kam nalít FRIDEX

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Andrea Hájková
Člen Týmu

kam nalít FRIDEX

Příspěvek od Andrea Hájková »

Ahoj, můžete mi prosím poradit kam mám nalít "FRIDEX" u Toyoty Corolly r.v 1996? Díky
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Na takovou otázku nelze než doporučit autoservis nebo šikovného kamaráda co tomu rozumí.
Jinak se fridex (naředěný na požadovanou mrazuvzdornost) dává do chladící soustavy, konkrétně se po vypuštění kapaliny, co v soustavě je (s otevřeným kohoutem topení) leje do chladiče.
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

Andrejko, prosím tě nelej ho radši nikam a stav se v prvním servisu na který natrefíš. Jsou známy případy - moje známá - která nalila chladící směs do oleje!
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

chladící kapaliny hlavně nemíchat (může se vysrážet)!!! dolévat to co tam je a jen když je potřeba!! Udržovat předespané ředení s destilkou.
jednou tak 4-5 let kapalinu zcela vyměnit bo ztrácí antikorozní vlastnosti

btw: značku fridex mám podvědomě asi už navždy :P spojenou s tím že žere těsnění pod hlavou ... ?? :mad:
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Pět let je dost dlouho, doporučil bych tad 2-3roky výměnu. Jinak fridexu je dnes 6 druhů a pokud zvolíš ten správný, uřčitě těsnění pod hlavou nežere :)
Osobně ho leju všude od Toyoty po Rolls Royce.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Nezlobte se,ale musím si rýpnout-moje žena byla taky poučená z autoškoly,že se leje fridex do chladiče-jenže když na Daewoo Matiz chtěla dolít,tak byla v řiti.Tam se totiš leje jen do expanzky.No a u Toyot by chladič taky neměla otevírat-jen expanzku. Takže já radím raději navštívit kamoše ať ti poradí osobně. Těch plastových nádobek v motorovým prostoru je povícero,takže se přechytneš a můžeš to šupnout do brzdové kapaliny nebo ostřikovačů-a ani jedno z toho by nebylo veselý.
Ať se daří :wink:

A nebo jí to kluci některej nafoťte
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“