taky vám v těchdle mrazech skřípe v motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
ouky
Člen Týmu

taky vám v těchdle mrazech skřípe v motoru

Příspěvek od ouky »

Taky vám v těchdle mrazech vrzá v motoru?

Mě to přijde jako nějakej skřípající řemen nebo simering.

Myslíte, že je to normální, nebo je nějakej díl na odchodu do věčných lovišť? Přece jen jsou ty mrazi dost festovní a trvaj už dlouho, věci ztrácej pružnost a křehnou...

Až do minulého týdne to nedělalo, a po delší trase to zmizí. Moc toho v zimě nenajezdím, takže auto někdy třeba i tři dny v kuse stojí. Rozvody jsou dělané na jaře.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Mně krátce po nastartování piští klínovej řemen k alternátoru atd. Už jsem to zkoušel trochu napnout, je to lepší, ale blbě se k tomu leze...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

me tam taky neco vrze,skripe spis jako rolna,ci lozisko,ale jak se to zahreje pak je to lepsi..
jen hned jak nastartuji a pridam jeste trochu plynu tak je to slyset..
tak po peti min je to lepsi
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Taky mi piští drážkový řemen. Objevilo se to taky při ochlazení. Dotáhnul jsem ho a na chvíli se to zlepšilo, ale bůh ví, jak je starý, asi ho budu muset vyměnit za nový a uvidím.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
georgin
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgin »

Mě akorád po nastartování ráno. Když nastartuju, jako by auto odplivlo nebo zavrzalo a pak to chvili jako bzučí a pomalinku se to bzučení vytrácí a asi po 1-2 minutách je pokoj. Dělá to jen ráno, když v mrazech nastartují. Pak je celej den klid. Koupil jsem specialní spray na řemeny, tak uvidím. Taky mi asi hrozně vržou plasty pod motorem. nechal jsem je utahnout,ale stejně to nepomohlo. Je prostě hrozná zima a mechanik mi řekl co bych v zimě nechtěl...
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost :-(
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

S příchodem mrazů jsem nezaznamenal sebemenší problémy, koukám, že mám docela štěstí. :shock:
Kepo
Člen Týmu

Příspěvek od Kepo »

Zdravím všechny příznivce Toyoty,

dneska jsem objevil toto forum a hned jsem zde objevil i spoustu užitečných informací :) co se týče toho skřípání (já bych to označil spíše za pískání nebo vrzání), zní to jako klíňák, ale asi to bude uplně něco jiného, protože jsem v prosinci měnil komplet rozvody i s vodní pumpou a všemi ostatními řemeny (v autorizovaném servisu), a ten zvuk nezmizel. Dělá to jen v mrazech a po ránu, po zahřátí to vždy zmizí.

P.S. : Měnil jste někdo u Ave D-4D 2001 rozvody i s pumpou? Kolik vás to případně stálo? Informoval jsem se na to u několika neautorizovaných servisů a ti na mě vysolili takové pálky, že jsem to nakonec nechal udělat přímo v toyotě, kde to stálo asi jen o 15% více. Konkrétně 14600 Kč.
didi
Člen Týmu

Příspěvek od didi »

Kepo píše:Zdravím všechny příznivce Toyoty,

dneska jsem objevil toto forum a hned jsem zde objevil i spoustu užitečných informací :) co se týče toho skřípání (já bych to označil spíše za pískání nebo vrzání), zní to jako klíňák, ale asi to bude uplně něco jiného, protože jsem v prosinci měnil komplet rozvody i s vodní pumpou a všemi ostatními řemeny (v autorizovaném servisu), a ten zvuk nezmizel. Dělá to jen v mrazech a po ránu, po zahřátí to vždy zmizí.

