Ekologická likvidace

Tlachání o všem - bez zaměření!
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

Já mám právě ty značky v depozitu už 6 let :)
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

práve že po novém roce by udajne melo být že pokud si po druhém prodloužení nevyzvednes auto tak ti automaticky poslou fakturu za eko likvidaci , ale to jsou zatím jen "podpultové" drby co se šíří o místním DI.

Takže mužete ít autov depozitu klidne deset let, ale od nového roku se to mení...
DrGis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

že se to mění mi říkali už před cca dvěma roky, když jsem dával corollu do depozitu a byla tam celou dobu bez problémů až do teď, jen jsem se po roce zašel pro jistostu zeptat a jakože prodloužit.

to Beaver: pojistku si zaplať! záleží na pečlivosti pojišťovny, mě si Kooperativa proklepla kvůli nezaplacené pojistce kámoše, kterému jsem prodával auto. Já jsem hned kupoval jiné, ale než se zprovoznilo (cca měsíc) a než jsem ho šel přihlásit a pojistit, uběhl jeden měsíc. Kvůli jednomu měsíci bez pojištění, jsem pak musel na úřad podat vysvětlení. Naštěstí se to celé vyřešilo symbolickou pokutou.
TOYOTA CELICA ST205
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Mám vlastní zkušenost tak se podělím:
V r. 2006 se mi do mé první E9 podíval do kufru peugeot partner (v 50tce bez brždění, prý ladil rádio) protože oprava byla nejistá koupil jsem druhou stejnou i ve stejné barvě a bouranou jsem si nechal jako 100% zálohu dílů (díky spolehlivosti toyoty jsem nakonec kromě žárovky nevyužil nic). Řešil jsem tedy problém jak si nechat bouračku po dobu co budu mít druhou e9.
Povinné ručení se musí platit vždy, tj i když auto stojí na zahradě jediná možnost jak ho neplatit je vyřadit auto z registru, a to buď trvale (ekologická likvidace) nebo dočasně, tj. dle zákona na 1 rok. Po uplynutí jednoho roku lze prodloužit o 6 měsíců, pak pokud se auto nevyzvedne je to protizákonné.
Háček je v tom, že soudruzi poslanci jaksik pozapoměli do zákona vsadit za toto nezákonné jednání sankční paragraf, takže pokud si auto do roku (1,5 roku) nevyzvednete sice porušujete zákon, ale za toto porušení nemůžete být potrestáni (není podle čeho zatím pokud nedoplní zákon ve výčtu pokut).

Takže osobně jsem měl auto v dočasném depozitu přes 2 roky a tento týden bylo odhlášeno trvale bez nějakých problémů.

To co se připravuje od nového roku je, že pokud někdo má auto neplatí pojistku a není vyřazeno z registru buď trvale nebo dočasně, vyměří se mu poplatek, který může být 30-300kč za den. Takže všem doporučuju za včasu dát auto do depozitu pozor, musí mít ale platnou technickou jinak to nevezmou, pak když projde během doby uložení je to fuk, ale když jej budete chtít vyjmout z depositu zase musí mít platnou TK.
Auto jsem nakonec nechal zlikvidovat u nás na Moravě je to pokud je včetně motoru a převodovky je likvidace bezplatná (jinak může chybět cokoliv podmínka je že musí mít nápravy jinak to prý není autovrak) pokud chybí převodovka tak je cena 350-500 pokud i motor cena je 1000 kč. Já jsem ji nechal odvést do ŽDB (odvoz zadarmo v ceně likvidace) bez převodovky za 350 kč jinak jsem očesal vše co se dalo :lol:.
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

co je dál nedomyslení je že nemužete udelat ekolikvidaci vozu který je v poloprepisu - uvedu příklad :
Koupil jsme MK3 supru , byv majitel ji odhlásil na mne.
ja ji už nepřihlásil ( nefunkční motor, k oprave jsem se nedostal prodal jsem ji na díly dál ) . Nový majitel ji mel pár mesícu a sla opet o dum dal.
te djsme v situaci, že uato je v odhlášce na mne, mezitím prošlo asi pet majitelu a ve finále ho nekdo sešrotoval pri rallye. neexistuje.

