Všechno beru, ve všem máš pravdu, už jsem taky viděl auto svařený ze dvou. Ale provázkem rozdíl na pravé a levé straně nezměříš. Musel bys mít kola zcela rovně, na to stačí logická úvaha....
No dneska jsem se na to dival....dokonce jsem tam videl i ty 4 matky...jsou to 12 na kterych je to rizeni zafixovano a strasne spatnej pristup, musel jsem sundat spodni plast, ale jeste je tam jeden primo pod volantem, ktery by mel jit demontovat, ale me se to dnes nepodarilo...proste nevim jak na to...ale vim, ze kdybych ho sundal, tak se pak k tem sroubum nadherne dostanu, myslim, ze kdyz to anglani montovali do kupy, tak se vykaslali na nejake mereno ..a odklon osy volantu se jim nepodaril udrzet na 90 stupnu vzhledem k palubovce...tak jsem z toho takovy trochu smutny..a do servisu s tim nechci, pac v ostrave mi rekli, ze je to rovne a vuz nebyl bourany...tak nechapou, ze se mi to nezda... ale ja vim, ze je trochu sejdrem...takze na zaver, potrebuju poradit, jak sundat plast pod volantem...skoda, ze tu nemam obrazek..je to tam zacvalky a nejde to ven...jedine urezat, ale ja to chci vratit i zpatkyRampa89 píše:Tak já nemyslel, že by byla přímo celá kastle hnutá - ta by už byla snad srovnaná (to jak píše libor12), ale čistě sloupek řízení, tzn. jestli si seš opravdu jistej, že je to jím, tak rozdělat plasty pod volantem a podívat se na ty šrouby tam, co to drží, na E10 to bylo myslím 4x 14" šrouby. Ale nejprve ty spáry okolo, jsou všechny stejný? Myšleno plasty.
Pro představu o čem to vůbec mluvím.
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=2757
no vim o cem mluvis, ale abych pravdu rekl, tak je jeste jeden sroubek krizovy pod volantem, ktery je jeste zapotrebi uvolnit..aby t yplasty sli dolu , ale ani tak se mi to nepovedlo, pac kdyz jsem to vse odmontoval, tak jsem ten vrchni plast nemohl oddelit od toho spodniho..jinymi slovy..v mistech kde ten horni plast konci smerem k palubovce, kde zacina ta kozenka nebo co to je..tak tam me ty 2 dily drzi pevne u sebe a nejde to to od sebe...ale ja resim uchyceni toho hlavniho sloupku rizeni, kterym prochazi volantova hridel, jestli se tim da pohnout...pac jsou tam 2x 12 matky a mej se jedna oto, ze se k nim strasne spatne leze..a kdyby se mi to podarilo povolit, tak jestli by s tim slo trochu pohnout do strany..jako jestli tam jsou vymezovaci otvory, diky kterym by to slo doladit...pac opravdu mam volant z osy..auto bourane nebylo, pochybuju, ze by to vylezlo vystupni kontrolou..ale je tam nepatrny vychylka toho volantu, normalne si toho clovek ani nevsimne..jinymi slovy...jsem puntickar..a chtel bych to mit rovne...los fazeros píše:ten obal pod volantem drží pohromadě dva šroubky a přímo na ně koukáš...když otočíš volantem doprava,nebo doleva,tak se ti ukážou...základna volanti se "šišatá" a když ho máš rovně ,tak to šroubky kreje,otoč ho o 90 stupňů a uvidíš je přímo před sebou...
jináč sem si vyosenosti volantu nikdy nevšim,až ten spodek odstrojíš,tak poznáš jestli není to uložení zdeformovaný...jak tady už někdo psal,v přístrojovce je takovýá ocelová výztuha,není ani nalakovaná,která drží mimo jiné i hřídel volantu...no a ta může být po nehodě zničená,a zvenku to nepoznáš...ideální by bylo,změřit so rozměry od podlahy a sloupku,minimálně tři a porovnat s jiným vozem....
no díky moc za zajem pomoci, ale, vim, ze volant je z osy, stahl jsem obe okna dolu, polozil tam rovnou lat (jako pres obe oknaúzafixoval ji o volant..a pak jsem meril vzdalenost od obou sloupku a byla rozdilna...no proste leva strana volantu je asi i 1,5cm blize k palubovce a vizualni pohled na prvni pohlad neni znat, ale kdyz se clovek posadi a trochu zakouka...tak to jde videt... no uz jsem se pokousel divat na nejaky manualy..kde jsou nakresy..jak se tam dostat, ale ono se to lehce popisuje a hure dela, no a kdyz tam vymezovaci mezery v miste sroubu nebudou, tak to odstrojim a pohraju si s vrtackou..a nebo to necham na odborny servis..otazka je, jak moc je ten problem bude zajimat a jestli budou ochotni do toho vubec jit, pac v ostrave v toyote u makra mi rekli, ze volant je rovne..a ze je to muj subjektivni pocit, ze ho vidim krive...malem jsem sel k ocnimu na perimetr zjistit jestli netrpim tupozrakosti:-D..no a taky bych tam nerad nechal majland...ale na druhou stranu, jsou to prece jen profici, takze oni vedi, co si muzou dovolit a jak a kam sahnout...a odstrojit vse co je potrebne...Rampa89 píše:No E12 sem ještě nerozdělával, tak s tím plastem ti asi moc neporadím. No a ta vůle tam nebude moc velká, takže to vymezení nebude nic extra. Kdybys chtěl, tak můžu změřit třeba vzdálenost od palubky, dveří atd...