Pochlubte se svojí Celicou
- ja_ma
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

To je sice pekne, ale ja myslim ze za tech 17let se ta pruzina zmenila, teda zmekla treba napriklad... Jinak kdyz chci zachovat tvrdost a jen zkratit tak vezmu flexu a je tolibor12 píše:Spring rate není jediná věc. Pokud máš originální pružinu tak jim ji dáš s tím že chceš zachovat tvrdost ale zkrátit. To je to nejjednodušší. Jinak se dá samozřejmě pružina vypočítat.

sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
skracovanie pruzin??? newim keby som mal skodu 105 tak bych to urobil ...ale inak ..hmm jedna sa oto ze ani orig. pruzina nema rovnaku stlacitelnost vo vsetkych zavitoch kedze priemerovo sa zavity odlisuju ..nehovoriac o tom ako su robene sporove pruziny ..uz len ztoho titulu sa mi to nezda ako zrovna dobry napadlibor12 píše:Spring rate není jediná věc. Pokud máš originální pružinu tak jim ji dáš s tím že chceš zachovat tvrdost ale zkrátit. To je to nejjednodušší. Jinak se dá samozřejmě pružina vypočítat.
- libor12
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

ne ne,špatně jsi mě pochopil. Dal jsem jim originální pružinu s tím že ji chci o 15kg tvrdší a o 60mm kratší. Originální pružina má 8závitu nová jich má 10 ale různé vzdálenosti a průměry. Auto mám v garáži bez motoru a nedostanu se k sundání kola,jinak bych ti to nafotil.ALFkeeper píše:skracovanie pruzin??? newim keby som mal skodu 105 tak bych to urobil ...ale inak ..hmm jedna sa oto ze ani orig. pruzina nema rovnaku stlacitelnost vo vsetkych zavitoch kedze priemerovo sa zavity odlisuju ..nehovoriac o tom ako su robene sporove pruziny ..uz len ztoho titulu sa mi to nezda ako zrovna dobry napadlibor12 píše:Spring rate není jediná věc. Pokud máš originální pružinu tak jim ji dáš s tím že chceš zachovat tvrdost ale zkrátit. To je to nejjednodušší. Jinak se dá samozřejmě pružina vypočítat.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp

- micron
 - Fantom fóra
 - Kontaktovat uživatele:

pružiny
ja_ma> podle mých zkušeností... měnil jsem LP tlumič i s pružinou z vrakárny / originál za originál a totožný. 19 let. pak PZ tam sem dával monroe tlumič a původní pružinu... totožný. Takže ani po 19 letech asi neměknou, jinak bych to asi vizuálně poznal. 

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

aaaaaaaa to uz je ina rec 
) potom berem pokial maju skusenosti z dobrou technologiou vyroby tak to berem moze byt lenze heh maju parametre aka ma byt orig. pruzina na celicu?? pretoze nejake 16rocne orig pruziny uz niesu zrovna najvhodnejsim kandidatom podla coho usudzovat ich tuhost a atd...podla mojich skusenosti moje origo pruziny sadli za ten cas o nejakych 15mm
cize v konecnom dosledku ked som chcel ist -40mm dole tak som siel len -25mm
(
omeral som to podla svetlosti vysky vozidla

cize v konecnom dosledku ked som chcel ist -40mm dole tak som siel len -25mm
omeral som to podla svetlosti vysky vozidla
- libor12
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Mají své vývojové oddělení. Ta firma nedělá 50let nic jiného než pružiny. Mimo jiné dodávají několika závodním týmům. Nenabízel bych něco co není osvědčené. Mám teď v plánu při posilnení 4age si u nich nechat vyrobit ventilové pružiny.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-

no nad niecim takym spekulujem, ale bude rozhodujuca konecna cena.ALFkeeper píše:este nie bo momentlane riesim lakernika lebo v jaunuari/februari ide do lakugabko24 píše:a uz mas tu cs carbon kapotu? odkial ak ano?
ale urcite ju chcem davat bud priamo z USA uz mam secko zistene..alebo lacnejsia varianta dat na obiednavku vyrobit..co gabo ides do toho somnou??.)))
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300

ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
pozri kapota CS z USA vychadza dost draho t.j 600dolarov + postovne (cca350)aj s preclenim..celkova cena 950dolarovgabko24 píše:no nad niecim takym spekulujem, ale bude rozhodujuca konecna cena.ALFkeeper píše:este nie bo momentlane riesim lakernika lebo v jaunuari/februari ide do lakugabko24 píše:a uz mas tu cs carbon kapotu? odkial ak ano?
ale urcite ju chcem davat bud priamo z USA uz mam secko zistene..alebo lacnejsia varianta dat na obiednavku vyrobit..co gabo ides do toho somnou??.)))
aleee ze vraj vyroba na objednavku, tu to niekto spomynal vychdza radovo o polovicu menej ..jedna sa mi ale oto ci stym ma uz niekto skusenost a ci to je kvalitna robota ...to bych chcel zistit
- micron
 - Fantom fóra
 - Kontaktovat uživatele:

konec debat
tématu pružin a kapot.... tadyto je rubrika fotky... takže by to mělo vypadat asi tak jako na straně 29 a předtim.... 32+33 patřej do svý vlastní rubriky "kapota" třeba... ne jako nechci prudit, je mi to celkem jedno co se kamkoliv píše, i já samosebou píšu offtopic jak jinak  
  ale už tu je hodně stránek... tak ať je naco koukat... spíš než co číst thnx 

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- micron
 - Fantom fóra
 - Kontaktovat uživatele:

slůnění
na sněhu PF 2k9 
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=3236
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=3237
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=3238

http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=3236
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=3237
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=3238