Avensis v pozinku?
Avensis v pozinku?
Zdravím,jsem čerstvým majitelem avensise 1.6 r.v.98 a zajimalo by mě,jestli je auto v pozinku a pokud ne,tak odkdy je toyota v pozinku dělala.Dík za odpoved
Avensis kombi 1.6-98 233000km
Proč hnije ti snad
. Co jsem se někde dočet ,možná to bylo tady na fóru, že toyota používá jinou ochranu plechů před prorezivěním než pozinkování co přesně to nevím ale co vím že kastle avensisu nerezaví, žádného rezavého jsem nikdy neviděl.
Na mém byly chycené povchovou korozí konstrukční části spodku a brzd. potrubí (v Německu asi dost solí). Kastle i podlaha OK a to i na poškrábaných místech (dveře). Natřel jsem vše co bylo rezaté hammeritem a preventivně jsem ošetřil spodek a udělal dutiny prahů a zadních 5tých dveří. Myslím že to nebyla nutnost ale mám na to vybavení, tak proč si nepohrát. V létě se chystám na dveře jednak na nástřik a jednak abych promazal všechna táhla kdby snad ještě někdy přišla fakt opravdová zima a byly by mrazy
.

Na mém byly chycené povchovou korozí konstrukční části spodku a brzd. potrubí (v Německu asi dost solí). Kastle i podlaha OK a to i na poškrábaných místech (dveře). Natřel jsem vše co bylo rezaté hammeritem a preventivně jsem ošetřil spodek a udělal dutiny prahů a zadních 5tých dveří. Myslím že to nebyla nutnost ale mám na to vybavení, tak proč si nepohrát. V létě se chystám na dveře jednak na nástřik a jednak abych promazal všechna táhla kdby snad ještě někdy přišla fakt opravdová zima a byly by mrazy

Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Jo jo mám ten samý problém, ono jde vidět že avensis už nebyl vyráběn v Japonsku. Na mé předchozí Corole r.v. 1988! lišty držely jako přikované. Celkem jsem byl rozčarován, když jsem zjistil že např. spínačka je Valeo, alternátor a ABS je BOSCHJen ty odchlipující lišty...!!! To je na zamyšlenou...

O novýc lištách jsem zatím nepřemýšlel ani nevím kde se dají koupit
. Zatím jsem měl v plánu jen uřezat konce lišt na zadních dveřích, které mi brání k úplnému otevření dveří zvláště, když je zima a ztvrdnou, problém je že nevím s čím mám na to jít abych si nepodřel dveře, nebude to asi jednoduché to jen tak "uvalit"
.

Ty lišty jsou opravdu bolest. Mně zničeho nic zhruba před 14 dny na pravý straně se odchlíply na zadních i na předních dveřích... Na levé straně už je kousek ořízlá na zadních dveřích, tak ta pravá strana dopadne stejně. Ale taky zatím nevím, čím to udělám, abych to nějak nepos...
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
- Karel Danda
- Řidič
Mě kdysi na Carině r.v. 1997 dělaly lišty to samé, hlavně v zimě.Protože uvnitř těch gumových lišt je taková zpevňující kovová lišta, která je zřejmě citlivá na okolní teplotu a ohýbá se na koncích. Jediný lék je lištu úplně strhnout ze dveří (opatrně) a zevnitř vyloupnout tu kovovou výztuhu. Potom je celá lišta krásně měkká a jde ji po očištění od lepidla (plech na autě taky) přilepit zase zpátky na místo. Na lepení jsem použil úzkou oboustranku ( třeba z OBI ) šedé barvy a zeleným oddělovacím papírkem. Po této proceduře už se mi lišty nikdy neodchlipovaly ani za mrazů.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
- Karel Danda
- Řidič
- Clown Pennywise
- Člen Týmu
Pred 16 lety jsem resil problem s listama u Citroena BX. Taky mely na vnitrni strane hlinikovy vystuzovaci pas a porad se kroutily a odlepovaly. Zadna oboustranka tehda nevydrzela dele nez par dni. Odmastil jsem stycne plochy, ale jinak jsem je vic necistil a prilepil jsem je ke dverim cernym lepidlem na lepeni oken (tuba jako od silikonu). Jenom je potreba do uplneho zaschnuti (nekolik hodin) ty listy PORADNE pritlacit ke dverim. Odtrhnout potom pujdou nejspis jen s lakem. Proste od te doby byl klid.
Avensis kombi 2.0 D4D T25 1CD-FTV 2004
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ABS BOSCH je i v Supre z roku 90. Zbytek je pravda vsechno DENSO...RP píše:Jo jo mám ten samý problém, ono jde vidět že avensis už nebyl vyráběn v Japonsku. Na mé předchozí Corole r.v. 1988! lišty držely jako přikované. Celkem jsem byl rozčarován, když jsem zjistil že např. spínačka je Valeo, alternátor a ABS je BOSCHJen ty odchlipující lišty...!!! To je na zamyšlenou..., radši bych tam viděl nápisy jako DENSO atp. ale co se dá dělat
snad se to "nerozsype"
.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz