.2000
Tak se mi to podařilo sundat.
Hodím sem ještě ten návod co mám od Gongushe:
ja začal těma černyma krytkama u špiglu, daj se normalně vytahnout...umiš sundat ty plastovy bazmeky?... tvaři se to jako obyčejny šroub ale nejni, stači s tim mirně s citem pootočit, vyskoči ti hlavička a mělo by to jit vytahnout... jejich opětovne nasazeni při skladani se obejde už bez šroubovaku...v madle dveři je taka krytka, tu když sundaš, tak je pod tym normalni šroubek, pod madlem se skryvaji dalši dva šroubky... v klice je taky jeden pod tou čtverečkovou krytkou...pokud sem na nic nezapoměl, tak by mělo jit tu tapycirku vespod odklopit od dveři...je to jen na takovych cvočcich...pak by to mělo jit potahnout nahoru, ale davej přitom bacha na kliku...
snad je to vše...
Na tu krytku kolem kliky to chce větší sílu. Ale s citem, někdo už ji sundaval a byla prasklá. Jo a úplně zespoda dveří je tapecírunk přidělán dvěma šroubky.
Dík všem za rady

ja začal těma černyma krytkama u špiglu, daj se normalně vytahnout...umiš sundat ty plastovy bazmeky?... tvaři se to jako obyčejny šroub ale nejni, stači s tim mirně s citem pootočit, vyskoči ti hlavička a mělo by to jit vytahnout... jejich opětovne nasazeni při skladani se obejde už bez šroubovaku...v madle dveři je taka krytka, tu když sundaš, tak je pod tym normalni šroubek, pod madlem se skryvaji dalši dva šroubky... v klice je taky jeden pod tou čtverečkovou krytkou...pokud sem na nic nezapoměl, tak by mělo jit tu tapycirku vespod odklopit od dveři...je to jen na takovych cvočcich...pak by to mělo jit potahnout nahoru, ale davej přitom bacha na kliku...
snad je to vše...
Na tu krytku kolem kliky to chce větší sílu. Ale s citem, někdo už ji sundaval a byla prasklá. Jo a úplně zespoda dveří je tapecírunk přidělán dvěma šroubky.
Dík všem za rady

Avensis Combi 1,8 VVT-i, 2002
Nazdar.imperator píše:Ahoj mám takovej trapnej dotaz![]()
Potřebuju sundat tapecírunk ze zadních dveří a poslední na čem mi to drží je klička na stahování okna. (AVE '98 combi)
Jaký je na to fígl?
Na klučke je taká pružinka v tvare U. Musíš klučku oddialiť od tapacíru, skôr potlačiť tapacír do dverý a šrobovákom dať tú ,,sviňu,,pružinku dole.
Trpezlivosť.

Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
- imperator
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Já se na to ještě podívám. Trochu jsem tu kličku povytáhl, ale nic na hřídelce vidět nebyloStanley píše:Nazdar.imperator píše:Ahoj mám takovej trapnej dotaz![]()
Potřebuju sundat tapecírunk ze zadních dveří a poslední na čem mi to drží je klička na stahování okna. (AVE '98 combi)
Jaký je na to fígl?
Na klučke je taká pružinka v tvare U. Musíš klučku oddialiť od tapacíru, skôr potlačiť tapacír do dverý a šrobovákom dať tú ,,sviňu,,pružinku dole.
Trpezlivosť.![]()
![]()

EDIT - ještě jsem našel tenhle návod
Kód: Vybrat vše
Use a piece of cloth about 35cm x 10cm. Point the window winder downwards. 'Loop' the length of cloth under the winder. Gently pull upwards on the ends of the cloth applying pressure to the spindle area. This with release the locking clip allowing the winder to slide off the spindle.