Ted sok - nemohu udelat ekologickou likvodaci, dokud nedodelám přepis na sebe. Vuz na sebe nepřihlásím bez evidenční kontroly.
Nemám s čím jít na evidenční kontrolu :D

ad nevyzvednutí z depozitu po určité dobe - jeden čas kolovaly fámy že pokud se do nejaké doby nevyzvedne SPZ z depozitu přijde automaticky faktura za eko likvidaci vozu a policie ho vyřadí zregistru. poplatek za eko ale bude navýšenej - pujde o oficiální poplatek, který zaplatíte za eko likvidaci v případe že vám vuz zustane ( ani nevím zda to tak legálne jde ale dost firem to veřejne inzeruje takže o asi ofiko jde.. )
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

Idaho píše:co je dál nedomyslení je že nemužete udelat ekolikvidaci vozu který je v poloprepisu - uvedu příklad :
Koupil jsme MK3 supru , byv majitel ji odhlásil na mne.
ja ji už nepřihlásil ( nefunkční motor, k oprave jsem se nedostal prodal jsem ji na díly dál ) . Nový majitel ji mel pár mesícu a sla opet o dum dal.
te djsme v situaci, že uato je v odhlášce na mne, mezitím prošlo asi pet majitelu a ve finále ho nekdo sešrotoval pri rallye. neexistuje.

Ted sok - nemohu udelat ekologickou likvodaci, dokud nedodelám přepis na sebe. Vuz na sebe nepřihlásím bez evidenční kontroly.
Nemám s čím jít na evidenční kontrolu :D
nechci se do tebe navážet, ale je jen tvoje chyba, že jsi se na to tehdy vykašlal a teď z toho můžeš mít problém....myslím, že takových lidí je spousta. Ale holt jsme národ bordelářů a musíme se naučit dotahovat věci do konce. Přeji ti ať to zdárně (bez placení) dopadne :wink:
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

dlik píše: nechci se do tebe navážet, ale je jen tvoje chyba, že jsi se na to tehdy vykašlal a teď z toho můžeš mít problém....myslím, že takových lidí je spousta. Ale holt jsme národ bordelářů a musíme se naučit dotahovat věci do konce. Přeji ti ať to zdárně (bez placení) dopadne :wink:
tomu řikám příspěvěk K VĚCI! Jinak já bordelář nejsem a nevim na kterej národ tady skuhráš-- vždycky to dopadne a je to každýho věc.. čus
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Bordelářů je nás spousta. Někdy prostě člověk na něco nemá čas a náladu. A je to naprosto lidské. Jenže tenhle stát se z nás běžných bordelářů snaží udělat zločince, zatímco velkopodvodníci se nám smějí z kalendářů prodejců luxusních aut :mad:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

To Idaho:
Tvá situace myslím není zas tak neřešitelná, právě proto žes jej nikdy na sebe nepřihlásil. Auto, které jsi si koupil zůstalo v registru na původního majitele. Pravděpodobně může být popotahován on (poplatek za nepojištění), pokud neprokáže, že auto prodal tobě např smlouvou můžeš to teoreticky zapřít, ale já bych to nedělal, ale normálně bych v případě problémů sdělil, že jsem je prodal dál (smlouva může být i ústní, povinnost přihlásit auto je myslím do 14 dnů), v případě problémů se dá bránit a doložit tyto skutečnosti svědeckou výpovědí např. kamaráda, který u toho byl apod.
Jinak úřad může auto vyřadit nejen na žádost majitele kt. jej dal k ekolog likvidaci, ale i zdůvodu že neexistuje viz §13 zákona 59/2001 Sb., o podmínkách provozu na pozemních komunikacích:
Trvalé a dočasné vyřazení vozidla z registru silničních vozidel
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností rozhodne o trvalém vyřazení motorového vozidla a přípojného vozidla z registru, pokud
a) motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo nebo zanikl účel jejich využití,
b) zaniklo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se registrovaného vozidla a nebyla-li ve lhůtě čtrnácti dnů od zániku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla uzavřena nová pojistná smlouva o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se téhož vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události (netýká se vozidel dočasně vyřazených z registru),
c) vlastník motorového vozidla předloží potvrzení o převzetí autovraku, vystavené provozovatelem zařízení ke sběru autovraků podle zvláštního právního předpisu 6a).

