Svody,..?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Libore mám tu 129kW.Byla to nabořená 6 G SS Celica 3S-GE, mám to s ECU a převodovkou. bral jsem to jako základnu na swap.No na konci jara dám vyndat motor a může se začít na něm něco i dělat postupně.
Nějaké ty auta doma jsou.
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

libor12 píše:Ano tak tohle je přesně zvuk o kterém mluvím. :) 9000 až 11000ot/min a výkon 200. Opět si všimni,žádné vvt :) první co z motoru dávám za účelem zvýšení výkonu pryč. Jako pro sériový motor fajn věc,ale jinak... k nepotřebe.
Nějak jsem nepochopil :roll: ,..co dáváš jako první z motoru pryč?
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door

Facebook - SeeJ. Photography
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

vvt
celica 1,6
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

SeeJ. vvt- valve variable timing - proměnlivé časování ventilu. Neboj ty v motoru nic takového nemáš. :) umožňuje proměnlivý zdvih a otevření ventilu. Díky tomu získás u maloobjemoveho motoru vyšší výkon při menší spotřebě. V některých režimech dokáže naplnit válec až 115% objemu směsi. Ale v jiných je díky tomu zase propad. Pro zvýšení výkonu neprakticka a nepoužitelná věc. I co se spolehlivosti týká. Správně zvolenou vačkou a jejím zdvihem a správnou délkou sani dosáhnes daleko lepších výsledků. Při počátečním liftu ventilu třeba 0.8mm dochází k rozvíření směsi okolo centra spalovacího prostoru(svíčky) a vytváří velice chudé směsi. Stechiometricky poměr až 60:1. U motoru kde jde o výkon a ne emise a spotřebu nepoužitelná věc.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Doky: sériová ecu je k nepotrebe a ze zbytku motoru se použije jen to co už jsem psal. Nejvíce práce bude na hlavě. Zvýšit statickou kompresi zhruba 14-16:1 modifikaci spalovacího prostoru a ze střechovitého udělat srdcovy. Dělá se to tak že do k původnímu se doplní materiál a upraví. Toto http://toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=2292 byl dříve obyčejný půlkulovy spalovací prostor. Dále se budou muset upravit kanály,vodítka ventilu,sedla. Potom se k tomu celému doladi časováním dynamicky kompresní poměr cca na 11-11.3:1 na 272 vackach už to bude poměrně zajímavé. :) úvodem bych chtěl ještě zarazit debatu o zvyšování statického kompresního poměru snižováním hlavy. Za 1 se tím připravím o tu věc že už ji při rozebrání nebudu moct ani srovnat a za druhé cena další a to nemluvím o práci při úpravě kanálu lestění atd.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Je mi jasné ze původní ECu nepoužijemě :lol: jen některé části z původního motoru.Já to bral jako celek v celé bouračce, ale některé věci tím pádem budou na prodej když pujdu do programovatelné jednotky atd.J.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Doky: motorů není nikdy dost :D ne je super že máš druhý. Auto se normálně používat a pak se jen přehodí motory. Když je mladý klempír tak už ti může nastehovat kastli. :) když už jsi mu koupil to auto. Podvozek není o méně důležitější než motor a převodovka. Navíc jak jsem zmínil,není to nic co by stalo horentní sumy. K tomu si pomalu můžeš začít objednávat silentbloky. Nyní je výhodný nákup protože na energy suspension mají 50% slevy. Brzdy bych objednal u Idaha EBC turbo groove kotouče plus yellow desky. Budou potřeba. :) také má vánoční slevy.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

S EBC se očítá a jak jsem již psal tak se bude dělat SS náprava a v ní jsou 2 pístky ty půjdou taky na repas a pk to vše se bude nahazovat.S Idahem jsem již předběžně rešil ty brzdy a přesně tyhlety.Ještě i diferenciál jsem s ním probíral.Přesně jak říkáš asi mi ,,malej" splatí dluh :lol: tohle mu dám pročíst.Nějak jsi mě načal auto by mělo jít na dostříkají několika šrámů , no a při tom bych snad mohl udělat rovnou to zpevnění ať to nedělám za půl roku.Ńení to špatný nápad!!!A jezdit můžu dal na Focuse cez zimu i na jaře když tak i dýl :lol: .Vzhledem k dobrým vztahův s Idahem snad budu mít i posváteční slevy :lol: .Pošli mi link na ty silentbloky, zajímá mě to a hlavně zdali mi pásnou o přehození na SS přední nápravu.Dík.J.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Nejsem klempír a toto mi trvalo cca 10dní po odpolednech s nástrikem po svařování vč demontáže a z5 interiéru. Tak na energy nic na 6g nemají. Podívej se kdyžtak tedy na www.noltecsuspension.com nebo www.speedpro.com nebo prothane silentblok. Vše si pak můžeš objednat přes Honzu,přeci jen už má vyšlapnuté cestičky. :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Gabko: tady najdeš také trochu toho čtení o motorech. ;) je to sice taková špička ledovce ale základní ucelený přehled Ti to dá. Než Ti přijde ta kniha. http://www.autopress.cz/prakticka-dilna/
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

dakujem libor, uz to mam ztiahnute, coto precitane, teda som zacal spalovanim, lambdou, katom... super poucne. napriklad som netusil, preco pri Emisnej Kontorle som musel trapit motor.. a to sa cakalo, kym som zahrial kat... skvele, nabuduce uz pred vjazdom do dielne budem tavit vyfuk :-)))
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak co setrvačník Gabko? Už je na autě?
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no budeme to robit u bratranca na jame, takze cakam, kym odtial pojde prec jedno auto a pustime sa dotoho.. predsa sa tam kuri, to je dolezite :-)... no pocitam ze tak okolo 2heho sa dostanem dnu a aj to spravime :-) ale uz motor nedockavo caka odtucnovaciu kuru :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Odpovědět

Zpět na „Celica“