Tekoucí chladič

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Gas
Člen Týmu

Tekoucí chladič

Příspěvek od Gas »

Zdravím Vás. Chci se zeptat na problém ohledně tekoucího chladiče. Vlastním Toyotu Carinu r.v 95 a před dvěma dny jsem zjistil, že v horní části, asi tak 5 cm od víčka se mi udělala prasklina o síle vlasu. Chladič je z nějakého tvrzeného plastu, zkoušel jsem to zalepit dvousložkovým lepidlem, ale to mi nějak nevyšlo :( Nevíte někdo co by na to mohlo pomoct??? Nový nechci hnedka kupovat :) Jinak všem přeji krásné Vánoce a v Novém roce spoustu šťastných kilometrů bez nehod. S pozdravem Radek
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

měl jsem podobny problem.nakonec jsem to řešil novým chladičem.Oprava se nevyplatí.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud bys mel zájem tak zhruba 2600 stojí novej unás.. kdyžtak písni SZ
Colman
Člen Týmu

Re: Tekoucí chladič

Příspěvek od Colman »

Gas píše:Zdravím Vás. Chci se zeptat na problém ohledně tekoucího chladiče. Vlastním Toyotu Carinu r.v 95 a před dvěma dny jsem zjistil, že v horní části, asi tak 5 cm od víčka se mi udělala prasklina o síle vlasu. Chladič je z nějakého tvrzeného plastu, zkoušel jsem to zalepit dvousložkovým lepidlem, ale to mi nějak nevyšlo :( Nevíte někdo co by na to mohlo pomoct??? Nový nechci hnedka kupovat :) Jinak všem přeji krásné Vánoce a v Novém roce spoustu šťastných kilometrů bez nehod. S pozdravem Radek

Zdravím ve spolek,
mám podobný problém na carince a řeším, jestli plast nezkusit svařit. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Je vůbec tento plastový díl na chladiči(se zátkou)ze svařitelného plastu?

Díky Vám za zkušenosti.
Toyota Carina E, Combi 2.0 GLi 16V
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Trošku se připojím, doufám že se autor tématu nebude zlobit.
Já teda na carině nemám chladič plastovej,ale měděnej a trošku mě prolíná v místě pod víčkem. měď by jít zavařil měla ne? neprolíná to nijak moc,tak nevím jestli to mám nechat být nebo to řešit.
Toyota Carina E 2.0 GLI
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

a neni to víčkem?
určitě to vyřeš, soustava musí být natlakovaná, měd by měla být na opravu dobrá...
oproti tomu plastu (to je to slisovaná černá hmota se sklěněnými vlákny, teplem to neměkne jako bakelit a zelepit ani zavařit to opravdu nijak nejde)
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

to Colman:
Měl jsem stejný problém, mechanik jednoznačně doporučil výměnu chladiče.
Toyota Carina E Liftback,1995,1,6/85kW,408000km
http://bobr8.rajce.idnes.cz/
Obrázek
tata
Člen Týmu

Příspěvek od tata »

Přesně tam mi to taky prasklo,dal jsem novej asi za 2.600 a pohoda,nemá cenu to nejak lepit
Carina E,2.0GLI 98kw 1994
Colman
Člen Týmu

Chladič

Příspěvek od Colman »

Slíbil jsem že dám vědět jak jsem dopadl s pokusem o svaření plastu na chladiči. nakonec mi bylo z několika stran svaření vymluveno a tak jsem pořídil chladič nový a spokojenost veliká.
Ať vám to uhání v novém roce bez větších závad.
Toyota Carina E, Combi 2.0 GLi 16V
GammaRay
Věčnej rejpal

Utěsňovač

Příspěvek od GammaRay »

Asi je tohle téma už uzavřené, ale jen bych chtěl upozornit na fakt, že existují přípravky, které se nalejí do chladícího systému a dokáží utěsnit drobné trhliny, například:
http://www.e-wynns.cz/technicke/radiatorstop.pdf

Avšak jak jsme řešili v tématu "přehřívání motoru":
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight=
tak Cariňácký chladič není zrovna moc předimenzovaný a pokud je "zarostlý" či "zanesený", tak je beztak nejlepší jeho výměna za nový.

Jen mě trochu překvapuje zde uváděná cena 2600Kč - jen pro zajímavost, kde se dá chladič za tyto peníze sehnat?
Carina E T19 2,0 liftback 1997
Odpovědět

Zpět na „Carina“