P.S. : Měnil jste někdo u Ave D-4D 2001 rozvody i s pumpou? Kolik vás to případně stálo? Informoval jsem se na to u několika neautorizovaných servisů a ti na mě vysolili takové pálky, že jsem to nakonec nechal udělat přímo v toyotě, kde to stálo asi jen o 15% více. Konkrétně 14600 Kč.
tolko by som za rozvody nikdy nedal, ked si zoberies ze material stoji 8300kc podla Idaha ako som pocital aj s pumpou tak za pracu je 6200kc dost vela. Inac ta vodna pumpa, je pekne ju vymenit ale v manuly sa pise ze nieje nutne pokial je OK. Akurat idem tiez menit rozvody tak potom poviem moje skusenosti :)
Kepo
Člen Týmu

Příspěvek od Kepo »

didi píše:
Kepo píše:Zdravím všechny příznivce Toyoty,

tolko by som za rozvody nikdy nedal, ked si zoberies ze material stoji 8300kc podla Idaha ako som pocital aj s pumpou tak za pracu je 6200kc dost vela. Inac ta vodna pumpa, je pekne ju vymenit ale v manuly sa pise ze nieje nutne pokial je OK. Akurat idem tiez menit rozvody tak potom poviem moje skusenosti :)
Já jsem taky nikde nepsal, že moje pumpa byla OK :-) měnil jsem ji proto, že tekla... Co se týče těch cen, tak asi začnu jezdit pro ND na slovensko :D tu cenu co jste psal (8300) mi nabidli ve 3 autoservisech taky, ale bez DPH
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tu cenu dělal Idaho tady v čechách , tak nevim nevim proč jezdit na slovensko
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Muze se i stat, ze je horsi lozisko v alternatoru. Jakmile se prohreje mazivo, ktere je v lozisku, pazvuky se zmensi nebo zmizi. Vetsinou tohle vznikne kdyz nekomu skripe remen a dotycny to vyresi jeho napnutim nad rozumnou mez - remen prestane prokluzovat, ale znici nadmernym pnutim lozisko (pripadne rupne, podle kvality a stari remenu).
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

Co mohu poradit tak je to,ze bych striknul sprejem olejovym vsechny silembloky co drzi motor.Taky mi to vrzalo a tohle pomohlo na 100%
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

TommyMe píše:Co mohu poradit tak je to,ze bych striknul sprejem olejovym vsechny silembloky co drzi motor.Taky mi to vrzalo a tohle pomohlo na 100%
No mozna zmizi vrzani, ale olej gume (silentbloku) nedela dobre. Guma tim degraduje. Kdyz vrzou brzdy, taky je muzes olejickem maznout :lol: . Vrzani zmizi a zaroven i zmizi brzdny ucinek.

Kdyz neco vrze, jeste neznamena, ze to nefunguje :P
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
ZUL
Člen Týmu

Podivné zvuky z rozvodů

Příspěvek od ZUL »

Taky už delší dobu řeším podivné zvuky, které se ozývají od rozvodů (D4D, 2001). Dříve (naj, asi 80 tis. km) se občas ozvalo takové krátké "zakňourání". Nezmizelo to po rozvodech (neměnil jsem vodní pumpu), pří nízké teplotě se to ozývalo stále častěji a nyní (asi od 135 tis. km) to už "kňourá" trvale. Zkusil jsem sundat drážkový i klínový řemen, abych vyloučil pomocné pohony, a musí to být v rozvodech. Pumpa neteče. Jak zjistit, že je to opravdu pumpa aniž bych ji musel vydělat? Co myslíte?
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Beaver píše:Muze se i stat, ze je horsi lozisko v alternatoru. Jakmile se prohreje mazivo, ktere je v lozisku, pazvuky se zmensi nebo zmizi. Vetsinou tohle vznikne kdyz nekomu skripe remen a dotycny to vyresi jeho napnutim nad rozumnou mez - remen prestane prokluzovat, ale znici nadmernym pnutim lozisko (pripadne rupne, podle kvality a stari remenu).
Jakto? Vždyť když řemen začne prokluzovat, znamená to podle mě, že je vytahaný. Od toho je tam přece altík na té lyžině nebo jak to nazvat, aby se dal upevnit v místě, kde je řemen natažený. Takže podle mého názoru se tímto postupem jen prodlužuje použití řemenu, samozřejmě s rizikem jeho přetržení.

Nebo jsem mimo?
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“