Starostlivost o Tesnenie dveri
Starostlivost o Tesnenie dveri
Hladal som podobnu temu,nenasiel som,tak sa chcem poradit,co je dobre robit s gumennym tesnenim okolo vsetkych dveri v Yarisovi?
Ked to bolo nove,tak to tesnenie bolo take svieze cierne,a teraz po 2 rokoch to zacina ukazovat take sive,suche fleky, a neviem ci nieje dobre nieco pri tych mrazoch pouzit,ako konzervacnu latku,aby ta guma vydrzala dlhsie "ako nova".
Mate nejake skusenosti s tymto?Co tam natriet,ako sa to vola,kde sa to da zohnat a za kolko?
Ked to bolo nove,tak to tesnenie bolo take svieze cierne,a teraz po 2 rokoch to zacina ukazovat take sive,suche fleky, a neviem ci nieje dobre nieco pri tych mrazoch pouzit,ako konzervacnu latku,aby ta guma vydrzala dlhsie "ako nova".
Mate nejake skusenosti s tymto?Co tam natriet,ako sa to vola,kde sa to da zohnat a za kolko?
Naposledy upravil(a) mio dne sob 10.01.2009, 13:55, celkem upraveno 1 x.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ja mam silikon v tubicce s houbickou ( neco jako na boty ) a tim to delam ,
jinak jde to samozrejme i se silikonem ve spreji ( osobne pouzivam znacku Veidec , dalsi dobre jsou od Wurth , ale nevim jestli maj i silikon ), musi se trosku davat pozor kam to clovek strikne - muze to delat neplechu na sklu , takze nastrikat na kus hadriku ,
spreje jsou celkem drahe - ale daji se pouzit na spoustu veci
delam to tak kazdy dva mesice , nebo kdyz umeju auto , moje gumy uz jsou stary 19 let
jinak jde to samozrejme i se silikonem ve spreji ( osobne pouzivam znacku Veidec , dalsi dobre jsou od Wurth , ale nevim jestli maj i silikon ), musi se trosku davat pozor kam to clovek strikne - muze to delat neplechu na sklu , takze nastrikat na kus hadriku ,
spreje jsou celkem drahe - ale daji se pouzit na spoustu veci
delam to tak kazdy dva mesice , nebo kdyz umeju auto , moje gumy uz jsou stary 19 let

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Starostlivost o těsnění
Já zatím nepoužívam nic, mám auto teprve rok ale u předešlého jsem na gum. těsnění používal přípravek "Regum". je to v plastové nádobce a po nanešení na kousek hadry se to rozetře na těsnění. Proti provedení ve speji to má výhodu,že ochrana je na gumě a né karoserii.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
no tak to s tou houbickou je asi z benzinky,
jinak ty spreje sem nekupoval tak nevim , urcite v dobrejch prodejnach s barvami , nebo u nas je i specializovany obchod Wurth kde se tohle da sehnat
cenu nevim , tusim ze ten velkej sprej stoji asi 700,-Kč
jinak ty spreje sem nekupoval tak nevim , urcite v dobrejch prodejnach s barvami , nebo u nas je i specializovany obchod Wurth kde se tohle da sehnat
cenu nevim , tusim ze ten velkej sprej stoji asi 700,-Kč
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
Tak.Je jedno,aka je to značka-všade to dostať.Nastriekam to na tesnenie a rozotriem to ešte prstom,aby nebolo zbytočne vela oleja na jednom mieste-alebo to nastriekam na vatu alebo-ako len chceš. Laku to neublíži-keby si náhodou striekol vedlamio píše:a to striekas,alebo si to das na handricku a tak pretries??jedno aka znacka sil.spreja?

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Taktiez pouzivam silikonovy sprej. Dostat to na benzinkach, ale aj v Tescu
Sprej nastriekam na handricku a prejdem s tym po tesneni.
Nastriekal som si takto aj zadne gumove koberce pod nohy, lebo mali skaredu farbu, ked na nich zaschla voda. Su teraz pekne cierne - ako nove, len vtedy treba davat bacha, lebo sa na tom smykaju nohy, ostava to na podrazkach. Kolega sa raz pri vystupe z auta skoro rozplestil na zemi.

Nastriekal som si takto aj zadne gumove koberce pod nohy, lebo mali skaredu farbu, ked na nich zaschla voda. Su teraz pekne cierne - ako nove, len vtedy treba davat bacha, lebo sa na tom smykaju nohy, ostava to na podrazkach. Kolega sa raz pri vystupe z auta skoro rozplestil na zemi.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška