Trhanie motora

vše ohledně modelové řady Celica
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

TAky jsem měl teď tenhle problém, a nakonec jsem vyčistil váhu vzduchu a je po problému-fakt doporučuju :-)
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

ahoj. mam dotaz - jak se da vycistit vaha vzduch? a kde je to sani u cerpadla? mam 4generaci a tam je crpadlo dole pod autem tak nevim jestli to ma nejaky filtr jeste pred nim nebo az klasicky za nim...dik za info...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

Vyčistil jsem to tak že jsem jí vyndal ze sání a vzal si tampónek co se sním čistí uši. Jemně jsem očistil ty snímače nebo jak to nazvat-to poznáš a vrátil.
wakkee
Člen Týmu

Příspěvek od wakkee »

ditri> jednoducho vymontujes cerpadlo, ktore je pod zadnymi sedadlami, teda aspon u ST18x a na nom je dyza, cez ktoru sa nasava benzin a na nej je nasadene take jemne sitko. To som mal uplne zanesene, vycistil som to taky sajrajsom v spreji, ktory sa pouziva aj na cistenie klapiek.
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

diky kuci!
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
wakkee
Člen Týmu

Příspěvek od wakkee »

takze po doteraz vykonanych opravach auto citelne jazdi lepsie ale aj tak, pokial je uplne studeny motor, velmi tazko startuje, vacsinou skape a chyti az ked si cerpadlo dotiahne benzin. Rozmyslam, ci to nahodou nemoze byt chybne cidlo teploty motora, je to jedna z indicii co my vysla z autodata.
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

co to jsou autodata? jinak ja jsem mel ten samy problem - zkousel jsem
>vymenit cidlo teploty - coz ty muzes alespon promerit zdali ma spravny odpor
> vymenit klapku
> cistit vsechno mozne
vymenit snimac polohy klapky
>kontrlovat vahu vzduchu

A az dnes zda se jsem na to kapl. vymenil jsem ventil co drzi tlak v hrazde vstrikovani - takovy ten co do nej vede palivo od filtru - tedy na moji 87 a zda se ze to pomohlo. je sice pravda ze jsem pri te same prilezitosti menil i snimac polohy klapky ale rekl bych ze to byl ten ventil protoze v nem neco hrakalo. Jinak priznaky byly - nastorval jsem - motor vyletel s otackama na 2000 pak spadl na 500 a dusil se nekdy chcip. za studena bylo auto nemozne vubce nejelo. za jizdy to melo nerovnomerny tah. vsiml jsem si ze ventil ktery jsem tam daval ze stareho motoru byl novy takze je to zrejem citliva soucastka ktera se sere.. no mozna ti to pomuze - nemam to jeste uplne otestovane prave jsem to dodelal ale myslim ze to bylo ono....
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

na gt4 je to posrane cerpadlo pristupne len ak sa zmontuje nadrz. to auto sa fakt len v servisoch opravuje. GT4 nieje auto pre kazdeho :o)
Celica All-trac
wakkee
Člen Týmu

Příspěvek od wakkee »

ditri> noo to by mohlo byt ono, mne sa zda ze pokial auto vychladne tak strati za ten cas tlak paliva a nasledne pri starte to cerpadlo nedokaze dotiahnut. Kde sa nachadza ten ventil? je to niekde za palivovym filtrom?

link na autodata http://www.autodata.ltd.uk/
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

zdarec melo by to byt primo za paliovovym filtrem...vypada to zhruba takto :http://www.celicatech.com/imagearchive/ ... /FI-32.jpg i kdyz tusim ze to neni ono ale je to na druhe strane..
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

Regulator paliva je na konci palivovej listy (fuel rail) na strane spolujazdca. Mne to tiez nenaskoci na prve otocenie motora a to mam regulator novy. regulator ma udrzat tlak paliva len po dobu cca 5 minut. mne drzal tusim celu noc ked som to meral..ci je problem v tom mozes zistit takto: nechas auto stat..a ked uz viez ze by to nemuselo naskocit hned tak prepojis na diagnostickom konektore palivove cerpadlo nech natlaci a potom skusis nastartovat. ale tam je to blbo spravene..napriklad ked zapnete na felicii zapalovanie tak pocujes ako natlaci cerpadlo tlak..celica tlaci az ked startujes.
Ditri píše:zdarec melo by to byt primo za paliovovym filtrem...vypada to zhruba takto :http://www.celicatech.com/imagearchive/ ... /FI-32.jpg i kdyz tusim ze to neni ono ale je to na druhe strane..
Celica All-trac
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

proste jsem mel vydrbanou tu picovinku co je na hrazde vstriku na hadici od palivoveho filtru. palivo to asi nejak reguluje...
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

no to je ten regulator. mam jeden na predaj keby bolo treba :o)
Ditri píše:proste jsem mel vydrbanou tu picovinku co je na hrazde vstriku na hadici od palivoveho filtru. palivo to asi nejak reguluje...
Celica All-trac
wakkee
Člen Týmu

Příspěvek od wakkee »

mison> mne staci, len pretocit motor a hned sa pusti na chvilku cerpadlo, ked potom startujem, naskoci hned. Takze je to tym, ze nie je palivo pripravene hned pri starte. Keby celica bola ako kazde ine auto a natiahne si benzin pri zapnuti elektriky, tak problem nemam.
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

Tak si sprav do kabiny tlacitko na palivovu pumpu. Mozno to tocenie naprazdno ma nejaku funkciu-premazanie motora. Hlavne je ze na druhe tretie otocenie naskoci
wakkee píše:mison> mne staci, len pretocit motor a hned sa pusti na chvilku cerpadlo, ked potom startujem, naskoci hned. Takze je to tym, ze nie je palivo pripravene hned pri starte. Keby celica bola ako kazde ine auto a natiahne si benzin pri zapnuti elektriky, tak problem nemam.
Celica All-trac
Odpovědět

Zpět na „Celica“