Vyhřívání sedadel
Vyhřívání sedadel
Chtěl bych se zeptat jak dlouho trvá než se sedadla ohřejí?Mám takový pocit že mi to nefunguje.Kontroloval jsem pojistku a ta je v poho.Zkoušel jsem to a po 10 min. pořád nic.Nemohla by být ta delší doba kvúli tomu že mám kožená sedadla?Avensis kombi 2000 D4D.
Re: Vyhřívání sedadel
Nehohu posoudit jak rychle se to ma ohrat, ale vim jak rychle a jednoduse to zmerit, je-li to funkcni. Vyhrivani zrcatek, skel, sedacek ma obecne spotrebu nekolik amper. Funkce jednotlivych spotrebicu (respektive to, tece-li do nich proud) se bez blizsi znalosti elektroinstalace vozu dela tak, ze zvednes kapotu, pripojis voltmetr na akumulator a zapnes spotrebic (sklo, zrcatko, sedacku, ap.) Napeti na akumulatoru, pokud je spotrebic funkcni a tece do nej proud poklesne o nekolik milivoltu (200-400 mV). Nez zareaguje dobijeni je ubytek znat, proud do spotrebice tece (okruh elektroinstalace je v poradku).žafla píše:Chtěl bych se zeptat jak dlouho trvá než se sedadla ohřejí?Mám takový pocit že mi to nefunguje.Kontroloval jsem pojistku a ta je v poho.Zkoušel jsem to a po 10 min. pořád nic.Nemohla by být ta delší doba kvúli tomu že mám kožená sedadla?Avensis kombi 2000 D4D.
Jinak kolega ma octavii a kozena sedadla - pri minus 5 a niz to hreje do sedinky cca po 5 minutach. Uz jsem to i opravoval (tu decku co je vsita do potahu, respektive sedacky) a vetsinou se to prelame v miste spojeni operadla a sedaku.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
me to hreje asitak za minutu taky v koži a kdyz mrzne as za 2-3 aj podle toho kolik toho je zaply dyz mam zrcatka predni okno a zadni okno tak to trva trochu dyl
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
cca 5 minut
Cav€s, nemam sice v kozi, ale sedadla zacnu hriat cca po 2 minutach (zacnes citit, ze za zohrievaju). Po 5 minutach vypinam. To plati pri teplotach do 0 stupnov. Teraz som to skusal pri -15 (auto bolo dva dni vonku cize aj interier -15), trvalo to asi 5 minut... Priatelke sa zda, ze sadadlo vodica hreje menej/pomalsie ako spolujazdcovo, ja to pripisujem inej hrubke oblecenia 

Vyhřívání sedadel
Dneska sem to zkoušel znovu a připadá mi jako by byl v sedačkách termostat.Když sem sedl do studeného auta -12 a zapnul vyhřívání po 3 min. začalo hřát,ale za chvíli jako by vyplo protože byla sedačka ohřátá částečně jak sem na ní seděl.Když sem to nechal zaplí dýl byla sedačka vlažná,ale ne že bych to musel kvůli horku vypínat.
jojo jak se zahreje tak uz tak netopi takze to mam zaply porad, jak se vyhreje auto tak to neni ani poznat ze hreje
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
vyhřívání sedadel
U mého Avensise to hřeje v časovém limitu který zde udáváte bez problémů,rád bych se zeptal co se stane když nechám vypínač zaplý a vystoupím z auta.Zkoušel jsem to a kontrolka na vypínači stále svítí i když mám klíček venku ze zapalování.Nehrozí zde nějaké reálné nebezpečí?Díky za odpověď.
Avensis 2.0 94kw,sedan T22
Avensis T25 combi 2.0 VVTi 108kw
Avensis T25 combi 2.0 VVTi 108kw
Re: Vyhřívání sedadel
ahoj.chci se zeptat zda tu ma nekdo zkusenost s vyhrivanim kozenych sedacek u Avensisa r.v.2009.u meho totiz vyhrivani sice funguje,ale zda se mi,ze to hreje dost maloma na to vliv to,ze sedacky jsou v kuzi a je to tak normalni?žafla píše:Chtěl bych se zeptat jak dlouho trvá než se sedadla ohřejí?Mám takový pocit že mi to nefunguje.Kontroloval jsem pojistku a ta je v poho.Zkoušel jsem to a po 10 min. pořád nic.Nemohla by být ta delší doba kvúli tomu že mám kožená sedadla?Avensis kombi 2000 D4D.
Diky moc za vase odpovedi.
Certik
- waterford26
- Manager Týmu
Přesně tak. Je to ta nejlepší věc, co jsem si nechal do Avíka dodělat.waterford26 píše:ja mam aftermarketove vyhrievanie dorobene ale za minutku mam horucu prdel

Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
- waterford26
- Manager Týmu
Mám ten samej problém..teda podsvícení levého ovladače nesvítí už vůbec..a dostat ven ten panel s ovladačema je docela problém - neví někdo jak na tojelinek4 píše:Neviete niekdo ako sa vymieňa žiarovka podsvietenia vyhrievania sedadiel tam pri rucnej brzde. Prave koliesko mam pekne podsvietene a lave niekedy svieti a niekedy nie. Neviem ako sa vybera ten ramcek kde su tie dve kolieska na nastavovanie teploty.dik

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07