K tomu co si psal, že pokud si auto nevyzvedneěš přijde faktura o likvidaci se jedná opravdu o fámu, úřady mohou v této věci postupovat jen dle zákona v daném případě z. 59/2001 který zatím podtrhuji zatím žádný postup při nevyzvednutí z došasného vyřazení z registru neupravuje myslím sankce apod. (kdo chce může si jej najít a prostudovat) Sice žijeme v kocourkově, ale to by byla opravdu moc silná káva :-)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Ufff... sem z toho nějakej bujarej?
a popravdě se moc envyznám v tom poslednim přízpěvku.
Popíšu stručně svou situaci, před 4ma rokama sme od kámoše koupili Š120 na polopřepis(bez kupní smlouvy), on to ze sebe odhlásil, ale my už sme to na sebe nepřihlásili, asi po 14ti dnech sem oddělali motor, taxme ho prodali nějakej klukum(bez kupní smlouvy) a ty už nevim co snim udělali, a ted moje otázka, Hrozí nám teda nějaká sankace? policije mi našla že je to ještě stále hlášený(v polopřepisu) na kámoše. Pokud hrozí sankce co mi pomůže(zatim vim jen o možnosti správního řízení, ale to je na dlouho)? chtěl sem udělat tu EKO likvidaci, ale ted zase čtu že v polopřepisu to neni možný?
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Chápu to dobře že není ani auto ani papíry? to je teda pěkný ořech! Sankce za neplacení pov. ručení a poplatek za povinné ručení (50 Kč za den) hrozí podle mě tomu na koho je auto registrováno tj. stále původní majitel. Tys měl povinost jej na sebe přihlásit do 14 dnů, ale za to nelze uložit sankci. Pokud kámošovi přijde účet pravděpodobně sdělí, že jej prodal a obrátí se na tebe, abys to potvrdil záleží, jaký bude další postup úřadu resp kanceláře pojistitelů, to netuším.
Ideálně by bylo auto z registru odhlásit již před těmito problémy. Správně auto na sebe přihlásit a pak ekologicky zlikvidovat což je v tvém případě misson impossible. Pokud byla odhláška provedena před před 1.7.2006 (novela od které platí že je nutná ekolog likvidace) tvrdil bych že auto bylo před tímto datem odvezeno do šrotu a papíry prostě nemám ( ztratily se shořely třeba s autem co já vím). Pokud na to úředním nekývne postupujte písemně, už jsem slyšel že byl někdo odmítnut (auto bylo skutečně již dávno zlikvidováno, ale doklady existovaly - hold libovůle daného úředníka), je třeba si právo vymoci, na papír už budou muset zdůvodnit proč jej vyřadit nejde.
Nedávno jsem slyšel v rádiu (byl to myslím mluvčí ministrstva dopravy ), že nyní od 1.1.2009 bude možno auto z registru vyřadit bez ekolog. likvidace pokud se nějak doloží že bude majitelem využito třeba na náhradní díly(tak nějak to bylo řečeno). Jak to přesně je nevím, chtělo by to přesné znění zákona (novely od 1.1.2009).
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

No je i jedna ilegalni cesta a to nahlasit to auto jako kradene , ale to myslim je az krajni reseni :evil: . Hodne lidi to ted udelalo kuli ekopoplatkum
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

josuk píše:
dlik píše: nechci se do tebe navážet, ale je jen tvoje chyba, že jsi se na to tehdy vykašlal a teď z toho můžeš mít problém....myslím, že takových lidí je spousta. Ale holt jsme národ bordelářů a musíme se naučit dotahovat věci do konce. Přeji ti ať to zdárně (bez placení) dopadne :wink:
tomu řikám příspěvěk K VĚCI! Jinak já bordelář nejsem a nevim na kterej národ tady skuhráš-- vždycky to dopadne a je to každýho věc.. čus
neskuhrám....jen narážím na pražskej národ :lol: :lol: :lol:
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

dlik píše: neskuhrám....jen narážím na pražskej národ :lol: :lol: :lol:
HOHO to myslíš rodáky z Malé Strany, Vinohrad, Žižkova.......?? Nebo naplaveninu?? :twisted:
(žádnej pražskej národ néni, to každej rodilej pražák ví!!) :P
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“